Μίλαν: Καταδίκασε τη ρατσιστική επίθεση στον Μενιάν μετά από τον αγώνα με την Μπόρνμουθ

Ο Μάικ Μενιάν βίωσε το σκληρό πρόσωπο του ρατσισμού μετά από την αποβολή του στο Μπόρνμουθ – Μίλαν που οδήγησε στη συντριβή των ροσονέρι στην Αγγλία, με τη διοίκηση των Μιλανέζων να καταδικάζει με ανακοίνωση τη ρατσιστική επίθεση που δέχτηκε ο Γάλλος γκολκίπερ.
Η 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League αποδείχτηκε επώδυνη για την Μίλαν, με την ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ να χάνει με 3-0 στην Αγγλία από την Μπόρνμουθ και να υποχωρεί στην 24η θέση της βαθμολογίας.
Καθοριστικό ρόλο στην ήττα των ροσονέρι στάθηκε και η αποβολής του Μάικ Μενιάν με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 28′ επειδή έσπρωξε τον Τάιλερ Άνταμς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός πέναλτι των κερασιών, με τον Γάλλο τερματοφύλακα να εξηγεί στα social media πως η ενέργειά του δεν ήταν εσκεμμένη αλλά να πέφτει θύμα διαδικτυακής ρατσιστικής επίθεσης.
Το γεγονός αυτό δεν έμεινε όμως απαρατήρητο από την Μίλαν, με τους Μιλανέζους να εκδίδουν ανακοίνωση την Παρασκευή (23/10) μέσω της οποίας θέλησαν να στηρίξουν τον παίκτη τους και να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση εις βάρος του.
“Μετά τη χθεσινή αναμέτρηση εναντίον της Μπόρνμουθ, ο Μάικ Μενιάν δέχθηκε σοβαρές και απαράδεκτες ρατσιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Μίλαν καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων, οι οποίες είναι απαράδεκτες και δεν έχουν θέση ούτε εντός ούτε εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο σύλλογος εκφράζει την απόλυτη αλληλεγγύη και στήριξή του προς τον Μάικ και επαναβεβαιώνει τη διαρκή δέσμευσή του για την προώθηση των αξιών του σεβασμού, της συμπερίληψης και της ισότητας. Αυτές είναι οι αξίες της Μίλαν.
Τέλος, οφείλουμε να σταθούμε ενωμένοι, ως Μιλανίστι αλλά και ως πρωτάθλημα. Ο μόνος τρόπος για να επαναφέρουμε το ιταλικό ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει, είναι να ενωθούμε και να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.
Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά πρέπει να κερδίζουμε με τον σωστό τρόπο: με αξιοπρέπεια, αμοιβαίο σεβασμό και ανωτερότητα”, ανέφερε η Μίλαν στην ανακοίνωση στήριξης για τον Μενιάν.