ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο 2020: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (26/7)

Η Μαρία Σάκκαρη
Η Μαρία Σάκκαρη © 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πρόκριση στον 3ο γύρο του τένις, ενώ η Βασιλεία Καραχάλιου ανέβηκε στη 2η θέση της γενικής κατάταξης στα Laser Radial, στις σημαντικότερες στιγμές των Ελλήνων την Τρίτη (26/7). Ο απολογισμός της 3ης μέρας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν μία από τις ελληνικές παρουσίες που ξεχώρισαν στην 3η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Δίχως να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα επικράτησε 2-0 σετ της Νίνα Στογιάνοβιτς και προκρίθηκε στις 16 του Ολυμπιακού τουρνουά. Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ελίνα Σβιτόλινα.

Η Βασιλεία Καραχάλιου έβαλε πλώρη για μετάλλιο στα Laser Radial. Ύστερα από το τέλος της δεύτερης μέρας, φιγουράρει στη 2η θέση της γενικής κατάταξης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν 6η στην 3η ιστιοδρομία, ωστόσο στην 4η ιστιοδρομία τερμάτισε στην 1η θέση και αυτό την ανέβασε στη γενική κατάταξη. Σημειώνεται ότι στην 1η ιστιοδρομία είχε βρεθεί στη 2η θέση και στη συνέχεια είχε μία κακή 2η ιστιοδρομία (19η), την οποία αφαίρεσε από το σύνολο.

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν 5ος στην πρώτη ημιτελική σειρά των 100μ. πρόσθιο με χρόνο 53.41 και δεν κατάφερε να μπει στον τελικό του αγωνίσματος.

Σε κακή μέρα βρέθηκε η Δώρα Γκουντούρα στον αγώνα της με την Μισάκι Εμιούρα για τη φάση των 32, ηττήθηκε 15-8 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Νίκος Μαυρομμάτης αποκλείστηκε από τη συνέχεια του σκητ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Έλληνας σκοπευτής ολοκλήρωσε την παρουσία του στα προκριματικά με 119/125 βολές και κατέλαβε την 20η θέση στην κατάταξη.

Η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε δύο θέσεις στη γενική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση των τριών ιστιοδρομιών της 2ης ημέρας στην κατηγορία σκαφών RS:X γυναικών στην Ενοσίμα. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος ανέβηκε στην 21η θέση και έχει ακόμη 6 ιστιοδρομίες μπροστά της.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης υποχώρησε δύο θέσεις στη 2η μέρα των RS:X στους άνδρες. Ο Έλληνας πρωταθλητής υποχώρησε κατά δύο θέσεις στα μισά του αγώνα σε σχέση με την πρεμιέρα του και πλέον βρίσκεται στη 13η θέση στα μισά του αγώνα.

Ο Περικλής Ηλίας δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και δεν κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του στον αγώνα της ορεινής ποδηλασίας. Ο 35χρονος Έλληνας πρωταθλητής έμεινε 3 γύρους πίσω στα 28,25 χιλιόμετρα της διαδρομής και τερμάτισε στην 35η θέση.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΙΒΑΡΗ ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ