ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Zoτς": "Eμείς μιλάμε στο γήπεδο"

"Zoτς": "Eμείς μιλάμε στο γήπεδο"
Ομπράντοβιτς

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απαντάει στον Τζος Τσίλντρες: "Εμείς μιλάμε στο γήπεδο"

" Ολοι θέλουν να σε κυνηγήσουν όταν είσαι πρωταθλητής Ευρώπης κι Ελλάδας. Το αντιλαμβανόμαστε αυτό από τη συμπεριφορά τους πριν ή και μετά τον μεταξύ μας αγώνα. Εχουν κίνητρο απέναντί μας, αλλά έχουμε κι εμείς. Πρώτα να παίξουμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα που έχει ρεκόρ δέκα- μηδέν στην Ευρωλίγκα και να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Επίσης διαθέτουμε υψηλό κίνητρο απέναντι στην Παρτιζάν και στο Μαρούσι... Συνέχεια λέω στους παίκτες μου μια κουβέντα: Ξέρετε όλοι πόσο ωραία είναι στο φάιναλ φορ... Το καταλαβαίνουν όλοι", τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα το "Goal".

O προπονητής του Παναθηναϊκού μεταξύ άλλων μίλησε για το Τοp 16 της Ευρωλίγκα και τις αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα, Παρτιζάν και Μαρούσι, τον τραυματισμό του Τσαρτσαρή, την βελτίωση των νέων παικτών στην ομάδα, ενώ απαντάει στον Τζος Τσίλντρες, στην πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού περί αλαζονικής συμπεριφοράς των παικτών του Παναθηναϊκού. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πέρυσι είχατε να αντιμετωπίσετε μια δύσκολη κατάσταση που είχε να κάνει με την κακή απόδοση της ομάδας, πριν από την έναρξη του Τop-16. Φέτος η κατάσταση είναι δύσκολη κυρίως λόγω των συνεχών ατυχιών...

" Αλήθεια είναι αυτό. Πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ βρέθηκαν όλοι στο γήπεδο για προπόνηση, είχα μιλήσει με τους συνεργάτες μου και μου είχαν πει πως όλοι ήταν έτοιμοι... Υστερα από δέκα δευτερόλεπτα, ο Ντρου Νίκολας είπε πως τον πονούσε το γόνατό του. Πριν από το ματς με την ΑΕΚ ο Σπανούλης είπε ότι πονούσε επίσης. Μετά τον αγώνα μάθαμε για την ατυχία του Τσαρτσαρή. Ο Πέκοβιτς επίσης δεν έκανε προπόνηση μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ηταν μια καλή ευκαιρία γι' αυτήν την εβδομάδα να δουλεύαμε όλοι μαζί. Ομως αυτό συμβαίνει από την αρχή της σεζόν, αν θυμάμαι καλά μόνο ο Φώτσης και ο Νίκολας έχουν παίξει σε όλα τα ματς. Είναι πρόβλημα".

Κι ασφαλώς επηρρεάζει την ομάδα ώστε να βρει το ρυθμό της;

" Σίγουρα. Αν δεν κάνεις καλή προπόνηση, δεν μπορείς να παίξεις καλά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να βρούμε το ρυθμό μας. Ευτυχώς έχουμε έξι αγώνες στη σειρά στην Αθήνα και δεν ταξιδεύουμε... Μετά όμως αρχίζουν τα ταξίδια, πρέπει να πάμε Βαρκελώνη, Βελιγράδι, Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ, έχουμε και τους αγώνες με τον Ολυμπιακό... Πολλά σημαντικά ματς, δηλαδή... Ελπίζω ότι όλοι θα είναι έτοιμοι, εκτός του Κώστα βέβαια".

Σκέφτεστε ενδεχόμενο προσθήκης, με δεδομένη την απουσία του Τσαρτσαρή;

" Αυτή είναι μια ερώτηση την οποία πρέπει να σκεφτούμε. Θα δούμε... Το καλοκαίρι ήταν εκτός ο Μπατίστ και ο Τσαρτσαρής, άρα ήμασταν μείον δύο και πήραμε τον Γκόλεματς, κυρίως για την προπόνηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να υπογράψουμε έναν παίκτη απλά και μόνο για να υπογράψουμε... Θα πρέπει να είναι παίκτης με ποιότητα. Πάντως, αν είναι όλοι καλά, εκτός του Κώστα, κι έχουμε δεκατρείς παίκτες στη διάθεσή μας για προπόνηση, δεν πιστεύω ότι η προσθήκη θα είναι απαραίτητη. Εχουμε χρόνο μπροστά μας".

"Μιλάμε στο γήπεδο"

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο "Goal" ο Τζος Τσίλντρες είχε χαρακτηρίσει αλαζονική τη συμπεριφορά ορισμένων στελεχών του Παναθηναϊκού.

" Δεν είναι απαραίτητο να απαντήσω ούτε και να σχολιάσω. Θυμάστε όλοι, μετά το ματς με τον Πανιώνιο, ότι είχα πει ένα πράγμα: εμείς μιλάμε στο γήπεδο. Ολοι έχουν την πιθανότητα να μας συναντήσουν στο παρκέ. Ετσι κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, αυτήν τη λογική ακολουθούμε. Οσοι ξέρουν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού αλλά και το πώς λειτουργεί η ομάδα γνωρίζουν σε απόλυτο βαθμό την κατάσταση που επικρατεί. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που λειτουργούμε... Ολοι σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Βρίσκομαι στην Ελλάδα έντεκα χρόνια και προκαλώ όποιον θέλει να βρει ένα παράδειγμα που θα δείχνει το αντίθετο. Για μια ακόμα φορά, λοιπόν, επαναλαμβάνω: Εμείς μιλάμε στο παρκέ".

Ας επιστρέψουμε, λοιπόν, στα γεγονότα που έχουν να κάνουν με το γήπεδο. Ποια είναι τα "όπλα" που θα έχει μαζί του ο Παναθηναϊκός πέρα από την εμπειρία και την ποιότητα στο Τop-16;

" Πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια που είμαστε στην κορυφή η σχέση και η σύνδεση που έχουμε με τους οπαδούς μας είναι μοναδική και σημαντική. Περιμένω ότι στον πρώτο αγώνα με την Παρτιζάν θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ είκοσι χιλιάδες φίλοι μας. Το ίδιο θέλω να γίνει και στους αγώνες με το Μαρούσι όπως και με την Μπαρτσελόνα. Ξέρουν όλοι πόσο δύσκολο είναι να κατακτάς αλλά και να υπερασπίζεσαι τίτλους. Ο κόσμος ήταν πάντα κοντά στον Παναθηναϊκό και με την παρουσία του μας έδινε τεράστιο κίνητρο. Με είκοσι χιλιάδες φίλους μας κοντά μας τα πάντα είναι διαφορετικά. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλω να περάσω προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού".

Η πρόοδος που παρουσιάζουν οι δύο νεοφερμένοι Τέπιτς και Καλάθης μέχρι τώρα σας ικανοποιεί;

" Και οι δύο δουλεύουν πολύ σκληρά. Είναι δύο παίκτες που προσπαθούν να βελτιωθούν μέρα με τη μέρα και κυρίως ακούνε αυτά που τους λέμε. Για κανέναν παίκτη που έρχεται στον Παναθηναϊκό δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Πάντως, είμαι ευχαριστημένος κι από τους δύο. Ξέρουν ότι έχουν την προοπτική να παίξουν καλύτερα κι αυτό βέβαια ισχύει για όλους τους παίκτες μας γιατί... όλους τους χρειαζόμαστε. Για παράδειγμα, κόντρα στην ΑΕΚ ο Καλάθης έπαιξε εξαιρετική άμυνα. Ο Γκριν, που είχε μέσο όρο 19 πόντους πριν από το μεταξύ μας ματς, έμεινε στους δύο πόντους και κυρίως χωρίς να πάρει προσπάθειες. Η ομάδα έκανε σπουδαία αμυντική δουλειά, αλλά το γεγονός ότι ο Γκριν έμεινε τόσο χαμηλά οφείλεται κατά πρώτο λόγο στον Καλάθη".

Οι περισσότεροι υποστηρίζουμε ότι το φετινό επίπεδο της Ευρωλίγκα δεν είναι αντίστοιχα υψηλό με το περσινό. Συμφωνείτε μ' αυτό;

" Η Ευρωλίγκα είναι σπουδαία διοργάνωση και το Τop-16 θα είναι ενδιαφέρον. Ολοι πρέπει να παίζουν καλά μέχρι το τελευταίο ματς. Για παράδειγμα, ομάδες σαν τη Ρόμα και τη Λιέτουβος ξεκίνησαν εκπληκτικά αλλά έμειναν εκτός. Η Εφές Πίλσεν που επένδυσε πολλά χρήματα πέρασε στους "16" την τελευταία αγωνιστική. Ομως, τώρα όλα αρχίζουν από το μηδέν".

Η Μπάρτσα, η Παρτιζάν και το Μαρούσι

Πέρα από την πλάκα, πάντως, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιμένει πως το γκρουπ του Παναθηναϊκού αλλά και ο όμιλος με τον οποίο "σταυρώνει" στη συνέχεια στα πλέι οφ συνθέτουν μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.

Mπαρτσελόνα: " Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά. Είδα κάποιους αγώνες της, αλλά ακόμα δεν έχουμε ετοιμάσει απόλυτα την ανάλυσή μας, καθώς υπάρχουν άλλα ματς μπροστά μας. Είναι η μόνη αήττητη ομάδα στην Ευρωλίγκα κι αυτό πρέπει να το σεβαστούμε. Ομως θα είναι τεράστιο λάθος αν σκεφτούμε ότι υπάρχει μόνο η Μπαρτσελόνα μπροστά μας. Πρέπει να το βάλουμε καλά στο μυαλό μας αυτό. Η Μπαρτσελόνα διαθέτει σπουδαίους παίκτες και το μεγάλο της προσόν είναι πως, αν και διαθέτει μεγάλα ονόματα, γίνεται σωστή δουλειά ομαδικά".

Οσο για την Παρτιζάν: " Δεν άρχισε καλά στη διοργάνωση κι αυτό ήταν φυσιολογικό, καθώς άλλαξε έξι παίκτες ενώ έπρεπε να... συνέλθει κι από το ταξίδι στις ΗΠΑ» λέει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. «Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και τώρα παίζουν πάρα πολύ καλά. Η ατμόσφαιρα είναι καυτή πάντα όταν αγωνίζεσαι στο Βελιγράδι. Θέλουν να δώσουν κάποια ματς στην Beogradska Arena, αλλά τουλάχιστον μ' εμάς θα παίξουν στην Pioneer. Κι αυτό γιατί εκείνη την περίοδο θα έχει αγώνες τένις στην Beogradska Arena".

Mαρούσι: " Το καλό είναι ότι δεν θα έχουμε άλλο ταξίδι. Από την άλλη σε κανέναν δεν αρέσει να παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση απέναντι σε μια ομάδα από την ίδια χώρα. Το Μαρούσι είναι η ευχάριστη έκπληξη της Ευρωλίγκα, δίκαια βρίσκεται στους "16" κι αξίζουν συχαρητήρια σε όλους για την επιτυχία αυτή και την καλή δουλειά που κάνουν. Περιμένουμε δύο δύσκολα παιχνίδια".












































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ