ΙΠΠΑΣΙΑ

Αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιππασίας

Αρχίζει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ιππασίας
Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2009

Ξεκινάει την Τετάρτη (30/09) στο Ο.Κ. Ιππασίας στο Μαρκόπουλος το "Εθνική Τράπεζα" Παγκόσμιο Κύπελλο 2009

" Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιππική διοργάνωση, που πραγματοποιείται την τελευταία δεκαπενταετία στην Ελλάδα, έχει δημιουργήσει το δικό της ιππικό κοινό και έχει καταστεί θεσμός στο παγκόσμιο ιππικό στερέωμα", αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΟΙ, κος Ισίδωρος Κούβελος, στη Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που έγινε σήμερα (29/09) το μεσημέρι στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Υπερπήδησης Εμποδίων, Athens CSIO3*-W, θα διεξαχθεί από αύριo (30/09) έως και το Σάββατο (03/10) και όχι την Κυριακή (04/10), που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω των Βουλευτικών εκλογών.

Για άλλη μία χρονιά οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης δίνουν δυναμικό παρόν. Δώδεκα χώρες θα συμμετέχουν στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις 8 από αυτές να έχουν πλήρεις ομάδες, αποτελούμενες από τέσσερις και πλέον αθλητές.

Οι 12 χώρες είναι το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ελβετία, η Τουρκία και φυσικά η Ελλάδα.

Ανάμεσα στους πολλούς Έλληνες ιππείς ξεχωρίζουν οι τέσσερις της Εθνικής Ομάδας, ο Αντώνης Πετρής, η Ελίνα Δενδρινού, ο Αλέξανδρος Φουρλής και ο Γιώργος Κερμέντι, που κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

Από τις ξένες παρουσίες ξεχωρίζουν ο Βούλγαρος Άνχελ Νιαγκόλοφ, ο Βέλγος Ρούντι Χέλσεν, που έρχεται τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια στην Ελλάδα και έχει κερδίσει πολλές φορές το αγώνισμα Grand Prix, η Ιρλανδέζα Νικόλα Φίτζγκιμπον, με την 6η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2005, ο επίσης Ιρλανδός Σέιν Μπριν με τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 στο Άαχεν και ο Πολωνός Γιάσεκ Μπόμπικ με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Μόσχας το 1980.

Δύο είναι τα αγωνίσματα που δεσπόζουν στο τετραήμερο πρόγραμμα. Το Ομαδικό Αγώνισμα του Κυπέλλου Εθνών, που θα γίνει την Πέμπτη στις 12.30 σε δύο γύρους με τη συμμετοχή 8 χωρών και φυσικά το αγώνισμα "Εθνική Τράπεζα" Grand Prix ύψους 1.50μ., που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 15.00.

Το πρόγραμμα των αγώνων είναι πρωινό και απογευματινό. Οι αγώνες αρχίζουν αύριο στις 10.30, θα διεξαχθούν τρία αγωνίσματα, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μετά τις 17.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, ενώ ο κόσμος που θα έρθει στο Μαρκόπουλο να παρακολουθήσει τους αγώνες, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και μία έκθεση ζωγραφικής της ζωγράφου της καρδιάς, Αλίς Τουρνικιώτη, με τίτλο "Φιγούρες από το χθες και το σήμερα".













TAGS ΙΠΠΑΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ