ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βροχή... στο Αιγάλεω

Βροχή... στο Αιγάλεω
Μπλάκνει

Σε ένα παιχνίδι όπου οι άμυνες ήταν με... τα μάτια ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Αιγάλεω με 112-106

Η... καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, όπως και o αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αιγάλεω η οποία έδειχνε από το ξεκίνημα του σε τι σκορ θα έφτανε. H αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε ότι οι γηπεδούχοι θα ακολουθούσαν τόσο ψηλά τους "ερυθρόλευκους" που έκαναν το αγαπημένο τους παιχνίδι, ωστόσο, μας διέψευσαν και κοίταξαν στα μάτια την ομάδα του Πειραιά...
Σκορ, ταχύτητα και θέαμα ήταν τα χαρακτηριστικά της αναμέτρησης -κάτι που είχαμε καιρό να δούμε- η οποία φυσικά ήταν ακατάλληλη σε όσους αρέσει η άμυνα. Από κει και πέρα επειδή στο τέλος του αγώνα μετράει το αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έφτασε τις έξι νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ το Αιγάλεω διατήρησε την καλή εικόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα και φυσικά περιμένει περισσότερα από τον Μαριάνοβιτς που έκανε ντεμπούτο.

Run and gun...


Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου (52-46) αντικατοπτρίζει πλήρως εικόνα του παιχνιδιού. Το Αιγάλεω χωρίς να έχει αλλάξει καθόλου τον τρόπο παιχνιδιού του κοίταξε στα ίσια τον Ολυμπιακό. Στα στατισικά υπήρχε ισορροπία με εξαίρεση τα λάθη που ο Ολυμπιακός είχε δύο περισσότερα (8-6) και τα κλεψίματα όπου οι γηπεδούχοι είχαν επτά έναντι τριών των "ερυθρολεύκων".

Όλα καλά μέχρι τώρα, όμορφο και γρήγορο μπάσκετ είδαμε. Όσο για το τι... ευθύνεται και η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου ήταν μπροστά στο σκορ, πολύ απλά ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλή άμυνα με αποτέλεσμα οι Μάκης Νικολαΐδης, Ιμπραήμ Τζάαμπερ και Αντρέ Πάτερσον να εκτελούν σχεδόν ανενόχλητοι.

Οι φιλοξενούμενοι επιθετικά ήταν αρκετά καλοί, με εξαίρεση κάποιες βιαστικές ενέργειες που τους οδήγησαν είτε σε λάθη, είτε σε άστοχα σουτ, ωστόσο, το πρόβλημα του Ολυμπιακού ήταν η άμυνα με αποτέλεσμα το Αιγάλεω να βρίσκεται μπροστά και για ακόμη ένα παιχνίδι να παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα.

Το σόου του Μάτσε...


Το Αιγάλεω ξεκίνησε καλά και στην τρίτη περίοδο και στο 22' ανέβασε τη διαφορά στους επτά πόντους (55-48) έπειτα από τρίποντο του Τζάαμπερ. Εκεί ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αντεπίθεση του με ένα καλάθι και φάουλ του Ματσιγιάουσκας και την τεχνική ποινή στον Θανάση Σκουρτόπουλο, οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν μπροστά και το σερί τους έφτασε στο 20-2 (71-60) με δύο εύστοχες βολές του "Μάτσε" ο οποίος ήταν εξαιρετικός, φτάνοντας τους 25 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.

Oι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις αμυντικά απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού, ωστόσο, έδειχναν να ξυπνούν από το μπλακ άουτ και παρότι ο ρυθμός ευνοούσε την ομάδα του Πειραιά βρίσκονταν κοντά στο σκορ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ματσιγιάουσκας συνέχισε να εκτελεί... χωρίς όμως οι "ερυθρόλευκοι" να μπορούν να διατηρήσουν διαφορά ασφαλείας καθώς οι παίκτες του Αιγάλεω έβρισκαν ελεύθερα σου και τα εκμεταλλεύονταν.

Aπό ένα σημείο και έπειτα ο αγώνας είχε εξελιχθεί σε προσωπική μονομαχία του Τζάαμπερ και του Ματσιγιάουσκας για το ποιος θα σημειώσει περισσότερους πόντους. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες επιλογές με αποτέλεσμα να μην χάσει το προβάδισμα και να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 52-46, 71-77, 106-112

Aιγάλεω (Σκουρτόπουλος): Νικολαΐδης 11(3), Χόχλερ 3(1), Μαγγουνής 5, Τζάαμπερ 40(3), Μπρέισι 14(4), Καλλινικίδης 13(1), Πάτερσον 16(1), Μαριάνοβιτς 4.

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5, Παπαμακάριος 5(1), Καυκής Ματσιγιάουσκας 33(5), Τεόντοσιτς 5(1), Μπουρούσης 19(1 τρ., 13 ρ.), Τσακαλίδης, Γκριρ, Μαυροκεφαλίδης, Τζάκσον 9(1), Βασιλειάδης 18(5), Πρίντεζης 18.

*Ο Λιν Γκριρ ξεκίνησε στον αγώνα όμως έπαιξε περίπου δυο λεπτά. Ο Αμερικανός γκαρντ ένιωσε ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και αποσύρθηκε στον πάγκο απ' όπου είδε το υπόλοιπο του αγώνα. Ο Γκριρ θα υποβληθεί σε εξετάσεις το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του τραυματισμού του, ενόψει του αγώνα με την Σιένα στην Ιταλία.

Γκέρσον: "Πρέπει να παίξεις άμυνα..."

Ο Πίνι Γκέρσον μετά το τέλος του αγώνα στάθηκε στην κακή άμυνα του Ολυμπιακού. " Ντρέπομαι για την απόδοση που είχαμε σήμερα στην άμυνα. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορείς να σκοράρεις με τόσο ψηλά ποσοστά και πρέπει να παίξεις άμυνα. Σέβομαι το Αιγάλεω, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε για την άμυνα μας ένα μέσο όρο 26 πόντων στο κάθε δεκάλεπτο.

Μ’ όλο και πάλι λεω το σεβασμό στο Αιγάλεω που έπαιξε πολύ καλά σήμερα, μια ομάδα που σταμάτησε τη Ζαλγκίρις στους 27 πόντους σ’ ένα ημίχρονο δεν γίνεται να δέχεται 106 πόντους σήμερα" και συνέχησε με μία παροιμία από το Ισραήλ. " Οι έξυπνοι μαθαίνουν από τα λάθη των άλλων και οι χαζοί από τα δικά τους. Εμείς δεν ήμασταν έξυπνοι αρκετά για να μάθουμε από τα λάθη των άλλων".

Στη συνέχεια ο Γκέρσον σχολίασε: " Εγώ έχω ευθύνη για τα πάντα στην ομάδα. Σήμερα ήμουν χαζός προπονητής Πήγα να χτυπήσω με τον κεφάλι μου τον τοίχο. Μερικές φορές μπορείς να βοηθήσεις τους παίκτες αλλά δεν το κάνεις για να δεις που θα πάει το θέμα.

Δεν δουλεύω στην προπόνηση 60-70% στην άμυνα, δεν είμαι τέτοιος προπονητής, αλλά τις δυο τελευταίες μέρες το κάναμε. Παίξαμε καλή άμυνα με τη Ζαλγκίρις, το κάναμε σήμερα για πέντε λεπτά γιατί όχι παραπάνω. Άρα, δεν είναι ότι δεν μπορούμε".

Αναφορικά με τη σημασία της νίκης ο τεχνικός του Ολυμπαικού ανέφερε: " Σ’ αυτά τα παιχνίδια χάνεις το πλεονέκτημα έδρας και μπορεί και το πρωτάθλημα. Το Αιγάλεω σήμερα ήταν αουτσάιντερ και δεν είχε άγχος. Όπως πάμε εμείς εκτός με τον Παναθηναϊκό και την ΤΣΣΚΑ".

Όσο για την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο κλειστό απάντησε: " Είναι πολύ σημαντικό με τη Σιένα να έχουμε επιστροφές στην άμυνα. Όλοι μπορούν να χάσουν παντού όπως έχασε σήμερα η Ταού από τη Μπιλμπάο. Δεν ξέρω τι καπνίζουν σ’ αυτό το γήπεδο, ήμουν 30 χρόνια καπνιστής και ξέρω, αλλά με τόσο καπνό να έρθει αυτό το σκορ σημαίνει ότι οι δυο ομάδες έχουν δύναμη. Απίστευτη ατμόσφαιρα. Αλληλούια"

Από την πλευρά των παικτών ο Κώστας Βασιλειάδης τόνισε: " Πάνω απ’ όλα μετρά η νίκη. Όλο αυτό τον καιρό δουλεύουμε πολύ στην άμυνα που είναι το αδύνατό μας σημείο και στο τέλος της χρονιάς, όταν θα πρέπει, θα είμαστε έτοιμοι. Όταν βλέπεις ένα τέτοιο παιχνίδι και συμμετέχεις σ’ αυτό είναι πολύ καλό, αλλά το ζητούμενο είναι να κερδίζει η ομάδα σου".

Σκουρτόπουλος: "Είμαι περήφανος για την προσπάθεια"

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την προσπάθεια των παικτών του. " Έχω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα και στον κόσμο που για ακόμα μια φορά δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα. Δεν μπορώ να έχω παράπονο.

Η ομάδα παίζει πολύ καλά παρά τα προβλήματα αφού ο Μάρας δεν προπονήθηκε καθόλου, ο Νικολαίδης το ίδιο και δεν ήξερα αν θα τον χρησιμοποιήσω. Μόνος του ζήτησε να παίξει. Είμαι περήφανος για τα παιδιά, η προσπάθεια τους είναι συγκινητική και τους ευχαριστώ πολύ".

Όσο για το παιχνίδι ο τεχνικός του Αιγάλεω τόνισε: " Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με εξαιρετική ποιότητα. Αν τα είχαμε πάει καλύτερα στα ριμπάουντ ίσως να ήταν διαφορετικά, αλλά τι να πω στα παιδιά που παλεύουν σαν σκυλιά".

Ο Σκουρτόπουλος μίλησε και για την τεχνική ποινή που δέχτηκε λέγοντας: " Θεωρώ ότι με την τεχνική ποινή που δέχθηκα ήταν ένας από τους λόγους που χάσαμε το ρυθμό μας και γι’ αυτό ζήτησα συγνώμη από τα παιδιά".

Ο τεχνικός του "σίτι" αναφέρθηκε και στην δουλειά που γίνεται στην ομάδα του. " Κάνουμε προπονήσεις με κόσμο, είναι λίγο παράδοξο, αλλά δεν μπορούμε να τους πούμε όχι.

Είναι εκπληκτική ατμόσφαιρα στην ομάδα και θέλω να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Από την αρχή ήμουν ξεκάθαρος ότι θα έχουμε καλή ομάδα και το εννοούσα. Όχι γιατί την ομάδα την έφτιαξα εγώ αλλά γιατί έβλεπα την προσπάθεια στις προπονήσεις".

Ο Κρις Μπρέισι υποστήριξε: " Είμαστε χαρούμενοι με τον τρόπο που παίξαμε. Ξέραμε ότι θα είναι δύσκολο, αλλά στο σπίτι μας νιώθουμε πιο άνετα με τη βοήθεια των φίλων μας που είναι εκπληκτικοί. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε εναντίον οποιουδήποτε αντίπαλου. Μπορούσαμε να σκοράρουμε όποια ώρα θέλαμε, αλλά το πρόβλημά μας ήταν στην άμυνα ειδικά στο τέλος του αγώνα".

Το live του αγώνα
1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Δίποντο Αιγάλεω Mαγγουνής (2-0)
2' Δίποντο Ολυμπιακός Τζάκσον (2-2)
2' Δίποντο Αιγάλεω Τζάαμπερ (4-2)
3' Τρίποντο Αιγάλεω Τζάαμπερ (7-2)
3' Τρίποντο Ολυμπιακός Τζάκσον (7-5)
3' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (7-7)
4' Δίποντο Ολυμπιακός Πρίντεζης (7-9)
4' Τρίποντο Ολυμπιακός Παπαμακάριος (9-12)
6' Καλάθι και φάουλ Αιγάλεω Πάτερσον (14-14)
7' Δίποντο Ολυμπιακός Μπλάκνεϊ (16-16)
8' Δίποντο Αιγάλεω Καλλινικίδης (18-18)
8' Δύο βολές Ολυμπιακός Πρίντεζης (18-20)
9' Δύο βολές Αιγάλεω Μαγγουνής (21-20)
Αστόχησε στη μία.
10' Τρίποντο Αιγάλεω Νικολαΐδης (27-24)
10' Λήξη 1ης περιόδου 27-24
11' Έναρξη 2ης περιόδου
13' Τρίποντο Αιγάλεω Νικολαΐδης (36-30)
14' Τρίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (36-33)
15' Δίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (38-33)
Ο Αντρέ Πάτερσον κάρφωσε εντυπωσιακά μπροστά στον Γιάννη Μπουρούση.
15' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλειάδης (38-36)
16' Δίποντο Ολυμπιακός Τζάκσον (38-38)
17' Τρίποντο Αιγάλεω Μπρέισι (41-38)
18' Δίποντο Αιγάλεω Τζάαμπερ (45-39)
18' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλειάδης (45-42)
19' Δύο βολές Ολυμπιακός Τζάκσον (45-44)
20' Τρίποντο Αιγάλεω Τζάαμπερ (50-46)
20' Λήξη ημιχρόνου 52-46
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (52-48)
22' Τρίποντο Αιγάλεω Τζάαμπερ (55-48)
22' Τρίποντο Ολυμπιακός Βασιλειάδης (55-51)
23' Τρίποντο Αιγάλεω Πάτερσον (58-51)
23' Δίποντο Ολυμπιακός Μπουρούσης (58-53)
24' Τρίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (58-56)
25' Καλάθι και φάουλ Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (58-60)
25' Τρίποντο Ολυμπιακός Τεόντοσιτς (58-63)
25' Δύο βολές Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (60-67)
26' Δίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (60-69)
29' Τρίποντο Ολυμπιακός Ματσιγιάουσκας (63-74)
30' Λήξη 3ης περιόδου 71-77
31' Έναρξη 4ης περιόδου
38' Καλάθι και φάουλ Αιγάλεω Τζάαμπερ (92-97)
38' Δίποντο Αιγάλεω Τζάαμπερ (94-99)
40' Λήξη αγώνα 106-112



























































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ