EUROLEAGUE

Ζοτς: "Ο πρώτος τελικός για μας"

Ζοτς: "Ο πρώτος τελικός για μας"
Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνένετυξη Τύπου της Τετάρτης μίλησε για τον κρίσιμο αγώνα με την Εφές Πίλσεν

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε: " Ξέρουμε πως αύριο είναι ο πρώτος τελικός για εμάς. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που τις τελευταίες ημέρες έγιναν πολλά καθώς αποχώρησαν τρεις παίκτες. Πιστεύω πως ακόμη και χωρίς αυτούς παραμένουν μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα.

Θα έρθουν εδώ με τη σειρά τους για έναν τελικό και θα έρθουν για να κερδίσουν και να παίξουν με τη σειρά τους την τελευταία τους ευκαιρία. Γνωρίζουμε τα πάντα και ξέρουμε πως θα έρθουν. Έχουν τρεις ψηλούς τον Γκονλούμ, Χάτσον και τον Κούτζο και θέλω να δω πως θα ξεκινήσουν. Έχουν δύο πόιντ γκάρντ τους Πεν και Αρσλάν και έχουν και τον Αμπί που έπαιξε καταπληκτικά με την Μπεσίκτας.

Στο "3" υπάρχει ο Γκρέγκορι, ενώ στο "4" έχουν τον Χερσέκ έναν νέο και άπειρο παίκτη που πλέον τώρα είναι μέρος της ομάδας και είναι λογικό όταν λείπει κάποιος να προσπαθήσει να παίξει καλύτερα και να αποδείξει πράγματα



".

Ο Ομπράντοβιτς μίλησε και για το πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη στην Τουρκία. " Μιλήσαμε και αναλύσαμε το πρώτο ματς που χάσαμε στην Πόλη. Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι παίξαμε άσχημα και πως οι αντίπαλοι έβαλαν πολλά εύκολα καλάθια. Έχουμε ποιότητα να παίξουμε καλύτερα και έχουμε πλεονέκτημα στο παιχνίδι των πέντε εναντίον πέντε.

Φυσικά δεν θα πρέπει να κάνουμε τόσα λάθη, καθώς είχαμε 20 απέναντι σε Μαρούσι και Σιένα. Μιλήσαμε με τους παίκτες και ο καθένας θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να βοηθήσει και να παίξει για την ομάδα. Είναι ώρα να δείξουμε χαρακτήρα συγκέντρωση και θέληση. Και πως ξέρουμε να παίζουμε καλά

".

"Δεν είναι εύκολο παιχνίδι"


Ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να αφήσει πίσω την άσχημη περίοδο και ο Ζοτς υπογράμμισε: " Μετά το ματς με το Μαρούσι έχουμε κάνει τρεις προπονήσεις και ομολογουμένως ήταν καλές. Πρέπει να δούμε την αντίδραση τους, ωστόσο, και μέσα στον αγώνα.

Το πρώτο βήμα είναι η καλή προπόνηση και μετά να παίξει ακόμη καλύτερα η ομάδα στον αγώνα. Οπότε λέμε πως το πρώτο βήμα ήταν αρκετά καλό. Επίσης έχουμε επισημάνει πολλές φορές και το λέω και πάλι πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σκεφτούμε πως η Εφές θα είναι εύκολη ομάδα, αντιθέτως πρέπει να καταλάβουμε πως η Εφές έρχεται να μας κερδίσει και δεν θα είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι

".

"Σημαντικός ο κόσμος μας"


Ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό "παρών" στο κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο για το αυριανό παιχνίδι. " Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν να μας βοηθήσουν και είναι πολύ μεγάλο το γεγονός πως ήρθαν στην προπόνηση να μας πουν ότι είναι στο στο πλευρό μας.

Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Σκεφτόμενος πως πάνω από 15.000 φίλαθλοι θα είναι αύριο στο γήπεδο και πόσοι ακόμη θα δουν το ματς από την τηλεόραση και βλέποντας πόσοι θέλουν να φωτογραφηθούν με τους παίκτες, να μας χαιρετήσουν όπου και να παίζουμε, πρέπει να σκεφτούμε πως πολύ σημαντικό είναι αυτό για τη δουλειά μας.

Να καταλάβουμε πόσο τυχεροί είμαστε που βρισκόμαστε σε μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ο κάθε τίτλος που παίρνουμε και ότι έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα έρχεται από αυτή τη σχέση, χωρίς τον κόσμο δεν θα είχαμε πετύχει τίποτε από αυτά



".

Τσαρτσαρής: "Μην πιέζετε τα παιδιά"


Στην εκδήλωση "Έλα στον αθλητισμό", που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στην "Αίγλη" του Ζαπείου, βρέθηκε ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού, Κώστας Τσαρτσαρής.

Ο άσος του "τριφυλλιού", παρακολούθησε τα αποτελέσματα του εργομετρικού προγράμματος που διενεργείται εδώ και ένα χρόνο σε παιδιά ηλικίας από 9 έως 16 ετών και στη συνέχεια δήλωσε: " Η προσπάθεια που γίνεται είναι πάρα πολύ σημαντική και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που ξεκίνησαν αυτό το πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε να δίνουμε ένα έρεισμα στα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό, αλλά και στους γονείς τους να τα παροτρύνουν προς αυτόν τον δρόμο".

"Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να τα πιέζουμε να κάνουν κάτι που δεν θέλουν. Είναι πολύ καλό τα νέα παιδιά να γνωρίζουν το κορμί τους και τις δυνατότητές τους. Αυτό θα φανεί στο μέλλον πόσο σημαντικό μπορεί να αποδειχτεί για τα ίδια τα παιδιά".

"Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ήμουν εγώ σε αυτές τις ηλικίες αυτά τα προγράμματα δεν υπήρχαν. Την πρώτη φορά που έκανα εργομετρικές ασκήσεις ήταν στην Εθνική ομάδα και μάλιστα μερικές από τις ασκήσεις που είδα στο video δεν τις έχω κάνει



", είπε ο Τσαρτσαρής.

Αναφερόμενος, τέλος, στο γεγονός ότι δεν έχουν γίνει στη χώρα μεγάλα βήματα στον συγκεκριμένο τομέα, παραδέχθηκε: " Σε αυτόν τον τομέα, όντως έχουμε μείνει πίσω, αλλά... κάλιο αργά παρά ποτέ".














TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ