ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Βάζει, αλλά... μπάζει

Βάζει, αλλά... μπάζει
ομαδικη

Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν του Πανελληνίου με 93-90, αλλά η άμυνα πάλι... έμπαζε

Ο Γιάννης Μπουρούσης που ήταν από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού με 14 πόντους, έκανε το 93-89 έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ 2'' πριν τη λήξη ο Πανελλήνιος έβαλε μια βολή, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ και να ισοφαρίσει.
Ο Κίντελ Γουντς πρόσθεσε ακόμη μία μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό του με 25 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Λιν Γκριρ με 20 πόντους και 6 ασίστ. Όμως, σε γενικές γραμμές οι ερυθρόλευκοι δεν έπεισαν με τη διάρκεια της απόδοσής τους και κυρίως με την άμυνά τους.

Για άλλο ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δέχθηκε πάρα πολλούς πόντους και έδειξε σημάδια κακής λειτουργίας στην άμυνα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού οι μέρες περνούν και τα επίσημα παιχνίδια πλησιάζουν.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 43-42, 69-67, 93-90

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος 0(2κλ.), Γουντς 25(4τρ. – 6ρ. – 4ασ. – 2λ.), Ματσιγιάουσκας 12(4τρ. – 1ρ. – 2ασ. – 1λ. – 1κλ.), Μπουρούσης 14(10ρ.) , Τσακαλίδης 1(5ρ. – 1ασ. – 1λ. – 2τ.), Μαυροκεφαλίδης 5(4ρ. – 3ασ. – 1λ.), Πρίντεζης 10(5ρ. – 1κλ.), Τεόντοσιτς 4(1ρ. – 2ασ.), Γκριρ 20(1τρ. – 6ασ. – 5λ.)

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Ντόζετ 15(2), Αργυρόπουλος 11(6ασ.), Καλαϊτζίδης 1, Καράμπουλας 2, Σακελλαρίου 3(1), Αποστολίδης 14(4), Πέτρουλας, Σκλάβος 24(6τρ.), Ν’νταγιέ 12, Μπάντερ 4, Παπαϊωακείμ 4.

Γκέρσον: "Δουλειά στην άμυνα"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Πίνι Γκέρσον, τόνισε: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι για να παρακολουθείς. Δυο ομάδες με αρκετούς τραυματισμούς, αλλά καλό για τους αναπληρωματικούς, για να δούμε και οι δυο ομάδες πως αντιδρούν οι παίκτες του πάγκου σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαι ευχαριστημένος από το κακό ποσοστό του Πανελληνίου στα σουτ εντός παιδιάς, κάτι που δεν κάναμε με τη Μακάμπι.

Ως τώρα δεν έχουμε δουλέψει αρκετά απέναντι στη ζώνη και στην άμυνα και σ’ αυτές τις δυο κατηγορίες είχαμε πρόβλημα σήμερα. Κάναμε αρκετά λάθη. Όταν έρθουν όλοι οι παίκτες, ξεκινάμε δουλειά για να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Ήταν πολύ ωραίο να έρθουμε εδώ και εκ μέρους της ομάδας θέλω να ευχαριστήσω τη διοργάνωση και τους χορηγούς για τη φιλοξενία και εύχομαι να έρθουμε και πάλι εδώ".

Καλαφατάκης: "Κοιτάξαμε στα μάτια τον Ολυμπιακό"

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καλαφατάκης είπε: "Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με μεγάλο σκορ, πολλά λάθη και τρίποντα. Κρίμα που δεν είχε πολύ κόσμο για να το απολαύσει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά γιατί είχαμε πολλές δυσκολίες. Ο Γκρούντι δεν έπαιξε σήμερα και ο Αργυρόπουλος προέρχεται από τραυματισμός. Παρόλα τα προβλήματα όμως κοιτάξαμε στα μάτια τον Ολυμπιακό και καταφέραμε το παιχνίδι να κριθεί στο τέλος απ’ ένα σφύριγμα. Η νίκη σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν είναι αυτοσκοπός.

Είμαι ευχαριστημένος γιατί δείξαμε ότι είμαστε ομάδα, αλλά θέλουμε ακόμα καλή δουλειά για να ετοιμαστούμε για το πρωτάθλημα. Τα καλά λόγια δεν λένε τίποτα και το δια ταύτα είναι να είμαστε έτοιμοι στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αυτό που θέλω φέτος από την ομάδα μου είναι να κοιτάμε στα μάτια ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ήταν τιμή μας που ήρθαμε σ’ αυτό το τουρνουά, συγχαρητήρια σ’ όλους".

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γουντς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 24 πόντους μέσο όρο, ενώ πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης στη Λευκωσία ήταν ο Βαγγέλης Σκλάβος του Πανελλήνιου. Ο Ολυμπιακός επιστρέφει το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα και το Σάββατο θα δώσει ένα ακόμη φιλικό με το Μαρούσι στο ΣΕΦ, ενώ στο ίδιο γήπεδο τη Δευτέρα θα παίξει με τον ΑΓΟΡ σε ένα ματς που θα είναι το τελευταίο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ανοιχτό για τον κόσμο της ομάδας.






















TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ