FITNESS

Με αυτές τις ασκήσεις θα αποκτήσεις γερούς ώμους

Young handsome man doing exercises in gym shoulder workout. fitness health club
Young handsome man doing exercises in gym shoulder workout. fitness health club ISTOCK

Αυτές οι ασκήσεις θα σε κάνουν να αποκτήσεις τους ώμους των ονείρων σου.

Προπονείς τους ώμους σου εντατικά, μία ή ακόμα και δύο φορές την εβδομάδα, προσθέτοντας πολλές ασκήσεις και αυξάνοντας τα βάρη, αλλά το αποτέλεσμα είναι μόνο πόνος και αίσθηση αδυναμίας.

Τι φταίει με τους ώμους; Γιατί δεν αποκτούν τη δύναμη που περίμενες; Ένταξε αυτές τις ασκήσεις και θα δεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς:

Πιέσεις ώμων με μπάρα

Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις και πολύ δημοφιλής στους έμπειρους αθλητές! Ενεργοποιεί και τις τρεις μοίρες του δελτοειδούς μυός, με έμφαση στο πρόσθιο τμήμα.

Κατά την εκτέλεση, είναι σημαντικό να κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία θέση για να αποφεύγετε την καταπόνηση της μέσης.

Πλάγιες εκτάσεις με αλτήρες

Αυτή είναι μια άσκηση απομόνωσης που στοχεύει μόνο τους δελτοειδείς. Κατά την εκτέλεση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ελεγχόμενα βάρη και να μην προσπαθείτε να τα αυξήσετε απότομα.

Η προτεραιότητα πρέπει να είναι η σωστή τεχνική. Διατηρήστε χαμηλό ρυθμό και βεβαιωθείτε ότι οι αγκώνες σας ανυψώνονται ψηλότερα από τους καρπούς.

Αν οι καρποί κοιτούν προς τα πάνω κατά την εκτέλεση, το βάρος μετατοπίζεται στο πρόσθιο μέρος του ώμου, ενώ η σωστή τεχνική στοχεύει στην πλάγια μοίρα του δελτοειδούς.

Πλάγιες εκτάσεις στην τροχαλία πίσω από την πλάτη

Οι πλάγιες εκτάσεις στην τροχαλία με λαβή από πίσω είναι μια εξαιρετική άσκηση για να δώσετε λεπτομέρεια και χαρακτηριστικό χώρισμα στους ώμους και στους βραχίονες.

Επειδή το χέρι βρίσκεται πίσω από την πλάτη, η άσκηση εστιάζει κυρίως στην μεσαία κεφαλή του δελτοειδούς μυός.

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα βάρη, καθώς η κίνηση είναι δύσκολη και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού σε περίπτωση υπερφόρτωσης.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε πάντα χαμηλά βάρη και να δίνετε έμφαση στη σωστή τεχνική κατά την εκτέλεση της άσκησης.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ