FITNESS

Δεν είναι καλό για τον οργανισμό σου να πλένεσαι αμέσως μετά την γυμναστική, δες πόση ώρα πρέπει να περιμένεις

Young beautiful woman washing her hair in a bathroom at home
Young beautiful woman washing her hair in a bathroom at home ISTOCK

Μην πλένεσαι αμέσως μετά την γυμναστική, προκαλεί σοκ στον οργανισμό σου. Δες πόση ώρα πρέπει να περιμένεις.

Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις είναι ένα χαλαρωτικό ντους, μετά την προπονητική σου ρουτίνα.

Αυτό το ευεργετικό ντους διπλασιάζει τα οφέλη του, αφού όχι μόνο χαλαρώνει τους μύες μετά την έντονη προπόνηση, αλλά επίσης αποκαθιστά την αίσθηση της ευεξίας.

Είναι σημαντικό, όμως, να μην προχωράς αμέσως στο ντους μετά την άσκηση, σύμφωνα με τους ειδικούς. Γιατροί και γυμναστές υπογραμμίζουν ότι υπάρχει σοβαρός λόγος να περιμένεις τουλάχιστον 20 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της γυμναστικής πριν προχωρήσεις σε αυτήν την απολαυστική ρουτίνα.

Αφού ασκηθεί κανείς έντονα, είναι απαραίτητο να περιμένει τουλάχιστον 20 λεπτά προτού το σώμα του επανέλθει στη φυσιολογική θερμοκρασία και να επαναφέρει τους παλμούς στα φυσιολογικά επίπεδα.

Αν νομίζεις ότι ένα δροσερό ντους θα αποτρέψει αυτό το πρόβλημα, κάνεις λάθος. Είναι προτιμότερο για το σώμα να ψύχεται φυσικά παρά να υποστεί ξαφνικό σοκ από το κρύο νερό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κρύο νερό δεν έχει οφέλη. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να ελαττώσει την έκκριση της κορτιζόλης, της βασικής ορμόνης του στρες, και να αυξήσει τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευεξίας.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ