EUROLEAGUE

Τζεβελέκης: "Μεγάλη συγκίνηση"

Τζεβελέκης: "Μεγάλη συγκίνηση"
New Image

Με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Θανάση Τζεβελέκη, η αποστολή επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Πριν τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η ομάδα έκανε μια σύντομη επίσκεψη στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου είχαν την ευκαιρία να μάθουν αρκετές πολύτιμες πληροφορίες αναφορικά με την ιστορία του.
Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υποδέχθηκε την αποστολή λέγοντας: " Θαυμάζω το ύψος σας. Αλλά βλέπω ότι ακόμη και οι υπόλοιποι άνθρωποι στην ομάδα που δεν είναι καλαθοσφαιριστές είναι κι εκείνοι ψηλοί".

Στην ομιλία του προς τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, ο κύριος Βαρθολομαίος, τόνισε: " Εύχομαι καλή επιτυχία την οποία και πέρυσι μας προσφέρατε. Εύχομαι κάθε καλό στον αποψινό αγώνα. Είτε κερδίσετε, είτε χάσετε το κέρδος είναι η επικοινωνία, η φιλία οι γέφυρες που στήνετε μεταξύ των δύο λαών. Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που περάσατε και εσείς από το Πατριαρχείο για να πάρετε την ευλογία της μητρός εκκλησίας όχι μόνο για τον αποψινό αγώνα και την αθλητική σας σταδιοδρομία, αλλά και για την προσωπική σας σταδιοδρομία".

"Η ευχή και η αγάπη μας θα σας συνοδεύει πάντοτε. Όπως γυμνάζετε το σώμα σας, έτσι να γυμνάζετε την ψυχή και το πνεύμα σας, να προσπαθείτε να καλλιεργείτε τις αρετές που ήδη έχετε, αφού τα γήινα και τα κοσμικά παρέρχονται, αφού έτσι είναι οι νόμοι της φύσεως, αλλά τα πνευματικά όμως μένουνε. Ο δε λόγος και η αλήθεια του Θεού μένουν στον αιώνα".

"Η ουσία του λόγου του Χρηστού είναι η αγάπη και αυτό είναι που πρέπει να διαφωτίζει και να χαρακτηρίζει τη ζωή μας. Η αγάπη προς όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως τόσο για τους φίλους και τους εχθρούς μας ότι και αν πιστεύουνε, από όπου και αν προέρχονται, ότι χρώμα και αν έχουνε, όποια γλώσσα ομιλούν. Όλοι είναι αδελφοί μας και θα πρέπει να βλέπουμε το κάθε ανθρώπινο πρόσωπο με εμπιστοσύνη και αγάπη. Αυτό το ουσιώδες πρέπει να έχετε πάντα στην καρδιά και την σκέψη σας, διότι όλοι μας είμαστε δημιουργήματα του ενός Θεού



".

Αφού βγήκαν και οι καθιερωμένες φωτογραφίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε δώρο σε όλους από ένα μικρό σταυρουδάκι, αλλά και ένα έντυπο σχετικά με την ιστορία του Πατριαρχικού Ναού. Ο πρόεδρος του Άρη, χάρισε στον κύριο Βαρθολομαίο, μια φανέλα του Γιώργου Καλαϊτζή και μια μπάλα των αγώνων στην Ευρωλίγκα που έφεραν και οι δύο τις υπογραφές όλων των παικτών και του προπονητικού τιμ, ένα μεγάλο λάβαρο, πετσέτες αλλά και το ημερολόγιο της ομάδας.

Τζεβελέκης: " Συγκινητική στιγμή"
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Θανάσης Τζεβελέκης, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος μετά τη συνάντηση: " Η επίσκεψη στο Πατριαρχείο αποτελεί πάντα μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, με δεδομένο ότι είμαστε η ομάδα της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπεί τον ελληνικό αθλητισμό στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αυτονόητο ότι κάθε χρόνο θα έχουμε πολλές πιθανότητες να συναντιόμαστε με ομάδες από την Πόλη, άρα κάνουμε το αυτονόητο και ερχόμαστε από εδώ για να εκφράσουμε τον σεβασμό και την αγάπη μας προς τον Πατριάρχη. Πήραμε τις ευχές του, αλλά νομίζω ότι του δώσαμε και χαρά βλέποντας τόσο νέο κόσμο να μπαίνει στο Πατριαρχείο".

"Αυτό είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία και δεν θα σταματήσουμε να ερχόμαστε σε κάθε ευκαιρία. Πέρσι είχαμε ξανά έρθει με αφορμή τον αγώνα που δώσαμε κόντρα στην Φενερμπαχτσέ Ούλκερ και οι ευχές του είχανε πιάσει, αφού κερδίσαμε σε εκείνη την αναμέτρηση. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και τώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν περνάς από το Πατριαρχείο πάντα κάτι κερδίζεις. Μόνο καλό μπορεί να κάνει στην ομάδα η σημερινή μας επίσκεψη

".

Από πλευράς των παικτών της ομάδας, ο ένας εκ των δύο αρχηγών, Γιώργος Καλαϊτζής, δήλωσε: " Ευχαριστούμε τον Παναγιότατο που μας δέχθηκε για μια ακόμη φορά και φέτος στο Πατριαρχείο. Για μας σαν ομάδα και ιδιαίτερα για τους Έλληνες αυτό σημαίνει πολλά και τον ευχαριστούμε τόσο για τις ευχές, όσο και τις συμβουλές που μας έδωσε. Πέρυσι μετά την επίσκεψη μας στο Πατριαρχείο είχαμε σταθεί τυχεροί αφού κερδίσαμε την Φενερμπαχτσέ και εύχομαι να γίνει το ίδιο και σήμερα".

Ο έτερος αρχηγός, Σάββας Ηλιάδης, πρόσθεσε: " Ήρθαμε σε ένα μέρος στο οποίο προσπαθούμε να ερχόμαστε πάντα όταν ερχόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Εδώ βρίσκεται το κέντρο της Ορθοδοξίας και συμβολίζει πάρα πολλά για την Ελλάδα και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Πατριάρχη που μας δέχθηκε και εύχομαι υγεία στον ίδιο και στους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω του για να συνεχίσουν αυτό το δύσκολο, αλλά συνάμα πολύ καλό έργο που κάνουν".

Όσον αφορά στο ματς με την Έφες Πίλσεν, ο γκαρντ του Άρη, τόνισε: " Δεν σκεφτόμαστε ότι έχουμε περάσει στην επόμενη φάση. Δεν πρέπει να μας απασχολεί αυτό, ενόψει του αγώνα με την Εφές. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να δείξουμε χαρακτήρα και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε για μας, τους φιλάθλους μας και την ιστορία της ομάδας".

"Πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στον ρυθμό του παιχνιδιού και να μην αφήσουμε την Εφές να επιβάλλει τον δικό της. Από την άμυνα πρέπει να ξεκινήσουμε την προσπάθειά μας και με καθαρό μυαλό, να κάνουμε όλα αυτά που πρέπει μέσα στο παρκέ

".

Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία
Οι "κίτρινοι" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για τον αποψινό αγώνα, κάνοντας μια προπόνηση το μεσημέρι στο Αμπντί Ιπεκτσί.

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, ο Μπρέισι Ράιτ, είπε: " Μπορεί να μην υπάρχει ουσιαστικό βαθμολογικό κίνητρο, αλλά εμείς πηγαίνουμε στο παιχνίδι με την ίδια λογική που θα πηγαίναμε και κάτω από άλλες συνθήκες. Να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα μέσα στην έδρα της".

"Είχαμε μια άσχημη βραδιά, την περασμένη εβδομάδα στο Μιλάνο και θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, δείχνοντας ότι δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων μας. Πρέπει να παίξουμε σκληρά στην άμυνα, να προσπαθήσουμε πολύ στα ριμπάουντ, να ελέγξουμε τον ρυθμό και να δείξουμε την διάθεση που δείξαμε και στο τελευταίο μας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

".

Απολογείται την Παρασκευή
Τέλος, κλήση σε απολογία στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ έφτασε σήμερα στα γραφεία του Άρη, για υβριστικά συνθήματα μιας μερίδας φιλάθλων της ομάδας που καταγράφηκαν στην έκθεση της ΔΕΑΒ, αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (19/01) με τον ΠΑΟΚ. Η ΚΑΕ, θα απολογηθεί την Παρασκευή (25/01) μέσω υπομνήματος.





















TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ