EUROLEAGUE

Υπόκλιση σε Τεό-Βασιλόπουλο

Υπόκλιση σε Τεό-Βασιλόπουλο
ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

Οι άνθρωποι της ''βασίλισσας'' αποθεώνουν τον βασιλιά της πάσας Παπαλουκά και τον killer Βασιλόπουλο. Τι λένε στο SPORT 24 οι Φελίπε Ρέγιες, Ραούλ Λόπεζ και Αντόνιο Μαρτίν (video)

" Τα κλειδιά του αγώνα κρατούσε ο Παπαλουκάς" παραδέχθηκε ο Ραούλ Λόπεζ, για να προσθέσει: " Η απόδοσή του ήταν φοβερή. Μόνος του κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, αυτός που μας δυσκόλεψε τη ζωή και εν τέλει μας πήρε τη νίκη μέσα από τα χέρια. Σίγουρα ήταν καθοριστικός και ο Βασιλόπουλος, γιατί ενώ κάναμε ένα σωρό λάθη, ήμασταν κοντά στο σκορ. Τα δυο τρίποντα στο τέλος μας ψαλίδισαν τις όποιες ελπίδες".

"Το κλειδί ... ήμασταν εμείς" διαφώνησε εν μέρει ο Φελίπε Ρέγιες εξηγώντας: " Ξέραμε εκ των προτέρων ότι ο Παπαλουκάς είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και θα κάνει τα πάντα, για να μας κόψει τη φόρα. Από την άλλη, αν σε ένα τέτοιο ματς βγάζεις τόσες πολλές ασίστ, κάποιος στο τέλος θα γίνει και ο πρωταγωνιστής, όπως συνέβη με τον Βασιλόπουλο".

" Ο Παπαλουκάς απέδειξε πόσο μεγάλος είναι" σχολίασε ο Αντόνιο Μαρτίν, γκριζομάλλης, πλέον, με το κουστούμι της Ρεάλ, ο άλλοτε σέντερ της βασίλισσας και νυν επικεφαλής του μαδριλένικου μπάσκετ παρέα με τον Αλμπέρτο Ερέρος. " Στα 15 λεπτά που όλοι στον Ολυμπιακό τα είχαν χαμένα ήταν ο μόνος ψύχραιμος, αυτός που μετέδωσε την σιγουριά του σε όλη την ομάδα μοιράζοντας ασίστ-δώρα και δείχνοντας ότι αποτελεί ένα αχτύπητο δίδυμο με τον Βούισιτς. Τα δυο τρίποντα του Βασιλόπουλου, πάντως, μας κατέστρεψαν. Η εικόνα του ματς ήταν διαφορετική από το τελικό αποτέλεσμα".

Η αλήθεια είναι ότι η Ρεάλ πίστεψε αρκετά στην ανατροπή μετά το +18 του Ολυμπιακού και την δική της ολοκληρωτική αντεπίθεση, που την έφεραν μπροστά με οκτώ πόντους: "Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία" είπε ο Ρέγιες, τονίζοντας: "Το περίεργο είναι ότι δεν αγχωθήκαμε όταν ήμασταν πίσω με 18π και κάναμε όλα τα λάθη όταν περάσαμε μπροστά. Ανεξήγητο. Χάσαμε ριμπάουντ, πουλήσαμε τη μπάλα και ήρθαν τα δυο τρίποντα του Βασιλόπουλου να μας αποτελειώσουν "

" Δυστυχώς, ενώ κάναμε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να γυρίσουμε το παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να το κλειδώσουμε. Δώσαμε δικαίωμα στον Ολυμπιακό να επιστρέψει και γνωρίσαμε μια ήττα που δεν μας άρεσε" είπε ο Ραούλ, ενώ ο Μαρτίν σχολίαζε με φιλοσοφική διάθεση: " Κάναμε μια ολοκληρωτική αντεπίθεση αλλά την διαχειριστήκαμε εντελώς λανθασμένα. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες. Δεν φταίνε τα παιδιά, έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που καθορίζεται από μικρές λεπτομέρειες. Και τα δικά μας λάθη στο τέλος δεν ήταν λάθη απειρίας ή φόβου. Ήταν απλά λάθη του μπάσκετ".

Τι να σκέφτονται, όμως, στην ομάδα της Μαδρίτης λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ του δεύτερου αγώνα; " Αυτή τη στιγμή η ψυχολογία μας είναι άσχημη. Η ήττα ήταν οδυνηρή, κυρίως γιατί είχαμε την ευκαιρία. Από το πρωί όμως (σ.σ της Τετάρτης) το μυαλό διαγράφει το προηγούμενο ματς και κοιτάζει το επόμενο. Θα συγκεντρωθούμε για το δεύτερο παιχνίδι. Έτσι είναι τα πλέι-οφ" απαντάει ο Ρέγιες.

Ο Ραούλ πιστεύει πως "τίποτε δεν έχει χαθεί, άλλωστε ξέραμε ότι η σειρά θα είναι δύσκολη. Μας ικανοποιεί το ότι σταθήκαμε καλά σε μια πολύ καυτή έδρα και θα έλεγα ότι το πρώτο παιχνίδι, είναι οδηγός και για το δεύτερο".

Σε αυτό φάνηκε να διαφωνεί ο Αντόνιο Μαρτίν: " Δεν συμφωνώ. Θα είναι λάθος αντιμετώπιση αν το σκεφτούμε έτσι. Κάθε αγώνας είναι μια διαφορετική ιστορία. Ξεκινάμε από το μηδέν, όπως άλλωστε θα γράφει το ταμπλό, πριν από το τζάμπολ. Ο στόχος δεν έχει αλλάξει. Ίσως αυτό που πρέπει να αλλάξει να αφορά στη διαχείριση των καταστάσεων μέσα στο παρκέ..."

Πώς είδε ο άλλοτε παρτενέρ του Σαμπόνις τον Ολυμπιακό; " Έτρεξε περισσότερο απ΄όσο περίμενα και αυτό ήταν μια έκπληξη για μας. Ίσως πρέπει να μας απασχολήσει το γεγονός εν όψει του δεύτερου αγώνα. Η ατμόσφαιρα, πάντως, ήταν καταπληκτική. Έχω πολλές αναμνήσεις, άλλωστε, απ΄αυτό το γήπεδο, που το έχω επισκεφτεί πολλές φορές σαν παίκτης και τώρα σαν παράγοντας. Σχεδόν το αγαπώ..."



Ολυμπιακός-Ρεάλ























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ