ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάιατ: "Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου μου ράγισε την καρδιά"

Πάιατ: "Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου μου ράγισε την καρδιά"

Σπουδαίες ομιλίες έκρυβε η τελευταία ημέρα του Front Runners in Sports Management 3.0 όπου μεταξύ άλλων ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ αναφέρθηκε στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Με ιδανικό τρόπο έπεσε η αυλαία στο Front Runners in Sports Management 3.0 το συνέδριο που διοργάνωσε η πολυβραβευμένη ActiveMedia Group μαζί με το Sports Management Society του Deree - Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας.

Την τρίτη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου άνοιξε με χαιρετισμό του ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Μέσα στους μήνες της πανδημίας ο αθλητισμός αποτέλεσε το προσφορότερο μέσο μετάδοσης μηνυμάτων αισιοδοξίας, ενότητας, προφύλαξης , αλλά και ισότητας. Δίδαξε την αξία της καρτερικότητας, τη διατήρηση της ψυχολογικής μας ισορροπίας, ώστε η μετάβαση στην κανονικότητα να γίνει με τον ομαλότερο τρόπο.

Παρότι ο αθλητισμός για τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου αποτελεί μία ερασιτεχνική ενασχόληση, πρωτοβουλίες όπως η παρούσα αναδεικνύουν την άλλη πλευρά του αθλητισμού, την επαγγελματική. Χαιρετίζω με θέρμη το διαδικτυακό σας συνέδριο»

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε και ο Τζέφρι Πάιατ. Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρθηκε εκτενώς στους δεσμούς των δύο χωρών, αλλά και στην προσφορά του Deree στην τομέα της εκπαίδευσης και του αθλητισμού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από όσο κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου: «Άκουσα και εγώ την μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου και ήταν κάτι που μου ράγισε την καρδιά. Θέλω να την συγχαρώ για τη δύναμή της να βγει και να μιλήσει για όσα βίωσε το 1998 από μέλος της ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Παράλληλα, θέλω να συγχαρώ την Κυβέρνηση για το γεγονός ότι αντέδρασε και αμέσως την υποστήριξε»

Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε ένα διάλογο ανάμεσα Κάρεν Άιρις (μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ) και τη δημοσιογράφο Δώρα Παντέλη. Οι δυο τους ανέλυσαν τα φαινόμενα ανισότητας των δύο φύλων και την ανάγκη να υπάρξει ισότητα. Παράλληλα, αναφέρθηκαν με παραδείγματα μέσα από βιώματά τους σε όσα πρέπει να γίνουν για να αλλάξει αυτό.

Ο Senior Vice President Global Motorsport Nielsen Sports, Nigel Geach, ήταν εκείνος που κλήθηκε να μιλήσει για την επανάσταση που έχει έρθει στο κομμάτι των χορηγιών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για να το εξηγήσει καλύτερα αυτό είχε ετοιμάσει μία εντυπωσιακή και αναλυτική παρουσίαση για τις αλλαγές που έχουν συμβεί, αλλά και για τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ανάγκη να ακολουθεί κάποιος την εποχή και τις εξελίξεις της κάτι που οδήγησε τα αφεντικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού να οδηγηθούν στην εξωστρέφεια.

Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε την σημαντικότητα του αποκλειστικού περιεχομένου μέσα από τα social media, αλλά και τη δημιουργία πρωτότυπου περιεχομένου όπως η σειρά στο Netflix για τη ζωή των οδηγών μακριά από τις πίστες. Κάτι, που μέχρι σήμερα παρέμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Zack Klima, Founder & CEO της Wait Time έκανε κι εκείνος από την πλευρά μου μία παρουσίαση με εξαιρετικό ενδιαφέρον σχετικά με τη διαχείριση των φιλάθλων.

Με αναλυτικές διαφάνειες, όπως αυτή που ακολουθεί, ανέλυσε όλα τα στάδια της μελέτης που γίνονται ώστε ένας αθλητικός οργανισμός να έχει στα χέρια του όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των φιλάθλων κατά τη διάρκεια της παρουσίας του σε ένα γήπεδο.

Πάιατ: "Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου μου ράγισε την καρδιά"

Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες για τα χρονικά πλαίσια μέσα στα οποία οι φίλαθλοι πχ πηγαίνουν να αγοράσουν κάτι να φάνε, πόση ώρα μένουν στα καταστήματα και άλλα πολλά.

Έπειτα το λόγο πήρε ο Bobby Goldwater (Adjunct Professor Georgetown University) ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέλυσε την ανάγκη για διαρκή επιμόρφωση και ενημέρωση στην αθλητική βιομηχανία.

"Έχω μάθει περισσότερα από την ημέρα που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου. Πρέπει να είσαι συνέχεια ανοικτός συνέχεια στη γνώση. Προτείνω στους φοιτητές μου να είναι ανοικτοί στις προτάσεις και τις προκλήσεις. Οι ευκαιρίες θα έρθουν. Οι πόρτες είναι κλειστές; Προσπάθησε να τις ανοίξεις. Πάρε τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν και κάνε τους άλλους να σε προσέξουν" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη για βελτίωση της ικανότητας για επικοινωνία: "Η επικοινωνία είναι ένα σημαντικό όπλο που πρέπει να έχει κάποιος. Είναι κάτι που ορισμένοι το έχουν και άλλοι χρειάζεται να το δουλέψουν. Σε όποια από τις δύο κατηγορίες και να ανήκει κάποιος σίγουρα χρειάζεται να δουλεύει συνέχεια σε αυτό το κομμάτι. Η ζωή αλλάζει και πάντα πρέπει να βελτιωνόμαστε".

Το τριήμερο έκλεισε ο Nic Barlage, President of Business Operation των Cleveland Cavaliers ο οποίος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι αθλητικοί οργανισμοί. "Το καινούργιο αυτό περιβάλλον που έπρεπε να διαχειριστούμε μας έκανε να είμαστε περισσότερο δημιουργικοί. Έπρεπε να βρουμε νέους τρόπους για να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής.

Πήραμε τις προκλήσεις που βρήκαμε μπροστά μας και δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Ακολουθήσαμε το ένστικτό μας, χαράξαμε νέες στρατηγικές και όλα άρχισαν να μπαίνουν σε μία σειρά. Πρέπει να βλέπετε τις προκλήσεις σαν ευκαιρίες και να τις αρπάζετε" είπε μεταξύ άλλων.

Ακριβώς από κάτω μπορείτε να βρείτε όλα όσα συζητήθηκαν στο τριήμερο συνέδριο, αλλά και video από τις ομιλίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ