ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο ξύλο σε τοπικό στη Ρόδο και καρατιά σε κεφάλι αντιπάλου από παίκτη του Ηρακλή Λάρδου

Άγριο ξύλο σε τοπικό στη Ρόδο και καρατιά σε κεφάλι αντιπάλου από παίκτη του Ηρακλή Λάρδου
PRINT SCREEN

Αδιανόητα επεισόδια στη Ρόδο σε αγώνα τοπικού ανάμεσα στον Ηρακλή Λάρδου και τον Ποσειδώνα Καρπάθου, με ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων να στέλνει αντίπαλο στο νοσοκομείο με αδιανόητη καρατιά.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στη Ρόδο. Ο Ηρακλής Λάρδου φιλοξένησε τον Ποσειδώνα Καρπάθου και στις καθυστερήσεις σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια.

Μάλιστα ένας παίκτης του Ηρακλή Λάρδου (Χαράλαμπος Ταγκάεφ) χτύπησε με καρατιά αντίπαλό του (Μανώλη Νασόπουλου) και τον έστειλε στο νοσοκομείο, ενώ έχει επέμβει και εισαγγελέας. Να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής που δέχθηκε το χτύπημα αφού δέχθηκε τις πρώτες βήθειες πήγε στην ασφάλεια για να υποβάλλει μήνυση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ηρακλή Λάρδου: "Με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση της ομάδας μας κόντρα στον Ποσειδώνα Καρπάθου θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής: Αρχικά καταδικάζουμε την απερίσκεπτη ενέργεια του ποδοσφαιριστή μας ΤΑΓΚΑΕΦ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον Μανώλη Νασόπουλό, δηλώνοντας πως σε ότι χρειαστεί θα είμαστε κοντά του.

Δίχως να θέλουμε να δικαιολογήσουμε σε καμία περίπτωση την κίνηση αυτή, θα αναφέρουμε απλώς πως ο Μπάμπης Ταγκάεφ αγωνίζεται για πάνω από 15 χρόνια στα γήπεδα της Ρόδου και ουδέποτε έχει εμπλακεί στον παραμικρό καυγά.

Το χθεσινό περιστατικό είναι σαφέστατα κατακριτέο και ξάφνιασε πολύ περισσότερο εμάς τους ίδιους. Ευχόμαστε να είναι και η τελευταία που βλέπουμε τέτοιες εικόνες στα γήπεδα και θα κάνουμε κι εμείς από την πλευρά μας ότι μπορούμε για να συμβεί αυτό.

Όσον αφορά στα όσα ακούστηκαν περί φιλοξενίας τονίζουμε πως όσα συνέβησαν ήταν αποκλειστικά μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο δεν μπήκε σε καμία περίπτωση μέσα για να προκαλέσει επεισόδια και όσοι κατάφεραν να μπουν ήταν κυρίως ποδοσφαιριστές και παράγοντες που ήθελαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Αδιάψευστος μάρτυρας μας η κάμερα, που όπως μπορείτε να αντιληφθείτε έχει τοποθετηθεί σε αρκετά εντός έδρας παιχνίδια της φετινής σεζόν, καθ ότι δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι ή να φοβηθούμε. Άλλωστε το γήπεδο μας είναι γεμάτο σε όλες τις φετινές μας αναμετρήσεις και δεν έχει συμβεί το παραμικρό.

Γνωρίζουμε πως η αντίδραση του ποδοσφαιριστή μας αποτελεί σοβαρό αδίκημα και σίγουρα θα έχει τις ανάλογες συνέπειες, ωστόσο πριν κάποιοι μας πετάξουν το μπαλάκι των ευθυνών, καλό θα είναι να προτρέπουν τους ποδοσφαιριστές τους να μην κάνουν άσεμνες χειρονομίες στην κερκίδα, όπως ακριβώς έπραττε διαρκώς το νούμερο 6 του Ποσειδώνα προκαλώντας άνευ λόγου και αιτίας ένταση στο ματς".

Ο Ποσειδών Καρπάθου σε δική του ανακοίνωσε ανέφερε: "Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι γιορτή! Έτσι πρέπει όλοι το αντιλαμβανόμαστε, αυτό είναι ο αθλητισμός και πρέπει όλους να μας ενώνει. Για τα παιδιά μας, τις ακαδημίες μας, το νησί μας, για την χαρά του παιχνιδιού!

Τα χθεσινά γεγονότα που ζήσαμε, δεν μπορούν εύκολα να αποτυπωθούν σε μία ανακοίνωση. Το σημαντικό ήταν η σωματική ακεραιότητα των αθλητών μας και όχι το αποτέλεσμα. Τα 2,3 άτομα που ήμασταν εκεί, προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα φύγουμε όλοι σώοι και αβλαβής. Εκ του ασφαλούς και με ηρεμία, πολλά μπορούμε να πούμε.

Τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές, γύρισαν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω, κι εμείς δεν θέλουμε τέτοιο ποδόσφαιρο. Αυτό που έκανε ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής, αν μπορεί να λέγεται έτσι, δεν το βλέπουμε ούτε σε αγώνες πολεμικών τεχνών.

Θα περιμέναμε μετά από τόσες ώρες, έστω μία ανακοίνωση από το αντίπαλο σωματείο ότι καταδικάζει αυτή την ενέργεια και εύχεται περαστικά στον ποδοσφαιριστή μας, και όχι μετά το τέλος του αγώνα να μοιράζουν συγχαρητήρια. Ευτυχώς δεν έγινε κάτι περαιτέρω, γιατί μας περίμεναν και πενήντα άτομα έξω από το γήπεδο…

Η Κάρπαθος φημίζεται πάντοτε για την φιλοξενία της. Άλλωστε πέρυσι πήραμε το βραβείο fair play για την υποδειγματική μας συμπεριφορά, εντός και εκτός νησιού. Δεν θα γίνουμε ποτέ, όπως κάποιοι θέλουν!

Για ποιο λόγο;

Για έναν αγώνα ποδοσφαίρου;

Ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο μας, προχώρησαν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Πλέον το λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα και η δικαιοσύνη.

ΥΓ. Περαστικά Μανώλη μας… Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά…".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ