ΕΠΟ

Αυγενάκης: "Με ή χωρίς την ΕΠΟ, δεν θα συνεχιστεί η βαλτωμένη κατάσταση"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έφερε το "Metoo", αλλά και όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ.

Για αρκετά ζητήματα της επικαιρότητας τοποθετήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στον ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις που έφερε το "Metoo", αλλά και όσα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου και την ΕΠΟ.

Αρχικά, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: "Σπάσαμε το πρώτο πέπλο σιωπής για τα κακοποιητικά φαινόμενα και στον αθλητισμό. Ξεκίνησε πέρσι η Σοφία Μπεκατώρου στην Ημερίδα «Start to Talk» του Υφυπουργείου, επ’ ευκαιρία της Προεδρίας μας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Παρακολουθούμε πολύ στενά την εξέλιξη των σοβαρών καταγγελιών των 26 αθλητριών και αθλητών στη Γυμναστική.

Αλλάξαμε το τοπίο, καθώς με τα όρια θητειών και ηλικιών στα ΔΣ των Ομοσπονδιών έπαψε να κυριαρχεί η έννοια της «μονιμότητας» των παραγόντων και όσα συνεπάγονταν προκειμένου οι αθλητές να διστάζουν να μιλήσουν.

Και ενισχύουμε το πλαίσιο που διασφαλίζει ότι μπορούμε να έχουμε έναν αθλητισμό πιο καθαρό για τις νέες γενιές, ελέγχοντας τις Ομοσπονδίες για την εναρμόνιση των Καταστατικών τους και την τήρηση Κωδίκων Δεοντολογίας, Δικαστικών Επιτροπών και λειτουργίας Πειθαρχικών οργάνων"

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου και την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΟ είπε: "Στην ΕΠΟ προσπαθούν να κοροϊδέψουν και να μην εφαρμόσουν όσα προβλέπει η Ολιστική Μελέτη, που συνέταξαν FIFA/UEFA έπειτα από τη συμφωνία τους με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με ή χωρίς την ΕΠΟ, ωστόσο, δεν θα συνεχιστεί η βαλτωμένη κατάσταση και η εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου θα προχωρήσει κι ελπίζουμε μαζί με FIFA/UEFA που θα τιμήσουν τις υπογραφές τους.

Ήδη έχουμε ξεκινήσει διαβούλευση με το σύνολο των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, με αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις ανά Περιφέρειά τους. Και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες για το ποδόσφαιρο Γυναικών, για το ποδόσφαιρο Σάλας και με τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών".

Τέλος αναφερόμενος στις εξελίξεις που έχουν έρθει επί των ημερών του είπε: "Στηρίζουμε καθημερινά και έμπρακτα τον ελληνικό αθλητισμό, ερασιτεχνικό και επαγγελματικό. Τους τελευταίους 12 μήνες διατέθηκε το πρωτόγνωρο στα ελληνικά χρονικά ποσό των 100 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή του.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε οδοιπορικό σε κάθε Περιφέρεια της χώρας μας για να συζητήσουμε με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις τοπικές κοινωνίες και την αθλητική οικογένεια την Εθνική Στρατηγική για τον Αθλητισμό"

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ