EUROLEAGUE

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: 76-66

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα: 76-66
παο μπαρτσα

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα με 76-66 και συνεχίζει αμέριμνος και αήττητος σε Ελλάδα και Ευρώπη με 8 στα 8

Μόνο το ότι 13.000 φίλαθλοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν τον Παναθηναϊκό, αρκούσε από μόνο του για να δώσει κίνητρο στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τους παίκτες του για να πάρουν τη νίκη στο φαινομενικό ντέρμπι του Γ ομίλου της Ευρωλίγκας. Ιδιαίτερα ο Σέρβος, που συχνά ζητάει από τον κόσμο της ομάδας να πηγαίνει στο γήπεδο, πρέπει να είναι ευχαριστημένος από την παρουσία των πράσινων οπαδών στο συγκεκριμένο παιχνίδι.
Αλλά και από την παρουσία των παικτών του, που είχαν κάποια μικρά νεκρά διαστήματα, αλλά αυτά δεν ήταν τόσο σημαντικά για να επισκιάσουν την εξαιρετική τους απόδοση στην άμυνα, αλλά και την ομαδικότητα που είχαν στην επίθεση, στοιχεία που έκοβαν τις ελπίδες των Καταλανών, κάθε φορά που εκείνοι προσπαθούσαν να αντισταθούν στη... μοίρα τους. Και από τη στιγμή, που ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ηγέτη έψαχνε και ηγέτη δεν έβρισκε μέσα στο γήπεδο, ήταν πολύ δύσκολο να επιζητήσει το "διπλό" επί των πρωταθλητών Ευρώπης.

Αν ψάχνουμε διακριθέντες, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν σταθερά πολύ καλός σε όλο το παιχνίδι, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους "ζεστάθηκε" στο τρίτο δεκάλεπτο με 3/3 τρίποντα, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης "μίλησε" στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν η Μπαρτσελόνα έκανε την τελευταία της προσπάθεια για να διεκδικήσει τη νίκη. Ωστόσο, όπως δήλωσε και ο Διαμαντίδης μετά το τέλος του ματς: "Ο Παναθηναϊκός αποτελείται από 15 ισάξιους παίκτες. Δεν έχει μόνο τρεις". Σωστός...

Ο αγώνας

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προμήνυε το σκορ της ανάπαυλας (36-37). Διότι, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, είχε τον Δημήτρη Διαμαντίδη (μετά από καιρό) σε καλή επιθετική μέρα με 11 πόντους στο πρώοτ μέρος, τον Μάικ Μπατίστ σταθερή πηγής δύναμης και πόντων κοντά στο καλάθι και έδειξε από νωρίς να βρίσκει ρυθμό.

Μάλιστα, την ίδια ώρα και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα έμοιαζε κάπως χλωμή. Με λίγες λύσεις στην επίθεση και αδυναμία να αντιμετωπίσει τους πράσινους στην άμυνα. Η πρώτη περίοδος έληξε με τον Παναθηναϊκό να είναι μπροστά με 19-15, ενώ με αμέσως μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου η διαφορά ανέβηκε στους επτά πόντους και προς στιγμήν φάνηκε ότι θα ανέβει κι άλλο.

Όμως, η ισπανική ομάδα βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Μισέλ Μοραντάις, που με 11 πόντους κράτησε όρθια την Μπαρτσελόνα και δεν άφηνε τους πρωταθλητές Ευρώπης να μεγάλωσουν την απόσταση. Μάλιστα, όσο η ανάπαυλα πλησίαζε, ο Παναθηναϊκός χαλάρωνε, η διαφορά έπεφτε και με τρίποντο του Μπαζίλε το ημίχρονο έκλεισε με την Μπάρτσα να προηγείται με έναν πόντο (36-37).

Κι αν ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν παίκτη για να τον... κουβαλήσει στις πλάτες του και να τον ξεκολλήσει, τον βρήκε με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε.. φόρα και δεν σταμάτησε, ευστόχωντας σε τρία τρίποντα, σημειώνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους στο πρώτο λεπτό και αποδεικνύοντας, ότι όταν παίζει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Όπως έκανε τη διαφορά και η άμυνα του Παναθηναϊκού που δέχθηκε μόλις 10 πόντους σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο και έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση, καθώς η διαφορά ανέβαινε και έφτασε τους δέκα πόντους (54-44), για να κλείσει τελικά η περίοδος με σκορ 56-47.

Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα δεν παράτησε το παιχνίδι και όταν ξεκίνησε, προσπάθησε να πλησιάσει και πάλι, κάτι που το κατάφερε (60-56). Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει και πάλι τη δυναμικότητά του και χρειαζόταν ένα καλάθι για να ανεβάσει και πάλι στροφές. Αυτό ήρθε από τον Βασίλη Σπανούλη που έκανε το σκορ 62-56, ενώ στη συνέχεια ο Τσαρτσαρής έδωσε πολύτιμους πόντους και ανέβασε τη διαφορά στους οκτώ πόντους (67-590, κάτι περισσότερο από δύο λεπτά, πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Λάκοβιτς μείωσε στους πέντε πόντους με τρίποντο (67-62), αλλά ο Μπατίστ κράτησε την Μπαρτσελόνα σε απόσταση. Άλλωστε, η ισπανική ομάδα δεν έδειχνε ικανή να ανατρέψει την κατάσταση, παρά τη θέλησή της. Γιατί, μπορεί να ήθελε, αλλά παράλληλα δεν... μπορούσε. Κι όταν το τρίποντο του Τσαρτσαρή έκανε το σκορ 74-65, όλα τελείωσαν και ο Παναθηναϊκός πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 36-37, 56-47, 76-66

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Σπανούλης 8, Μπετσίροβιτς, Μπατίστ 9, Ζίζιτς 4, Ντικούδης 6, Τσαρτσαρής 11 (2), Διαμαντίδης 15 (3), Ουϊνστον 5, Τομάσεβιτς 2, Γιασικεβίτσιούς 13 (3).

Μπαρτσελόνα (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Μπαζίλε 3, Σάντσεθ, Τρίας 4, Λάκοβιτς 13 (2), Βάσκεθ 6, Ιλιασόβα 3, Μορανταϊς 14 (1), Άκερ 5, Κασούν 16, Γκριμάου 2.

Ομπράντοβιτς: "Υπάρχει πρόβλημα με τις μπάλες"

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς τόνισε: " Παίξαμε πολύ καλά, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, με καλή άμυνα και είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Πρέπει όμως να καταλάβουν οι παίκτες, ότι είναι καλό να χρησιμοποιούν στην άμυνα την επιλογή του φάουλ. Δεχθήκαμε 15 εύκολους πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος με καλή άμυνα, είχαμε τη δυνατότητα να τρέξουμε περισσότερο, αλλά δεν σκοράραμε, ενώ κάναμε και 19 λάθη. Πρέπει να το συζητήσουμε αυτό το θέμα με τους παίκτες.

Βασικά το έχουμε ήδη συζητήσει και οι μπάλες είναι ένα πρόβλημα. Κάθε τρεις μέρες αλλάζουμε μπάλες. Βέβαια, από τη στιγμή που βάλαμε 93 πόντους στο Βελιγράδι, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτό, αλλά από την άλλη όταν έχουμε παίκτες που είναι τόσο καλοί χειριστές, όπως ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης, ο Γιασικεβίτσιους και ο Μπετσίροβιτς και κάνουν λάθη, πρέπει να βρεθεί μια λύση. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που θίγω το ζήτημα. Άλλωστε, όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν είναι στα σουτ, αλλά στις πάσες και τις ντρίμπλες".

Από την πλευρά του, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, τόνισε: "Κάναμε κάποια δώρα στον Παναθηναϊκό και χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Κι αυτό πονάει περισσότερο και από την ήττα. Χάσαμε από δικά μας λάθη. Αστόχησαμε σε ελεύθερα τρίποντα. Αμυντικά ήμασταν καλοί, αλλά πρέπει να βελτιωθούμε στο δευτερεύοντα αιφνιδιασμό".
































TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ