LOCKDOWN

Lockdown: Τι θα ανοίξει και τι όχι τα Χριστούγεννα

Κλειστό κατάστημα τα Χριστούγεννα εν μέσω lockdown
Κλειστό κατάστημα τα Χριστούγεννα εν μέσω lockdown MOTIONTEAM

Τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για εμπορικά καταστήματα, click away, κομμωτήρια, μικρά βιβλιοπωλεία, ανθοπωλεία, εκκλησίες, και μετακινήσεις με SMS, ανακοίνωσαν Στ. Πέτσας και Α. Γεωργιάδης. Όλο το ρεπορτάζ από το News247.gr

Την παράταση επί της παράτασης του lockdown για την πλειοψηφία των επαγγελματικών δραστηριοτήτων, καθώς το δεύτερο κύμα κορονοϊού δεν υποχωρεί στον επιθυμητό βαθμό, ανακοίνωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όπως αναφέρει το News247.gr.

Ειδικότερα ανοίγουν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου :

  • Τα κομμωτήρια και κουρεία, σε όλη τη χώρα από Δευτέρα, με διευρυμένο ωράριο
  • Τα μικρά βιβλιοπωλεία, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα ως 100 τετραγωνικά ή ένας πελάτης 115 τετραγωνικά για καταστήματα άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων

Οι σχετικές μετακινήσεις υπάγονται στον κωδικό 2.

Κλειστά παραμένουν τουλάχιστον μέχρι και τα Φώτα:

  • Τα εμπορικά καταστήματα
  • Από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου εφαρμόζεται το click away σε καταστήματα παιχνιδιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, που έχουν πρόσοψη σε δρόμο, ανεξαρτήτως μεγέθους. Δεν θα εφαρμοστεί το click away στα εμπορικά κέντρα.
  • Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές, με ειδικές εξαιρέσεις για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων και των Φώτων με όριο έως 9 άτομα στις εκκλησίες και 25 στους Μητροπολιτικούς ναούς .
  • Στα Θεοφάνεια δεν θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός Υδάτων σε δημόσιο χώρο.

Μετακινήσεις

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό και την περίοδο των εορτών.

Θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί από την Κυριακή 13 Δεμκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Παραμένει η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Η καραντίνα για τους Έλληνες του εξωτερικού που θα έρθουν στην Ελλάδα, περιορίζεται από τις 10 στις 3 ημέρες.

TAGS LOCKDOWN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ