EUROLEAGUE

Βερολίνο, πράξη δεύτερη

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ<br>
OLYMPIAKOS - PANATHINAIKOS
ολυμπιακος παο INTIME SPORTS

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πας στο Βερολίνο. Αν είσαι τουρίστας. Αν θες να προκριθείς στο Φάιναλ Φορ, μπορείς μόνο με τρεις νίκες. Ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ το ξέρουν καλά...

Μία ίσον καμία, αυτό είναι το σύνθημα που ενώνει τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι πέτυχαν την πρώτη νίκη τους επί της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σιένα αντίστοιχα, αλλά είναι δεδομένο ότι αυτή από μόνη της δεν φτάνει. Στην πραγματικότητα δεν (θα) φτάνει ούτε και η δεύτερη, αλλά σίγουρα θα θέσει τις απαιτούμενες βάσεις για την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βερολίνου.
Οπότε, ερυθρόλευκοι και πράσινοι μπαίνουν την Πέμπτη στο γήπεδο (στις 20:45 ο Ολυμπιακός και στις 21:45) ο Παναθηναϊκός, για να κάνουν το 2-0, να διατηρήσουν το πλεονέκτημα έδρας και να έχουν το πάνω χέρι στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκα. Ποιος έχει ποιο εύκολο έργο; Κανείς. Στα πρώτα ματς, είδαμε ότι τόσο η Ρεάλ όσο και η Σιένα δεν είναι ομάδες προς... χαλάρωση και μπλακ άουτ.

Αμφότερες ζόρισαν τους δύο αιωνίους και χρειάστηκαν κόπος και χρόνος για να καμφθούν οι αντιστάσεις τους. Σίγουρα, βέβαια, οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν πλέον το ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά και οι αντίπαλοί τους έχουν την πλάτη κολλημένη (λίγο προς το παρόν) στον τοίχο, συνεπώς θα τα δώσουν όλα για όλα για την ισοφάριση και το... μπρέικ.

Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης


Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του την Τετάρτη, με τους ερυθρόλευκους να κάνουν... μόνοι τους προπόνηση, αφού η Ρεάλ εξαφανίστηκε και πήγε στο κλειστό της Γλυφάδας για να μην την δουν οι κάμερες του ΣΕΦ! Όπως και να 'χει, οι παίκτες και ο Παναγιώτης Γιαννάκης συμφώνησαν ότι το δεύτερο ματς "είναι το πιο σημαντικό, πρέπει να κρατήσουμε ανέπαφη την έδρα μας".

Όσο για το μπλακ άουτ που υπέστη ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς, κανείς δεν θέλει να υπάρξει επανάληψή του και θα είναι καλύτερα να παίξουν οι ερυθρόλευκοι όπως στα 15 πρώτα λεπτά του πρώτου ματς. Εκεί, όπου ο Θοδωρής Παπαλουκάς ξεκίνησε το νέο προσωπικό ρεκόρ στις ασίστ και ανάγκασε τους Ισπανούς να τον αποθεώσουν στο SPORT 24.

Παναθηναϊκός - Σιένα

Για τον Παναθηναϊκό το δεύτερο παιχνίδι με τη Σιένα θα είναι... διαφορετικό. Γιατί; Επειδή θα φορέσει φόρμα ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Ο ηγέτης των πρασίνων έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς της Πέμπτης και την Τετάρτη έβγαλε την προπόνηση, με αποτέλεσμα να τον συμπεριλάβει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ρόστερ. Το ερωτηματικό ανήκει στον Στράτο Περπέρογλου, που ανέβασε πυρετό.

Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πρέπει πάντως να περιορίσει την επίθεση της Σιένα και να μην αφήσει τον Σάτο να κάνει πάλι πράγματα και θαύματα, φτάνοντας τους 29 πόντους, που τον ανέδειξαν και σε MVP της πρώτης ημέρας των προημιτελικών, παρότι η ομάδα του έχασε! Ο Πιανιντζιάνι, ωστόσο, δήλωσε ότι η Σιένα στο δεύτερο ματς θα έχει τους ίδιους πόντους με τον Παναθηναϊκό. Το θέμα είναι να έχει έναν περισσότερο.

Πάντως, ακόμη κι αν ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν είναι 100% έτοιμος και ο Στράτος Περπέρογλου δεν ρίξει τον πυρετό, ο Παναθηναϊκός έχει κι άλλες πολλές λύσεις, όπως τον Βασίλη Σπανούλη, τον οποίο... αποθέωσε ο Μάικ Μπατίστ στη συνέντευξη που έδωσε στο SPORT 24.
















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ