FITNESS

Κάνεις καθιστική ζωή; Αυτές οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν

Close up rear view stressed young woman touching lower back feeling discomfort, suffering from sudden pain due to sedentary lifestyle or long computer overwork in incorrect posture at home office.
Close up rear view stressed young woman touching lower back feeling discomfort, suffering from sudden pain due to sedentary lifestyle or long computer overwork in incorrect posture at home office. ISTOCK

Ενσωμάτωσε μερικές ασκήσεις στην καθημερινότητά σου, εάν κάνεις καθιστική ζωή. Με συνέπεια θα βοηθήσεις το σώμα σου να προσαρμοστεί πιο γρήγορα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι άνθρωποι αφιερώνουν όλο και περισσότερο χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες, όπως η χρήση υπολογιστή, η παρακολούθηση τηλεόρασης και τα βιντεοπαιχνίδια. Η καθιστική ζωή θεωρείται ανεξάρτητος παράγοντας κινδύνου για την υγεία και το προσδόκιμο ζωής.

Συστήνεται να ενσωματώνεται η άσκηση στην καθημερινότητα, καθώς η καθιστική ζωή θεωρείται τρεις φορές πιο επικίνδυνη από το κάπνισμα, σύμφωνα με νέες μελέτες.

Προσπάθησε να ενσωματώσεις αυτές τις δραστηριότητες στην καθημερινή ρουτίνα σου, δείχνοντας αφοσίωση με λίγα λεπτά καθημερινά. Η συνέπεια στις επαναλήψεις είναι ουσιώδης, καθώς βοηθά το σώμα σου να προσαρμοστεί γρήγορα.

1. Wall angels

Κάθισε μπροστά σε έναν τοίχο, με το κεφάλι, τους ώμους, τους αγκώνες και τη λεκάνη να εφάπτονται. Στρίψε τα χέρια σου προς τα πλάγια, σχηματίζοντας γωνία 90 μοιρών, εκτελώντας κινήσεις ανεβοκατεβάσματος, γλιστρώντας τα χέρια σου κατά μήκος του τοίχου.

2. W pulls

Αν έχεις ένα λάστιχο, μπορείς να το τοποθετήσεις γύρω από ένα κλαδί ή από κάτι σταθερό μέσα στο σπίτι σου. Κράτα τις άκρες του λαστίχου, κατεβάζοντας προς τα κάτω και προς τα πίσω τους ώμους και τις ωμοπλάτες.

Τράβα το λάστιχο προς το μέρος σου, δημιουργώντας το σχήμα του γράμματος W με τους αγκώνες και τους πήχεις. Φρόντισε να μην υπερεκτείνεις, διατηρώντας τους αγκώνες και τους ώμους σταθερούς. Μην ξεχνάς να έχεις ενεργοποιημένους τους κοιλιακούς και να διατηρείς τον θώρακά σου σταθερό.

3. Floor wings

Ξάπλωσε μπρούμυτα με το πρόσωπό σου και τα δάχτυλα των ποδιών να ακουμπούν στο πάτωμα. Διατήρησε τους ώμους χαμηλά και τις ωμοπλάτες ενωμένες. Τα χέρια είναι εκτεταμένα προς τα εμπρός, χωρίς να αγγίζουν το έδαφος.

Μεταφέρεις τα χέρια προς τα πίσω, κρατώντας την κίνηση παράλληλη προς το έδαφος. Σιγουρέψου ότι οι κοιλιακοί και οι γλουτοί είναι ενεργοποιημένοι.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ