ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Αγώνες Μετσοβόνε!

Αγώνες Μετσοβόνε!
New Image

Στο Μέτσοβο διεξήχθησαν διεθνείς αγώνες υπό την αιγίδα της FIS. Σημαντικές επιτυχίες για τους Έλληνες αθλητές

Ο Φάφαλης το σπριντ
Στα αγωνιστικά ο Λευτέρης Φάφαλης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και πήρε τη νίκη στο σπριντ των 1000 μέτρων στην πατρίδα του. Πίσω του ο Γρηγόρης Μοσχοβάκος από τη Νάουσα, ενώ τρίτος ήταν ο Σεργκέι Στούπακ από τη Ρωσία.

Στο αντίχτοιχο αγώνισμα των γυναικών η Ρωσίδα Λουντμίλα Γολίσκινα πρόβαρε το χρυσό μετάλλιο, ακολουθούμενη από την Παναγιώτα Τσακίρη και την Ευδοξία Σακελλαρίδου.

Εύκολα ο Κιουρκενίδης

Εύκολα επικράτησε στους έφηβους ο μετσοβίτης Στάθης Κιουρκενίδης, σε ένα διάλλειμα από τις υποχρεώσεις του στο δίαθλο, ενώ ο Λάμπρος Παπάσης και η Μαρία Μπούμπα επίσης από το Μέτσοβο να επικρατούν στις κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων. Μπούμπας Γιώργος και Άννα Ζινέλη πήραν την πρωτιά σε Παμπαίδες και παγκορασίδες αντίστοιχα.

Ο Τσακίρης τα 30 χλμ

Η δεύτερη ημέρα χαρακτηρίστηκε από τις ίδιες καιρικές συνθήκες και άνηκε στα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων. Ο συνήθης ύποπτος Θανάσης Τσακίρης πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 30 χιλιόμετρα, αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Καλοφύρη και τον Αλέξη Γκούνκο.

Στις γυναίκες η Παναγιώτα Τσακίρη ακολούθησε την επιτυχία του πατέρα της, επικρατώντας της Βηθλεέμ Παπακοσμά και της Μαριάνθης Μαρτίδου. Στα 30 χιλιόμετρα των εφήβων ο Κιουρκενίδης απέδειξε πως αποτελεί σκιέρ πασπαρτού. Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Κουλίδης, ενώ τρίτος ήταν ο Αλαφογιάννης από τη Βέροια.

Λιλιπούτειοι σκιέρ

Τα πιτσιρίκια των δρόμων αντοχής ήταν αρκετά αξιόμαχα. Ο Νίκος Ντάνος ήταν ο νικητής στα 5 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής των παίδων και η Μαρία Μπούμπα στις κορασίδες. Τούσα Χρυσούλα και Πασχάλης Στακινός επικράτησαν σε παμπαίδες και παγκορασίδες.

Ανακυρήχθηκαν οι κυπελλούχοι της φετινής περιόδου για το σκι αντοχής.

Ο Λευτέρης Φάφαλης ισοβάθμησε με τον Νίκο Καλοφύρη, αλλά λόγω περισσοτέρων νικών σήκωσε το τρόπαιο. Στις γυναίκες τον τίτλο κατέκτησε η Βασιλική Διονυσοπούλου από τη Φλώρινα.

Ο Φάφαλης δεν γιόρτασε τις επιτυχίες του στην Ελλάδα, αλλά ίσως να το κάνει στην Φινλανδία όπου βρίσκεται ήδη για να λάβει μέρος σε αγώνα παγκοσμίου κυπέλλου την επόμενη εβδομάδα στο Λάχτι.















TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ