ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παπαλουκάς: "Βρήκαμε το δρόμο μας"

"Η ομάδα έχει βρει το δρόμο της" τόνισε ο Θοδωρής Παπαλουκάς στο επίσημο site της Ομοσπονδίας

- Σε αυτό το τουρνουά η Εθνική αντιμετώπισε την Βραζιλία, την μεγάλη της ανταγωνίστρια στην α’ φάση του προολυμπιακού τουρνουά. Τι συμπεράσματα έβγαλες από αυτό το ματς για την δυναμικότητά της;


"Το πιο σημαντικό για εμάς είναι το πώς παίζουμε εμείς και όχι το πώς παίζουν οι αντίπαλοί μας. Εμείς δείξαμε συνολικά ένα καλό πρόσωπο, είχαμε συνέπεια, όμως, αυτά είναι παιχνίδια προετοιμασίας. Το σημαντικό είναι τι θα κάνουμε από την Δευτέρα στο προολυμπιακό".




- Υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει στο παιχνίδι της η ελληνική ομάδα, ώστε να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο προολυμπιακό;


"Πρέπει να αποκτήσουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Είχαμε στο παιχνίδι μας κάποια νεκρά διαστήματα, ενώ κάναμε και λάθη. Τα λάθη, βέβαια είναι φυσιολογικά, αλλά πρέπει να τα περιορίσουμε αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις για ψηλά".

- Οι απουσίες των Κακιούζη, Ντικούδη, Παπαδόπουλου και Χατζηβρέττα επηρέασαν εσάς τους "παλιούς";



"Όταν αλλάζει η ομάδα είναι περίεργο, αλλά η ζωή συνεχίζεται για όλους. Κάποια στιγμή θα φύγουμε εμείς και θα έρθουν οι επόμενοι, όπως έφυγαν οι προηγούμενοι και ήρθαμε εμείς. Είναι η φυσιολογική εξέλιξη. Το σημαντικό στην Εθνική είναι ότι έχει δομηθεί έτσι, ώστε κάθε χρόνο τα νέα παιδιά που μπαίνουν να μαθαίνουν από τους παλιούς τον τρόπο λειτουργίας της, έτσι ώστε να υπάρχει σωστή ροή".

- Η χημεία της ομάδας, για την οποία έγινε τόσος λόγος ελέω των πολλών νέων προσώπων, επηρεάστηκε;



"Καλή ήταν η χημεία και στις προηγούμενες ομάδες, καλή είναι και τώρα. Εμείς προσπαθούμε να ακολουθούμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας και όλοι δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Δεν είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε, όμως, έχουμε "δέσει" και όπως φάνηκε παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Το ίδιο ισχύει και για το κλίμα. Ήταν και παραμένει πολύ καλό. Θεωρώ πως η Εθνική έχει βρει τον δρόμο της πλέον".

- Στο "Ακρόπολις – Eurobank" πήρατε μια "δυνατή" γεύση προολυμπιακού τουρνουά, για τον επιπλέον λόγο ότι αγωνιστήκατε μπροστά στο ελληνικό κοινό...




"Ο κόσμος μας βοήθησε πάρα πολύ, όμως, τα σημαντικά αρχίζουν τώρα. Για αυτό και θέλουμε να μείνει κοντά μας και να μας στηρίξει γεμίζοντας στα επίσημα ματς που έρχονται τις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, αλλά οι φίλαθλοί μας μπορούν να το κάνουν ευκολότερο".





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ