ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βεζένκοβ: Αυτό είναι το χρυσό deal με τον Ολυμπιακό

Βεζένκοβ: Αυτό είναι το χρυσό deal με τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Η μεταμόρφωση του Σάσα Βεζένκοβ σε κορυφαίο παίκτη της EuroLeague οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα νέο χρυσό deal που σχεδόν τριπλασίασε τις αποδοχές του ξανθομάλλη άσου, αλλά και εξασφάλισε στους "ερυθρόλευκους" ακόμη και μάξιμουμ μπάι άουτ για το ΝΒΑ. Τα αντανακλαστικά των Αγγελόπουλων και τα οφέλη για παίκτη και ομάδα.

Η νέα επέκταση και αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Σάσα Βεζένκοβ από τους Αγγελόπουλους έχει ως άξονες αφενός την αναγνώριση -εκ μέρους της διοίκησης- του στάτους του καλύτερου μπασκετμπολίστα αυτή τη στιγμή στην Euroleague και αφετέρου τη γενναία αύξηση των αποδοχων του παίκτη, που μέσα σε δυο χρόνια σχεδόν τριπλασίασε την αμοιβή του.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, πριν την πρώτη αναπροσαρμογή, έπαιρνε 500.000 ευρώ, ανέβηκε στις 900.000 και πλέον θα πάρει περισσότερα από 4,5 εκατ. ευρώ για τρεις σεζόν.

Ένα χρυσό deal για τον σπουδαίο πάουερ-φοργουορντ, το οποίο όμως, σε περίπτωση που μετακομίσει στο ΝΒΑ, δεν θα μείνει παραπονεμένος και ο Ολυμπιακός, αφού προβλέπεται ακόμη και το μάξιμουμ ποσό για το μπάι-άουτ. Ενάμιση εκατομμύριο δολάρια.

Ας τα πάρουμε από την αρχή:

Η ευκαιρία που έδωσε ο Ολυμπιακός στον Σάσα το καλοκαίρι του 2018 αποδείχθηκε μια κίνηση ματ και για τους δυο. Μπορεί ο Ντέιβιντ Μπλατ να μην στήριξε την επιλογή ως το τέλος, η άφιξη όμως του κόουτς Μπαρτζώκα με τον οποίο ο Βούλγαρος διεθνής είχε εξαιρετική συνεργασία στην Μπαρτσελόνα, ήταν ένα δώρο Θεού για τον παίκτη που θα μεταμορφωνόταν σε ένα από τα πιο καυτά ονόματα της EuroLeague.

"Δεν έγινε τυχαία, ξόδεψε πολλές ώρες στο γήπεδο, με σκληρή δουλειά σε ατομικό επίπεδο" έχει πει ο προπονητής του και ο 27χρονος άσος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Η αλματώδης βελτίωση του δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τη διοίκηση.

Ο άλλοτε συμπληρωματικός μπασκετμπολίστας που έπαιζε δέκα-δεκατρία λεπτά στα δυο πρώτα χρόνια της παρουσίας του στο ΣΕΦ, έγινε αναντικατάστατος, αυτός που παίζει κάτι λιγότερο από 30 λεπτά κι είναι ο πρώτος σκόρερ και ριμπάουντερ της ομάδας.

Οι Αγγελόπουλοι δεν τον άφησαν παραπονεμένο. Το διετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει το 2020, επεκτάθηκε και αναπροσαρμόστηκε πέρσι-εν μέσω της χρονιάς- μέχρι το τέλος του 2024 σε μια επιβεβλημένη ένδειξη αναγνώρισης και ανταμοιβής για τις σπουδαίες εμφανίσεις του.

Το καλοκαίρι οι Σακραμέντο Κινγκς πήραν τα δικαιώματα του από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έδειξαν ότι σκέφτονται πραγματικά τον άσο του Ολυμπιακού, που ωστόσο παρέμεινε στον Πειραιά, αφού η ομάδα του ΝΒΑ θεώρησε ότι δεν ήταν ακόμη ώρα για να τον πάρουν στο Golden 1 Center, όπως λέγεται η αρένα των "βασιλιάδων". Μετέθεσαν τις συζητήσεις για την επόμενη χρονιά.

Στο μεταξύ ο Βεζένκοβ έγινε ακόμη καλύτερος. Με 19.2π και 7.2 ρ, έχει κάνει τον Γιώργο Πρίντεζη μια γλυκιά ανάμνηση, λίγους μήνες μετά την οριστική αποχώρηση του υπαρχηγού από τα γήπεδα. Έφυγε ο καλύτερος πάουερ φόργουρντ της EuroLeague την τελευταία δεκαετία και εμφανίστηκε ένας ακόμη καλύτερος!

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε χωρίς τυμπανοκρουσίες. Συζητούσε εδώ και καιρό με τον παίκτη για μια νέα αναπροσαρμογή και την Παρασκευή, μετά τον θρίαμβο στο ΟΑΚΑ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ τον κάλεσαν για τις τελικές υπογραφές.

Σα να υπέγραφε τριετές συμβόλαιο

Η νέα συμφωνία ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025, επεκτάθηκε δηλαδή για ένα ακόμη χρόνο με τις αποδοχές του παίκτη να αναπροσαρμόνται ξανά, από φέτος. Ουσιαστικά ήταν σαν ο Βεζένκοβ να υπέγραφε ένα τριετές συμβόλαιο. Μέσα στις άκρες ο κορυφαίος άσος από 900.000 που ήταν να πάρει φέτος, θα εισπράξει κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ξεπεράσει του χρόνου, εφόσον βέβαια παραμείνει στον Ολυμπιακό.

Για τη σεζόν 2024-25 το ποσό θα πλησιάσει τα 2 εκατ. ευρώ, κάνοντας και τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας.

Κάπως έτσι η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδεσε τον καλύτερο της παίκτη μέχρι το 2025, επιβραβεύοντας βέβαια τις τρομερές επιδόσεις του πάνω στο παρκέ . Ο παίκτης που εκτελεί με τις λιγότερες ντρίπλες από κάθε άλλον στην Ευρωλίγκα, ένας σκόρερ ολκής που σουτάρει με 70.9% δ, 44.9%τρ και 88/1 %β, αλλά δεν κάνει μόνο αυτό μέσα στο γήπεδο.

Ριμπάουντερ ολκής, έχει βελτιώσει όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού του, ακόμη και τα κάποτε αδύνατα σημεία του στη θεωρία, όπως τα πλάγια βήματα και η προσωπική άμυνα. Πως αλλιώς θα έβγαινε (από το ξεκίνημα της σεζόν) τέσσερις φορές MVP της εβδομάδας και επίσης, πολυτιμότερος παίκτης του μήνα Νοέμβρη;

Ένα εργαλείο πολυτελείας στα χέρια του Μπαρτζώκα που αξιοποιεί όσο μπορεί περισσότερο το πηγαίο ταλέντο, ενός παίκτη προσηλωμένου στο στόχο του περισσότερο από τον καθένα και με πρωτοφανή θέληση να βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Και μάξιμουμ μπάι-άουτ

Κι αν εν τέλει προκύψουν οι Κινγκς του Σακραμέντο; Με το ΝΒΑ, ως γνωστόν δεν μπορεί κανείς να τα βάλει, ωστόσο ο Ολυμπιακός φρόντισε με αυτό το νέο συμβόλαιο του, να αποκομίσει και αυτός όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Το εύρος του μπάι-άουτ κυμαίνεται πλέον από ένα έως ενάμιση εκατομμύριο δολάρια.

Όσο πάντως μένει στην Ευρώπη, ο Βεζένκοβ θα συνεχίσει να φοράει τα "ερυθρόλευκα" με τα καλύτερα να ... έρχονται και για τον ίδιο και για την ομάδα η διοίκηση της οποίας έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και την πρόθεση να προφυλάξει τα περιουσιακά της στοιχεία σαν κόρη οφαθλμού...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ