ΑΡΗΣ

Τρίκαλα-Άρης: 82-84

Τρίκαλα-Άρης: 82-84
Κλαρκ

Μεγάλη νίκη με 84-82 μέσα στην έδρα των μαχητικών Τρικάλων πήρε ο Άρης για την 13η αγωνιστική

Τα 14/29 τρίποντα των "κίτρινων" σε συνδυασμό με την πολυφωνία τους στην επίθεση αποτέλεσαν το "κλειδί" για την επικράτηση απέναντι στην ομάδα του Αγγέλου που τα περίμενε όλα από τον Έιβερι αλλά και τον παίκτη-αποκάλυψη Γιανγκό που σημείωσε 16 πόντους.
Αντίθετα ο Άρης είχε τέσσερις αθλητές του με διψήφιο νούμερο πόντων και παρά το γεγονός ότι υστέρησε κοντά στο καλάθι αφού οι Σέκουλιτς-Νέλσον βρέθηκαν σε άσχημη μέρα, είχε τον Μπάρλο για ακόμα μία φορά σε φοβερή μέρα (14 πόντοι με αθόρυβη δουλειά και κρίσιμα τρίποντα που κράτησαν την ομάδα του).

O αγώνας
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα και πέρασαν μπροστά με 4-9 στο πεντάλεπτο, εκμεταλλευόμενοι τον οίστρο του Τσαλδάρη. Το προβάδισμα του Άρη διατηρήθηκε μέχρι και τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου όταν ο Ντίκελ με πολύτιμες βοήθειες τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία του παιχνιδιού, ισοφάρισε σε 11-11.

Από εκεί και πέρα οι "κίτρινοι" έκαναν ένα μίνι-ξέσπασμα με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά στο σκορ με διαφορά 9 πόντων (15-24). Οι γηπεδούχοι συνήλθαν και κατάφεραν να μειώσουν στους 5 (19-24) με τη λήξη του δεκαλέπτου.

Βρίσκοντας λύσεις από τον πάγκο ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία στο σκορ χωρίς ωστόσο να φτάσει σε διψήφια διαφορά. Αρχικά με τον Κλαρκ και στη συνέχεια με τον Ηλιάδη η ομάδα του Ματσόν κράτησε τα ηνία και μέχρι 1 λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους πέρασαν με 9 (30-39). Σε εκείνο το σημείο πήρε τη σκυτάλη ο Έιβερι που "ξεκόλλησε" την ομάδα του έξω από τα 6.25. Ο Αμερικάνος σημείωσε 2 τρίποντα στα τελευταία δευτερόλεπτα με αποτέλεσμα η διαφορά να μειωθεί στους 4 (38-42) στο ημίχρονο.

Στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου ο Άρης διατήρησε τα κεκτημένα και με τους Κλαρκ-Μπάρλο να σκοράρουν προηγήθηκε με 44-53. Από εκεί και μετά όμως ξεκίνησαν τα δύσκολα για τους "κίτρινους" αφού οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά-σιγά τη δική τους αντεπίθεση. Με γρήγορο ρυθμό και δυνατή άμυνα που αποσυντόνισε τους φιλοξενούμενους ο Γιανγκό πρωταγωνίστησε στη μείωση της διαφοράς και τελικά ήταν αυτός που ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό (55-55). Με τρίποντο ο Κλαρκ επανέφερε την ομάδα του μπροστά στο σκορ και το 57-58 με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος διαμόρφωσε ο Μπογδάνος.

Όπως και στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα έτσι και με την έναρξη της τελευταίας περιόδου ο Κλαρκ σκόραρε εκ νέου για 3 (57-61) αλλά ο Έιβερι ήταν αυτός που οδήγησε στο προσπέρασμα την ομάδα του (62-61 και στη συνέχεια 65-63). Το ντέρμπι συνεχίστηκε ως τα τελευταία δευτερόλεπτα και τα Τρίκαλα κατάφεραν να παραμείνουν μπροστά στο σκορ, είτε με πόντους του Γιάνγκο είτε του Ντίκελ που με τρίποντο έκανε το 70-67.

Η απάντηση του Άρη ήταν ένα σερί 0-6 για το 70-73. Από εκείνο το σημείο και μετά οι "κίτρινοι" δεν έχασαν το προβάδισμα ως το τέλος αλλά τα πάντα κρίθηκαν όταν ο Μπάρλος με 9 δευτερόλεπτα να απομένουν πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, έδωσε στον Ηλιάδη που με γκολ-φάουλ "έγραψε το 78-83. Το μόνο που κατάφεραν στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 82-84.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 38-42, 57-58, 82-84

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Τρίκαλα (Αγγέλου): Έιβερι 24 (3), Πέττας, Νικολαΐδης 2, Παπαχρήστος 6, Κατσαρές, Μπογδάνος 5, Κακλαμάνος 4, Γιανγκό 16 (1), Τζιγκάνοβιτς 4, Ντίκελ 15 (1), Χαριτόπουλος 6

Άρης (Ματσόν): Κλαρκ 23 (5), Μάρσαλ 5 (1), Τσαλδάρης 18 (3), Νέλσον, Σέκουλιτς 3, Αργυρόπουλος 6 (2), Ηλιάδης 13, Γκαβέλ, Αγαδάκος 2, Μπάρλος 14 (3)

Ματσόν: " Δεν περιμέναμε το 11-2"
Στην μεγάλη προσωπικότητα που έδειξαν οι παίκτες του στο τελευταίο δεκάλεπτο στάθηκε ο Αντρέα Ματσόν που έδωσε συγχαρητήρια στα Τρίκαλα για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν.

" Είναι σίγουρα όμορφα να παίζεις εδώ και εύχομαι στα Τρίκαλα να μείνουν στην Α1 γιατί έχουν πολύ ωραίο κόσμο και καλή ομάδα. Ξέραμε ότι ήρθαμε να παίξουμε έναν πόλεμο σε ένα κλειστό παιχνίδι. Κάναμε πολύ καλή δουλειά μέχρι και 35'' πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου και μετά δώσαμε την ευκαιρία στον Εϊβερι να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ. Στην τέταρτη περίοδο δείξαμε πολύ μεγάλη προσωπικότητα και πνευματική δύναμη όπως χρειάζεται για να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο".

Για το ρεκόρ 11-2 της ομάδας του στο τέλος του Α΄ γύρου της κανονικής περιόδου τόνισε: " Είμαστε στο τέλος τους Α΄ γύρου και δεν το κρύβω ότι δεν περιμέναμε να κάνουμε 11-2 στο τέλος του και εύχομαι να κάνουμε ανάλογο ρεκόρ και στον Β΄ γύρο".

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στη συνέχεια για τις βοήθειες από τον πάγκο: " Είναι ευχάριστο ότι παίκτες από τον πάγκο βοήθησαν. Aυτό σημαίνει ομάδα. Σίγουρα είναι αδύνατο και οι 12 παίκτες να παίζουν τόσο καλά αλλά είναι σημαντικό αυτός που αντικαθιστά κάποιον να παίζει το ίδιο καλά".

Αναφερόμενος στον Μπλάγκοντα Σέκουλιτς αποκάλυψε ότι: " Δυστυχώς είχαμε κάποια προβλήματα στη διάρκεια της εβδομάδας με τον Σέκουλιτς και ελπίζουμε το γρηγορότερο να είναι κοντά μας. Για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια στον αντίπαλο κόουτς για το παιχνίδι της ομάδας".

Σε ερώτηση για τα τρίποντα της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην ζώνη των Τρικάλων απάντησε: " Σκοράραμε κάποια τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως στο πρώτο δεκάλεπτο εναντίον ζώνης ενώ στο δεύτερο εναντίον μαν του μαν. Όπως είναι φανερό παίζοντας σε μία έδρα ομάδας που θέλει να σώσει την κατηγορία θα πρέπει να βάλεις και τρίποντα για να κερδίσεις".

Για το αν είχε σχεδιάσει το παιχνίδι όπως αυτό εξελίχθηκε τόνισε πως: " Αν το είχα σχεδιάσει έτσι θα ήμουν μάγος. Το μόνο μας λάθος στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου δεχθήκαμε τα δύο τρίποντα που φέρανε το σκορ πιο κοντά".

Από πλευράς παικτών μίλησε ο Νίκος Αργυρόπουλος: " Ξέραμε από την αρχή την ατμόσφαιρα που θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Γνωρίζαμε ότι η ομάδα των Τρικάλων έχει βελτιωθεί στην προσπάθειά της να μείνει στην κατηγορία. Εμείς δεν παίξαμε όσο συγκεντρωμένα θα θέλαμε αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε την ψυχική διάθεση και ικανότητα που δείξαμε. Θεωρώ ότι αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να μας γίνει μάθημα και ότι καμία έδρα δεν θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όσο στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο".

Το παιχνίδι που ακολουθεί στο Ισραήλ με τη Χασαρόν σχολίασε στη συνέχεια ο Έλληνας άσο: " Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα η σημερινή μας εμφάνιση εν όψει του παιχνιδιού με την Μπνέι Χασαρόν. Είδατε τι έγινε όταν μετά από την νίκη μας επί του Πανιωνίου χάσαμε από τον Πανελλήνιο".

Αναφερόμενος στη σημασία του τρίποντου που σημείωσε κι ενώ το σκορ ήταν 70-70 είπε: " Θεωρώ ότι όλα τα καλάθια που μπήκαν στο τέλος ήταν κρίσιμα όπως του Κίκι και του Σάββα. Έτσι ήταν και το δικό μου τρίποντο στο 70-70".

Όσο για την εξέλιξη του παιχνιδιού είπε: " Δεν περιμέναμε ότι τα Τρίκαλα θα ξεκινούσαν με ζώνη. Τα περισσότερα τρίποντά μας ήταν εύστοχα αφού γυρίσαμε την μπάλα αν και ίσως να μην παίξαμε τόσο καλά στατιστικά οι κοντοί με τους ψηλούς. Το σημαντικό είναι να μάθουμε από το σημερινό παιχνίδι".

Για το ρεκόρ 11-2 στο τέλος του Α΄ γύρου δήλωσε: " Το 11-2 είναι ένα καλό ρεκόρ. Τα δύσκολα παιχνίδια τώρα αρχίζουν για μας και θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι για να δούμε μετά τις θα έχουμε καταφέρει".

Αγγέλου: " Ήταν μία πρόκληση"
Στα πολλά τρίποντα του Άρη στάθηκε ο Βαγγέλης Αγγέλου που ζήτησε τη βοήθεια των φιλάθλων της ομάδας ενόψει του Β' γύρου.

" Συγχαρητήρια για τον Άρη και την αξιοθαύμαστη πορεία του στον Α΄ γύρο. Παίζει με σωστό τρόπο στα παιχνίδια του. Για μας ήταν μία πρόκληση να παίξουμε έτσι απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Για μας αυτά τα παιχνίδια είναι εύκολα αφού δεν έχεις να χάσεις τίποτα και ελπίζω αυτή η εμφάνισή να μην μας αποπροσανατολίσει όπως μετά την νίκη μας επί του Πανιωνίου".

"Εγώ αποφεύγω να μιλάω με μεγάλα λόγια αλλά εδώ υπάρχει μία πόλη και μία διοίκηση που αγαπάει το μπάσκετ και προσπαθεί και σίγουρα ο κόσμος πήρε κουράγιο για τον Β΄ γύρο. Αυτό γιατί η ομάδα χρειάζεται κάθε φίλαθλό της σε μία προσπάθεια που χρειάζεται ομαδικότητα".

"Συμφωνώ με τον κύριο Ματσόν ότι η προσωπικότητα των παικτών του στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν σημαντική αλλά το να τρως το 50% των πόντων σου από τα τρίποντα φταις κι εσύ αλλά και ο αντίπαλος. Δεν μπορούμε να μείνουμε παραπάνω σε αυτό το παιχνίδι και εύχομαι στον Άρη καλή συνέχεια



".

Τέλος, ο Μαρκ Ντίκελ που αποτέλεσε πηγή λύσεων για τον Αγγέλου στον αγώνα, τόνισε: " Ο Άρης σούταρε την μπάλα πολύ καλά αν και πιστεύω ότι κάναμε μία αρκετή καλή εμφάνιση. Είμαστε μία νέα ομάδα και θα έπρεπε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Στο τέλος μέτρησε σίγουρα η εμπειρία του Άρη όπου κάνανε ότι έπρεπε να κάνουνε για να κερδίσουμε. Είναι αλήθεια ότι η ζημιά μας έγινε από την περιφέρεια του Άρη και με το άγχος που είχαμε για την νίκη έπρεπε να είμαστε παντού".

H εξέλιξη του αγώνα:

1' Έναρξη 1ης περιόδου
1' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (0-3)
6' Δύο βολές Tρίκαλα Έιβερι (7-9)
7' Δίποντο Άρης Αγαδάκος (7-11)
7' Καλάθι και φάουλ Tρίκαλα Nτίκελ (11-11)
8' Τρίποντο Άρης Μπάρλος (11-14)
8' Καλάθι και φάουλ Tρίκαλα Χαριτόπουλος (13-14)
9' Τρίποντο Άρης Μάρσαλ (13-18)
9' Δίποντο Άρης Τσαλδάρης (13-20)
Σερί 0-6 για τον Άρη που περνάει με 7
10' Δύο βολές Tρίκαλα Έιβερι (15-22)
10' Δύο βολές Άρης Μπάρλος (15-24)
10' Δίποντο Tρίκαλα Παπαχρήστος (17-24)
10' Δίποντο Tρίκαλα Γιανγκό (19-24)
10' Λήξη 1ης περιόδου 19-24
Ο Άρης έχει το προβάδισμα αλλά τα Τρίκαλα είναι μαχητικά και δεν τα παρατάνε
11' Έναρξη 2ης περιόδου
12' Δίποντο Άρης Μάρσαλ (19-26)
12' Δίποντο Tρίκαλα Γιανγκό (21-26)
13' Τρίποντο Άρης Αργυρόπουλος (21-29)
13' Δίποντο Tρίκαλα Ντίκελ (23-29)
14' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (23-32)
14' Δίποντο Tρίκαλα (26-32)
14' Τάιμ-άουτ Tρίκαλα Αγγέλου
15' Δίποντο Tρίκαλα Χαριτόπουλος (28-32)
17' Δύο βολές Άρης Ηλιάδης (28-34)
18' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (28-36)
18' Δύο βολές Tρίκαλα Ντίκελ (30-36)
19' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (30-39)
19' Δίποντο Tρίκαλα Χαριτόπουλος (32-39)
20' Τρίποντο Tρίκαλα Έιβερι (35-39)
Το πρώτο τρίποντο των Τρικάλων
20' Καλάθι και φάουλ Άρης Κλαρκ (35-42)
20' Τρίποντο Tρίκαλα Έιβερι (38-42)
2/2 στο τέλος ο Αμερικάνος που μειώνει ξανά στους 4
20' Λήξη ημιχρόνου 38-42
Οι πόντοι του Έιβερι στο τέλος έβαλαν και πάλι στο παιχνίδι τα Τρίκαλα και πλέον αναμένεται δύσκολο δεύτερο μέρος για τον Άρη
21' Έναρξη 3ης περιόδου
21' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (38-45)
23' Τρίποντο Άρης Μπάρλος (40-48)
23' Δίποντο Tρίκαλα Έιβερι (42-48)
24' Δίποντο Tρίκαλα Τζιγκάνοβιτς (44-50)
25' Τρίποντο Άρης Μπάρλος (44-53)
3/4 από τον Μπάρλο
26' Τρίποντο Tρίκαλα Γιανγκό (47-53)
27' Δίποντο Άρης Κλαρκ (49-55)
28' Δίποντο Tρίκαλα (51-55)
29' Δίποντο Tρίκαλα Κακλαμάνος (53-55)
29' Τάιμ-άουτ Άρης Ματσόν
Στους 2 πλησιάζουν τα Τρίκαλα και ο Ματσόν καλεί αμέσως τάιμ άουτ
30' Δίποντο Tρίκαλα Γιανγκό (55-55)
30' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (55-58)
30' Καλάθι και φάουλ Tρίκαλα Μπόγδανος (57-58)
30' Λήξη 3ης περιόδου 57-58
Μεγάλο ντέρμπι στα Τρίκαλα όπου ο Άρης προηγείται με έναν πόντο
31' Έναρξη 4ης περιόδου
31' Τρίποντο Άρης Κλαρκ (57-61)
32' Καλάθι και φάουλ Tρίκαλα Έιβερι (62-61)
Για πρώτη φορά μπροστά τα Τρίκαλα
33' Τρίποντο Tρίκαλα Έιβερι (65-63)
33' Τρίποντο Άρης Τσαλδάρης (65-65)
34' Δίποντο Tρίκαλα Γιανγκό (67-65)
34' Δύο βολές Άρης Σέκουλιτς (67-67)
35' Τρίποντο Tρίκαλα Ντίκελ (70-67)
36' Δίποντο Άρης Κλαρκ (70-69)
37' Τρίποντο Άρης Αργυρόπουλος (70-73)
Σερί 0-6 για τον Άρη
38' Δίποντο Tρίκαλα Έιβερι (74-76)
39' Δίποντο Άρης Ηλιάδης (76-80)
40' Δίποντο Tρίκαλα Γιανγκό (78-80)
40' Καλάθι και φάουλ Άρης Ηλιάδης (78-83)
"Καθαρίζει" το ματς ο Ηλιάδης
40' Δίποντο Tρίκαλα Έιβερι (80-83)
40' Δίποντο Tρίκαλα Κακλαμάνος (82-84)
40' Λήξη αγώνα 82-84
Μεγάλη νίκη για τον Άρη που έκαμψε την αντίσταση των μαχητικών Τρικάλων που έχασαν στις λεπτομέρειες


























































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ