ΣΙΕΝΑ

Ζήσης: "MVP ο Διαμαντίδης"

Ζήσης: "MVP ο Διαμαντίδης"
INTIME SPORTS

Για το Final 4 της Βαρκελώνης μίλησε ο Νίκος Ζήσης ο οποίος τόνισε ότι όλες οι ομάδες έχουν από 25% πιθανότητες να κατακτήσουν τον τίτλο, ενώ αναφέρθηκε και στον Διαμαντίδη λέγοντας πως οι περιφερειακοί της Σιένα πρέπει να είναι έτοιμοι να τον περιορίσουν

Η ιταλική ομάδα θα τεθεί αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό της 6ης Μαίου και ο Νίκος Ζήσης τονίζει πως έχει πάρει το... μάθημά του από τον τελικό του 2009, όταν η ομάδα του (ΤΣΣΚΑ) έχανε με 23 πόντους αλλά στο τέλος ηττήθηκε στο καλάθι.

"Το φάιναλ φορ είναι ειδική διοργάνωση. Από την εμπειρία μου με την ΤΣΣΚΑ πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ο εαυτός σου και να τα δώσεις όλα στη διάρκεια της διοργάνωσης", σχολίασε ο Νίκος Ζήσης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και συνέχισε:

"Στη Μαδρίτη ήμασταν το απόλυτο φαβορί και αυτό ήταν δύσκολο. Είναι πάντα δύσκολο να είσαι το απόλυτο φαβορί και όλοι να περιμένουν από σένα να πάρεις το τρόπαιο.

Το 2009 ήταν πάρα πολύ καλό το φάιναλ φορ με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να παίζουν ο ένας κόντρα στον άλλο και τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται αφού ο Ολυμπιακός έχασε ένα σουτ με τον Μπουρούση ενώ και το δικό μας παιχνίδι της ΤΣΚΚΑ με την Μπαρτσελόνα ήταν απίστευτο και με έναν εκπληκτικό Σισκάουσκας στα τελευταία λεπτά νικήσαμε την Μπαρτσελόνα που ήταν πολύ καλή. Αλλά η ΤΣΣΚΑ βρήκε την ευκαιρία να πάρει το ματς".

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο... μάθημα του μεγάλου τελικού του 2009: "Ο τελικός του Βερολίνου ήταν ένα μεγάλο μάθημα για εμάς επειδή ήμασταν πίσω μέχρι και με 23 πόντους στην αρχή του 3ου δεκαλέπτου μετά από ένα τρίποντο του Γιασικεβίτσιους αλλά τελικά χάσαμε με ένα χαμένο σουτ του Σισκάουσκας. Χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε το τρόπαιο αλλά έτσι είναι το φάιναλ φορ. Όλα μπορούν να γίνουν κάθε πέντε, κάθε τρία λεπτά. Όπως σε όλα τα ματς της Ευρωλίγκα. Απλώς εκεί δεν υπάρχει η επόμενη μέρα.

Και οι τέσσερις ομάδες έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν το τρόπαιο. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη εμπειρία που έχει ο προπονητής του αλλά και οι παίκτες του. Κάθε ομάδα έχει 25%. Είναι θέμα της προετοιμασίας, της θέλησης της καρδιάς και να είσαι έτοιμος στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Καθώς και να έχεις τύχη. Όλα αυτά θα είναι πολύ σημαντικά για κάθε ομάδα".

Σε ερώτηση για τη παρουσία του ίδιου, του Γιάριτς και του Μακάλεμπ στην τριάδα των γκαρντ της Σιένα, υπογράμμισε: "Σίγουρα για εμάς είναι πάρα πολύ καλό να έχουμε τόσο καλούς παίκτες στα γκαρντ. Θα είμαστε όλοι απαραίτητοι στο φάιναλ φορ".

Όταν μιλάμε για περιφερειακούς παίκτες, αναμφίβολα ο Δημήτρης Διαμαντίδης έρχεται στο μυαλό... "Για μένα ο Διαμαντίδης ο οποίος είναι ο MVP της φετινής σεζόν και είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε πολλούς καλούς παίκτες και με εμπειρίες που να μπορούν να τον αντιμετωπίσουν", σχολίασε ο Νίκος Ζήσης.

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ