ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ

Ζέσταναν... το ΟΑΚΑ

Ζέσταναν... το ΟΑΚΑ
New Image

Η ΑΕΚ πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα καθώς κέρδισε την Ολυμπιάδα με 83-59

Ούτε η τιμωρια της έδρας, αλλά ούτε κι η... προπονητολογία επηρέασε την Ένωση, η οποία -με τον Δημήτρη Πρίφτη στην άκρη του πάγκου- ξέφυγε από το δεύτερο κιόλας δεκάλεπτο και δεν απειλήθηκε ξανά από τους Πατρινούς.
Οι... Έλληνες ήταν οι πρωταγωνιστές του "δικεφάλου" καθώς πέρα από τους Κυρίτση και Ταπούτο, σημαντική βοήθεια στο ξέσπασμα προσέφεραν οι Μπάρλος και Τσάμης, ενώ το χειροκρότημα -των λιγοστών θεατών- απέσπασαν στο φινάλε οι Σιούτης-Σίμτσακ.

Επηρεασμένες από την "παγωμένη" ατμόσφαιρα στις εξέδρες οι δύο ομάδες ξεκίνησαν μουδιασμένα το παιχνίδι, όπως μαρτυρά και το 16-15 του "ισορροπημένου" πρώτου δεκαλέπτου. Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου, εχοντας σαφή διάθεση να τρέξει.

Το πέτυχε εν μέρει με αιχμή τον Αλέξη Κυρίτση (είχε 8 πόντους δηλαδή τους... μισούς της ομάδας του), ωστόσο δεν κατάφερε να σταματήσει το δίδυμο ψηλών της Ολυμπιάδας. Ο Γκιμπς κι ο Νάγκις -κυρίως από την περιφέρεια- πέτυχαν συνολικά 11 πόντους, κάνοντας τη μεγαλύτερη δημιά.

Μέσα σε λίγα λεπτά η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Με τον Χρήστο Ταπούτο στο "4" και τον Άγγελο Τσάμη να έρχεται από τον πάγκο η Ένωση έτρεξε ένα σερί (από 9 πόντους του πρώτου και 5 του δεύτερου) που έφερε τη διαφορά στους 11 (30-19). Η ΑΕΚ συνέχισε την προσπάθεια για εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, έχοντας ως σύμμαχο την απερισκεψία των φιλοξενούμενων που έκαναν πολλά και αβίαστα λάθη.

Ως το ημίχρονο ο -βελτιωμένος αμυντικά- "δικέφαλος" επέκτεινε ακόμη περισσότερο το προβάδισμα του, που έφτασε ως και τους 15 πόντους μετά το τρίποντο του Σάσα Βασίλιεβιτς στην εκπνοή (43-28). Προηγουμένως ο Αλέξης Κυρίτσης κι ο Νίκος Μπάρλος είχαν συνεχίσει το έργο των δύο συμπαικτών τους, "κουβαλώντας" την ομάδα στην επίθεση, την ώρα που από την αντίπερα όχθη "απειλούσε" μόνο ο Κέλβιν Γκιμπς (11π).

Κρατώντας την Ολυμπιάδα χωρίς καλάθι για 4' οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να φτάσουν στο +24 (52-28) και να διατηρήσουν τη διαφορά για όλο το δεκάλεπτο σε επίπεδα άνω των 20 πόντων. Ο Κυρίτσης έδωσε το... σύνθημα χτυπώντας κυρίως στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά κι από τα 6.25.

Ούτε η ζώνη των Πατρινών πτόησε τους γηπεδούχους, που με υπομονή και σταθερά καλή άμυνα δεν βγήκαν εκτός ρυθμού, αλλά κατάφεραν να βρουν λύσεις είτε με περιφερειακά σουτ (Έιβερι), είτε με προσωπικές ενέργειες των ψηλών (Ταπούτος-Ουέσον), που έφεραν το ματς στο 61-39 του 30'.

Με πιεση στο όλο το γήπεδο (ακόμη και παγίδες) και γρήγορες επιθέσεις με εκφραστές τους Τζέφερσον και Λιντέκα οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έδειξαν ένα βελτιωμένο πρόσωπο στα τελευταία λεπτά και κατάφεραν προσωρινά να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους 20 ποντους.

Ωστόσο η ΑΕΚ με "αιχμή" τον Χρήστο Ταπούτο και τις αλλαγές (Σιούτης-Σίμτσακ) να δίνουν φρεσκάδα δεν έχασε τη ψυχραιμία της και κατάφερε να πάρει με άνεση την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα (83-59).

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 43-28, 61-39, 83-59

ΑΕΚ (Πρίφτης): Γουέσον 6, Σι 7, Σίμτσακ 2, Ταπούτος 17(1), Κυρίτσης 21(1), Χατζής 2, Μπάρλος 8, Έιβερι 5(1), Πάβιτς 2, Βασίλιεβιτς 7(1), Χαρίσης 3(1), Σιούτης 3(1).

Ολυμπιάδα (Χριστόπουλος): Γκιμπς 15(1), Γουάιτφιλντ 6(1), Ιοακειμίδης, Θεοδωράκος, Μπράουν 8, Πέττας, Τζέφερσον 7(1), Δορκοφίκης 3(1), Πετρόπουλος 3(1), Λιντέκα 9, Λάππας 4, Νάγκις 4.

Πρίφτης: "Η νίκη ανήκει στον Άγγελο"


Mετά το τέλος του αγώνα ο Δημήτρης Πρίφτης τόνισε: " Ήταν μια επεισοδιακή και περίεργη βδομάδα για όλους μας. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά με τους Κατζούρη και Γεραγοτέλη και πήραμε μεγάλη βοήθεια από τους παίκτες. Φτάσαμε συλλογικά σε αυτή τη νίκη. Η σημερινή νίκη ανήκει στον Άγγελο γιατί αυτή η ομάδα είναι αυτή που έχτισε και δούλεψε.

Συμφωνήσαμε μες στη βδομάδα με τους παίκτες ότι πρέπει να δώσουμε βάρος στην ενέργεια. Πιέσαμε σε όλο το γήπεδο, κάτι που δεν κάναμε σε άλλα ματς. Έτσι δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για το λάθος. Έτσι πήραμε εύκολα καλάθια και χτίσαμε μια καλή ψυχολογία. Δεν παίξαμε, όμως, ποιοτικά σε σχέση με τις δυνατότητες της ομάδας, ειδικά στην επίθεση.

Το αν θα παραμείνω εγώ είναι θέμα της διοίκησης. Εγώ νιώθω πάντα δυνατός. Είμαι πέντε χρόνια στην ομάδα κι αυτή αποτελεί κομμάτι της ζωής μας. Θέλω να συνεχίσω στο πόστο που είμαι (σ.σ αυτό του ασίσταντ κόουτς). Για το παιχνίδι αισθάνομαι καλά πάντως αν και πιστεύω ότι μια τέτοια αλλαγή θα πρέπει να γίνει πιο ομαλά, πιο αρμονικά και πιο ήρεμα".





Aπό την πλευρά των παικτών ο Χρήστος Ταπούτος σχολίασε: " Μετά τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στην ομάδα μας, προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε την προσπάθεια μας για να είμαστε έτοιμοι κόντρα στις δυσκολίες. Από το 1ο λεπτό βγάλαμε μεγάλη ενέργεια. Στηριχτήκαμε στο γρήγορο παιχνίδι και στο γεγονός ότι κρατήσαμε την Ολυμπιάδα κάτω από τους 60 πόντους.

Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον πρόεδρο για δύο λόγους. Πρώτον γιατί τον στενοχωρήσαμε και τον προβληματίσαμε τον τελευταίο καιρό με την απόδοση μας και δεύτερον γιατί πριν από δύο ημέρες είχε την ονομαστική του εορτή.

Επίσης θέλουμε να την αφιερώσουμε και στον προπονητή μας, ο οποίος είχε δύσκολο έργο για να μας κρατήσει συγκεντρωμένους. Ήταν πιο δύσκολο για τον αυτόν, παρά για μας



".

Χριστόπουλος: "Χρειάζεται χρόνος"


O Γιάννης Χριστόπουλος ανέφερε: " Οι ομάδες που περνάνε τέτοιες κρίσεις έχουν δύο δρόμους. Ή θα παρουσιαστούν χειρότερες ή πολύ καλύτερες με διάθεση και κίνητρο. Η ΑΕΚ έδειξε ότι είχε μεγάλη διάθεση και μας δημιούργησε τεράστια προβλήματα. Κάναμε λάθη και φάγαμε αιφνιδιασμούς που είχαν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη διαφορά κι οι μεγάλες ομάδες ξέρουν να "πατάνε" σε αυτές τις διαφορές. Εμείς παίζουμε καλά για τρία δεκάλεπτα κι είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Όλες οι καινούργιες ομάδες έχουν πρόβλημα συνοχής. Είναι κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα. Χρειάζεται χρόνος και δουλειά για να το πετύχεις

".

O Σίμος Ιωακειμίδης είπε: " Ήρθαμε καλά προετοιμασμένοι και διαβασμένοι. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Η διαφορά έφυγε και κυνηγούσαμε από την αρχή το σκορ. Χρειαζόμαστε χρόνο".
































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ