EUROLEAGUE

Τσίλντρες: "θα μείνω εδώ..."

Τσίλντρες: "θα μείνω εδώ..."
Tσίλντρες

Ορεξάτος ο Τζος Τσίλντρες αποκάλυψε σε... μαθητές ότι θέλει να μείνει στους "ερυθρόλευκους"

Ο Αμερικανός φόργουορντ έδωσε το σύνθημα για την κορυφή στην Ευρωλίγκα μέσα από τον... μεγάλο αντίπαλο του Facebook, το twitter, όπου στο προσωπικό του μήνυμα αναφέρει: " Έχουμε δύο νίκες, Χρειαζόμαστε τρεις ακόμα, ας τις κάνουμε!"

Το πρωί της Παρασκευής (27/3) ο Τσίλντρες μαζί με τον Πελεκάνο επισκέφτηκαν το 11ο Λύκειο Περιστερίου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών.

Σκοπεύεις το φετινό καλοκαίρι να γυρίσεις στο ΝΒΑ;

- Θα μείνω εδώ. Διάλεξα να έρθω εδώ για τρία χρόνια κι αυτό είναι το σχέδιο μου. Δεν το έκανα για τα λεφτά, αλλά γιατί θέλω να κερδίσω τίτλους και πιστεύω ότι θα το κάνω με τον Ολυμπιακό. (οι μικροί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα).

Σου αρέσει η Ελλάδα;
- Λατρεύω την Ελλάδα. Δεν περίμενα να συναντήσω αυτά που συνάντησα και πραγματικά μου αρέσει πολύ.

Πόσες θυσίες χρειάζεται για να γίνεις σπουδαίος παίκτης;
- Από μικρό παιδί ονειρευόμουν να γίνω επαγγελματίας κι αυτό απαιτεί πολλές θυσίες. Όλοι θέλουν να είναι παιδιά και να περνούν καλά, αλλά για να πετύχεις αυτό που ονειρεύεσαι πρέπει να κάνεις μεγάλες θυσίες.

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό πρωτάθλημα;
- Κάθε παιχνίδι εδώ είναι μια μάχη. Είμαστε πρώτοι και όλοι θέλουν να μας κερδίσουν, όλοι έχουν μεγαλύτερο κίνητρο με μας κι αυτό κάνει κάθε παιχνίδι ξεχωριστό.

Ποια είναι η άποψή σου για τη μάστιγα των αναβολικών;
- Δεν είμαι οπαδός τους και δεν πρέπει να το σκέφτεστε καν να πάρετε αυτό το δρόμο για να επιτύχετε. Τα αναβολικά μπορούν να σε βοηθούν αρχικά, αλλά σου προκαλούν μεγάλα προβλήματα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί.

Το ΝΒΑ είναι τόσο μαγικό όσο λένε;
- Το ΝΒΑ είναι όντως μαγικό, αλλά δεν έχει την τρέλα που υπάρχει εδώ κι εμένα μου αρέσει η τρέλα που έχουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Παπαλουκάς: "Έχουμε περιθώρια βελτίωσης"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς με δηλώσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα συνέστησε προσοχή για να τελειώνει η σειρά των προημιτελικών στη Μαδρίτη. " Πετύχαμε το αυτονόητο, να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα έδρας για το οποίο παλεύαμε από την αρχή της Ευρωλίγκα. Για μας, όμως, τα πλέι-οφ τώρα ξεκινάνε", ανέφερε ο αρχηγός του Ολυμπιακού και συνέχισε: " Αν πάμε στη Μαδρίτη χαλαροί και χωρίς αυτοσυγκέντρωση, πιστεύοντας πως αρκεί που έχουμε τη σιγουριά του πλεονεκτήματος έδρας και των δύο νικών, θα πάθουμε ζημιά.

Είναι ευκαιρία να χτυπήσουμε τη Ρεαλ, η οποία θα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και να τελειώσουμε τη σειρά στην Ισπανία. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα που με κόπο αποκτήσαμε".

Όσο για την απόδοσή του που έχει ανέβει κατακόρυφα ο Παπαλουκάς τόνισε: " Από τον Φεβρουάριο και μετά κρίνονται τα πάντα, γι' αυτό προσπαθώ να είμαι σε καλή κατάσταση όταν τα παιχνίδια είναι κρίσιμα και η ομάδα με χρειάζεται περισσότερο. Προσπαθούμε πολύ και πιστεύω πως σιγά-σιγά αυτό βγαίνει και στα παιχνίδια, αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια να γίνουμε καλύτεροι".

Αναφορικά με την προοπτική ενός Final-4 ως παίκτης του Ολυμπιακού, μετά από έξι συνεχόμενες παρουσίες με την ΤΣΣΚΑ, ο έμπειρος γκαρντ σχολίασε: " Θα είναι μεγάλη στιγμή για μένα να πάω με τον Ολυμπιακό σε ένα Final-4. Αλλά πρέπει πρώτα να προκριθούμε σε αυτό και μετά να μιλήσουμε. Υπομονή..."

Πάργκο: "Δεν θα γυρίσω αν δεν κερδίσω"


Ο Τζανίρο Πάργκο μιλώντας στην ιστοσελίδα της WIND τόνισε πως η σειρά πρέπει να τελειώσει στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά τα κατάφερε και πλέον προηγείται με 2-0...



" Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα και παρουσιάστηκε πιο διαβασμένη στο δεύτερο παιχνίδι. Αλλά κι εμείς ξέραμε πώς θα βρούμε τις λύσεις. Είχαμε συνεχώς τον έλεγχο και στο τέλος, βρήκαμε τον τρόπο να φτάσουμε στη νίκη. Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός και μας στήριξε, τα παιδιά έκαναν φοβερή δουλειά και ο στόχος επετεύχθη. Διατηρήσαμε το πλεονέκτημα και νομίζω πως πλέον έχουμε βρει το κλειδί της Ρεάλ. Κάτι που θα χρησιμεύσει εν όψει της συνέχειας της σειράς".

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει την τρίτη νίκη στη Μαδρίτη;


" Ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Πλέον πρέπει να τους τελειώσουμε στη Μαδρίτη και να πάμε στο Βερολίνο. Στις ΗΠΑ υπάρχει μία φράση. 'Οταν κάνεις το 2-0 και χρειάζεται μία νίκη για την πρόκριση, λέμε στη μαμά μας δεν θα γυρίσω αν δεν κερδίσω. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο ΣΕΦ σε καμία περίπτωση, θέλουμε να τελειώσουμε τη σειρά στη Μαδρίτη".

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να αγωνίζεσαι μόνο στα ευρωπαϊκά παιχνίδια;


" Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις ένα ματς και ειδικά όταν αυτό το ματς είναι για την Ευρωλίγκα, που οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Εγώ όμως προσπαθώ πάρα πολύ και κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθάω την ομάδα. Και φυσικά καταλαβαίνω πως και όλοι στην ομάδα με βοηθούν.

Αυτό που προσπάθησα να κάνω και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Ρεάλ είναι να βοηθήσω τον Ολυμπιακός όσο μπορώ. Δεν με ενδιέφερε αν θα κάνω φάουλ ή όχι. Έπρεπε, βέβαια, να διαχειριστώ λίγο πιο έξυπνα την κατάσταση και να μην τα κάνω τόσο γρήγορα τα φάουλ, αλλά αυτό που με ενδιέφερε ήταν να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Με οποιοδήποτε κόστος. Αρκεί να βοηθούσα να φτάσουμε στη νίκη

".

Βασιλόπουλος: "Νοοτροπία πρωταθλητή"

Για τη νίκη θα ταξιδέψουν στην Μαδρίτη οι παίκτες του Ολυμπιακού προκειμένου να σφραγίσουν από νωρίς το εισιτήριο για το φάιναλ φορ σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος τόνισε πως οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πλέον νοοτροπία πρωταθλητή.

Ο άσος των Πειραιωτών σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "SENTRA 103,3", υπογράμμισε πως η μεταμόρφωση της ομάδας οφείλεται στον Γιαννάκη και στους Αγγελόπουλους που έδειξαν πίστη παρά τον χαμένο τελικό στο Κύπελλο, ενώ δεν έκρυψε την δίψα του για διακρίσεις.

Για το που οφείλετε η αγωνιστική άνοδος του Ολυμπιακού:



"Οφείλεται στον προπονητή μας που μας στήριξε και μας έδιωξε το άγχος μετά τον τελικό του κυπέλλου, αλλά και στους παίκτες και στους προέδρους οι οποίοι μας στήριξαν και μας έλεγαν ότι την στηρίζουμε αυτή την ομάδα, είμαστε μαζί σας, σας πιστεύουμε, ξέρουμε ότι μπορείτε να κάνετε μεγάλα πράγματα. Όταν ακούς τέτοια λόγια σε δύσκολες στιγμές νιώθεις πολύ ωραία και πολύ πιο άνετα".


Για το αν ήταν τόσο εύκολο όσο φάνηκε από την τηλεόραση, οι νίκες επί της Ρεάλ:


"Και από την τηλεόραση δεν νομίζω ότι φάνηκε εύκολο. Όταν σε ένα παιχνίδι είσαι μπροστά στο σκορ με μεγάλη διαφορά και σε περάσουν οι αντίπαλοι και καταφέρεις να πάρεις την νίκη στο τέλος τότε δεν είναι και τόσο εύκολο. Σημασία όμως έχει το αποτέλεσμα. Και χθες παρόλο που η Ρεάλ ήταν πολύ δυνατή καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού τα καταφέραμε".



Για το αν πάνε εφησυχασμένοι στους άλλους δύο αγώνες με την Ρεάλ:


"Δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάμε με αυτό το σκεπτικό, ότι κερδίζουμε δύο μηδέν και να χάσουμε τα επόμενα δύο έχουμε το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας. Θέλουμε να πάμε και να τελειώσουμε την πρόκριση στην Ισπανία".



Για το αν είναι σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό η νίκη επί της Ταού:

"Αυτό είναι μία εικόνα που έχει περάσει στους έξω με τις όχι τόσο καλές εμφανίσεις που είχαμε καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Αυτό που έχω πει είναι ότι αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει νοοτροπία πρωταθλητή. Μπορεί να κερδίζει μέσα έξω ανεξαρτήτου αντιπάλου. Κακά τα ψέματα είμαστε μία από της ομάδες με το πιο πλούσιο υλικό στην Ευρώπη απλά δεν ξέραμε τι ακριβώς χρειαζόταν για να πετύχουμε. Θέλω να πιστεύω ότι το έχουμε βρει. Μέχρι τώρα τα πράγματα πάνε όπως τα θέλουμε, πάμε καλά. Η νίκη επί της Ταού ήταν σημαντική γιατί καταφέραμε να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας, που όπως έχει φανεί μέχρι στιγμής, πράγματι είναι το πιο σημαντικό που μπορείς να κάνεις για να φτάσεις στο Βερολίνο".



Για το αν γίνετε καλύτερη η ομάδα με τέτοιες νίκες όπως επί της Ταού και της Ρεαλ:


"Ναι γίνετε αλλά πιστεύω ότι όταν παίζεις και με μικρές ομάδες γίνετε αυτό γιατί είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να παίζεις με ομάδες υψηλού επιπέδου. Πιστεύω ότι έχει πάρει μπροστά η μηχανή μας γιατί είμαστε όλοι πάρα πολύ διψασμένοι για νίκες διακρίσεις και τίτλους. Όχι όμως να το πετύχουμε για ένα χρόνο αλλά να έχει διάρκεια".



Για το αν αρχίζουν οι αντίπαλες ομάδες να υπολογίζουν κάποια ομάδα όταν παίρνει μπροστά η μηχανή της:


"Όταν αρχίζεις και παίρνεις αποτελέσματα τότε αυτομάτως σε υπολογίζουν πολύ περισσότερο και ακούγετε και το όνομά σου. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει καλούς παίκτες αλλά όταν βλέπουν να φέρνεις και καλά αποτελέσματα και δεν φοβάσαι ούτε έδρα ούτε αντίπαλο αρχίζουν και σε φοβούνται".



Για το αν σκέφτονται ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στο Βερολίνο:


"Εμένα προσωπικά στο μυαλό μου πάει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο που έχουμε το Σάββατο. Πρέπει να διατηρήσουμε την πρώτη θέση ώστε να πάμε και στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας. Οι αθλητές έτσι λειτουργούν. Σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι".

Για το αν έχει περάσει από το μυαλό τους η διπλή Ελληνική παρουσία στο Βερολίνο:


"Είναι λίγο επίφοβο να βρεθούν αντίπαλοι φίλαθλοι δύο ελληνικών ομάδων. Θα χαρώ όμως αν πάμε και οι δύο ομάδες στο Βερολίνο".

Για την έλλειψη σεβασμού των φιλάθλων προς τους παίκτες:


"Δεν νομίζω ότι είναι έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως που οφείλονται όλα αυτά που συμβαίνουν. Γίνετε μία γιορτή του μπάσκετ και την χαλάνε. Θα ήθελα να βρεθούμε αντιμέτωποι με τον Παναθηναϊκό και να δω πως θα συμπεριφερθούν οι φίλαθλοι μας μέσα στο γήπεδο που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο. Αν συμπεριφερθούν ανθρώπινα τότε στην Ελλάδα κάτι άλλο συμβαίνει. Κάποιοι άλλοι τους υποκινούν".





























































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ