ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Συστάθηκε η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων και αναγνώρισης πτωμάτων

Ομάδα διάσωσης στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη
Ομάδα διάσωσης στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη INTIME

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες των πυροσβεστών για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων στα συντρίμμια. Συστάθηκε η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων και αναγνώρισης πτωμάτων.

Μη αναγνωρίσιμες είναι πολλές δυστυχώς από τις σορούς που έχουν εντοπιστεί στα συντρίμμια του τραγικού δυστυχήματος μετά από την ολέθρια σύγκρουση επιβατικής με εμπορική αμαξοστοιχία, λίγο πριν τα Τέμπη της Λάρισας.

Στο Νοσοκομείο της Λάρισας μεταβαίνουν συγγενείς θυμάτων και αγνοουμένων για το αβάσταχτο ρόλο της αναγνώρισης, παρουσία ψυχολόγων για την υποστήριξή τους, ωστόσο υπάρχουν πολλές περιπτώσεις θυμάτων που ο μόνος τρόπος να υπάρξει ταυτοποίηση θα είναι μέσω της λήψης DNA και ακολουθείται το ίδιο πρωτόκολλο με την τραγωδία στο Μάτι.

Έχει συσταθεί εκ νέου η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων και αναγνώρισης πτωμάτων με την συνδρομή ιατροδικαστών και στελεχών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Ανθρωποκτονιών από όλη την χώρα, που έχουν σπεύσει στην Λάρισα για να βοηθήσουν στο δύσκολο έργο της τέλεσης των νεκροτομών και της διαδικασίας λήψης γενετικών υλικών για ταυτοποίηση.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι υπάρχουν περιπτώσεις πλήρως απανθρακωμένων σορών ή και μη άρτιων σορών, παρά μόνο ανθρωπίνων μελών… Η πλειονότητα των θυμάτων δυστυχώς ήταν νέοι άνθρωποι.

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα που έχει συμβεί στη χώρα με τρένα. Η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη στην οποία επέβαιναν 342 επιβάτες και συνολικά 10 άτομα προσωπικό συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν 2 άτομα προσωπικό.

Η επίσημη ενημέρωση από Πυροσβεστική και Αστυνομία

Συνέχεια της έκτακτης ενημέρωσης, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με πυρκαγιά, στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών πραγματοποίησαν σήμερα, 01 Μαρτίου 2023, στις 11:20, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Πύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης και η Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β' Κωνσταντία Δημογλίδου, από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

"Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Τα γερανοφόρα οχήματα, αφαιρούν διαρκώς τμήματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας, δημιουργώντας χώρο στους πυροσβέστες, ώστε να ελεγχθεί το εσωτερικό των βαγονιών.

Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους 36, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός αυτός θα ανέβει. Επίσης νοσηλεύονται 66 τραυματίες, οι 60 από αυτούς σε απλές κλίνες και οι 6 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας".

Πηγή: News247

TAGS ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ