EUROLEAGUE

Τρινκιέρι: "Κόντρα στην καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη"

Τρινκιέρι: "Κόντρα στην καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη"

Ο Αντρέα Τρινκιέρι εκθείασε τον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως η Μπάμπεργκ θα αντιμετωπίσει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη. Ζήσης: "Να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος".

Ο προπονητής της Μπάμπεργκ, Αντρέα Τρινκιέρι και ο Έλληνας γκαρντ της γερμανικής ομάδας, Νίκος Ζήσης, μίλησαν ενόψει της αναμέτρησης της Παρασκευής (15/1, 21:45) κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, για την 3η αγωνιστική του TOP-16 της Euroleague. Αμφότεροι εκθείασαν τους Πειραιώτες, επισημαίνοντας πως θα αντιμετωπίσουν την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη.

Ο Αντρέα Τρινικέρι είπε τα εξής για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό: "Θα παίξουμε κόντρα σε μία ομάδα η οποία διαθέτει την καλύτερη και την πιο σκληρή άμυνα στην Ευρώπη. Είναι ικανοί να καταστρέψουν και να περιορίσουν την οποιαδήποτε επίθεση. Επίσης, διαθέτουν έναν μεγάλο ηγέτη, τον σπουδαίο Σπανούλη. Το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό είναι σαν ένα μεγάλο βουνό το οποίο θα πρέπει να το ανέβουμε. Για να καταφέρουμε κάτι καλό, θα πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερο μπάσκετ σε σχέση με αυτό που παίξαμε στην Μαδρίτη. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε έχοντας προσωπικότητα, αλλά και με μεγάλη πίστη για τους εαυτούς μας.

Για μία ομάδα σαν εμάς, πρόκειται για ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο όπως είναι ο Ολυμπιακός. Απαιτείται να παρουσιαστούμε έχοντας υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι, σε άμυνα και επίθεση, για να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα. Επίσης, θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλοί στις λεπτομέρειες. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα, αγωνιζόμενη συνεχώς στα Final-Four. Και ο Ολυμπιακός ήταν και είναι πάντα καλός στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Έχουν σπουδαίες ικανότητες σαν ομάδα και παίκτες πρωταγωνιστές, με μεγάλη εμπειρία, που κάνουν πρωταθλητισμό, όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας για να τους κοντράρουμε".

Ζήσης: "Να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος"

Από την πλευρά των παικτών της Μπάμπεργκ, μίλησε ο Νίκος Ζήσης, ο οποίος σχολίασε: "Προφανώς και έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πάρα πολύ δύσκολο αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός είναι ο φιναλίστ της Ευρωλίγκας. Διαθέτουν μία εξαιρετική και ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα. Είναι ένας σκληροτράχηλος αντίπαλος, ο οποίος παίζει πάντα καλά στο γήπεδο του. Είναι μία δύσκολη έδρα. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται ώστε να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις. Θέλουμε να εμφανιστούμε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος. Θα αντιμετωπίσουμε την πιο καλή άμυνα στην Ευρωλίγκα και η επίθεση μας θα πρέπει να βρεθεί σε καλή μέρα.

Αν δεν τους δημιουργήσουμε πρόβλημα με την επίθεση μας, έχουν την ικανότητα μέσω της άμυνας να τρέξουν καλά στο ανοιχτό γήπεδο και να βάλουν αρκετούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση. Να τους βάλουμε δύσκολα με το σκοράρισμα μας. Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έχει ξεκάθαρους ρόλους. Είναι σχετικά εύκολο να καταλάβεις το πως θα λειτουργήσουν στην επίθεση, αλλά αυτό που είναι να κάνουν, ξέρουν να το κάνουν σωστά, γιατί διαθέτουν σπουδαίους παίκτες με προσωπικότητα. Έχουν μεγάλη ποιότητα στο ρόστερ τους. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, ένα μας πρόκληση για εμάς, ένα τεστ υψηλού επιπέδου, αλλά ορίστε η ευκαιρία να μας αποδείξουμε την αξία μας".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ