ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

"Triple Crown; Γιατί όχι;"

"Triple Crown; Γιατί όχι;"
Τσαρτσαρής

Ο Τσαρτσαρής μίλησε στο SPORT 24 για τον Παναθηναϊκό και ένα νέο... triple crown

Αυτό είναι, λοιπόν, το μυστικό του! Οι απανωτές διακρίσεις με τη φανέλα της εθνικής ομάδας (χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 και ασημένιο στο Μουντομπάσκετ 2006), η οποία δεν σκαρφάλωσε στο πόντιουμ (τέταρτη) μόνο στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας και οι πέντε σερί τίτλοι πρωταθλητή με τον Παναθηναϊκό (χώρια τα Κύπελλα) από την ώρα που πάτησε το πόδι του στο Τριφύλλι, δηλαδή από το 2002 και εντεύθεν!
" Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Αθήνα. Αυτός ο τίτλος σε συνδυασμό με τα μετάλλια της Εθνικής έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο όλους τους διεθνείς. Εδωσαν τρομερή ώθηση στην αυτοπεποίθησή μας και εφόσον το προσωποποιείτε, θα έλεγα ότι σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι βρίσκομαι για έκτη χρονιά στον Παναθηναϊκό και γνωρίζω την ομάδα και τη φιλοσοφία του προπονητή. Δεν ξέρω αν είμαι αγριεμένος όπως λέτε, αλλά σίγουρα αισθάνομαι καλά και προσπαθώ να τα δίνω όλα κάθε βράδυ για να βοηθάω τον Παναθηναϊκό να κατακτά νίκες", σχολίασε ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει... αλκοολικός!

" Ναι, αυτό είναι κάτι που συνηθίζω να λέω. Είναι γλυκό το ποτό της επιτυχίας, δεν είναι; Το θετικό για εμάς –και αυτή τη στιγμή μιλάω δια στόματος όλων των παικτών της εθνικής ομάδας, κατά συνέπεια και των συμπαικτών μου στον Παναθηναϊκό- είναι ότι γουστάρουμε να κερδίζουμε! Και αυτό το πάθος για νίκες αυξάνει τη λαιμαργία μας και μας κάνει να θέλουμε να κατακτάμε νέα τρόπαια. Μας οδηγεί στα όριά μας στις προπονήσεις και βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό στους αγώνες. Το βασικότερο, όμως, για τους περισσότερους είναι ότι μας έχουν αλλάξει οι τίτλοι και οι παραστάσεις από σπουδαίους αγώνες" υποστήριξε ο 28χρονος φόργουορντ, ο οποίος αν δεν έχει συνηθίσει κάτι στον εφετινό Παναθηναϊκό, τότε αυτό είναι... "οι πάσες του Σάρας"!

Πώς είπατε; " Και όμως, ακόμη δεν τον έχουμε μάθει και δεν μας έχει μάθει ούτε εκείνος. Εννοώ ότι ακόμη δεν ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι όταν ο Γιασικεβίτσιους προσαρμοστεί, θα γίνουμε όλοι καλύτεροι παίκτες! Γιατί όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί και αυτό δεν συνιστά κρατικό μυστικό, αλλά πραγματικότητα, που και αυτός αποδέχεται και όλοι εμείς οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έδειξε ένα δείγμα του τι θα πρέπει να περιμένετε από αυτόν. Ο άνθρωπος ξέρει πολύ μπάσκετ, αλλά όπως και η ομάδα στο σύνολό της, έτσι και αυτός έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης", σχολίασε ο "Τσάρτσα" γνωρίζοντας ότι η εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδος και Ευρώπης στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα ανοίγει σε πολλούς την όρεξη για επανάληψη του περυσινού "triple crown"…

" Ξανά 'triple crown'; Γιατί όχι; Είναι ακόμη νωρίς για τέτοιες τοποθετήσεις, αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και εφέτος. Εχουμε πολύ ποιοτική ομάδα. Κερδίζουμε χωρίς να έχουμε αποδώσει σπουδαίο μπάσκετ, οπότε γιατί να μην περιμένει κανείς από μας την επανάληψη του περυσινού θριάμβου λαμβάνοντας υπόψη ότι η περίοδος βρίσκεται ακόμη στην αρχή και ότι ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Ναι, λοιπόν, μπορούμε!", ήταν το αισιόδοξο μήνυμα του Τσαρτσαρή προς τους οπαδούς του Τριφυλλιού, οι οποίοι έχουν και φέτος μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα τους. Και με το δίκιο τους...






TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ