ΙΣΠΑΝΙΑ

Τον λένε Αδάι Μάρα Γκόμεθ, είναι 17 ετών με ύψος 2μ.20 και μόλις κατάπιε τη Ρεάλ Μαδρίτης

Τον λένε Αδάι Μάρα Γκόμεθ, είναι 17 ετών με ύψος 2μ.20 και μόλις κατάπιε τη Ρεάλ Μαδρίτης
FIBA

Είναι ο επόμενος μεγάλος ψηλός του ισπανικού μπάσκετ. Τον λένε Αδάι Μάρα Γκόμεθ, έχει ύψος 2μ.20 στα 17 του και την Κυριακή διέλυσε τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα σε μία περίοδο.

Ζούμε στην εποχή που όλοι ψάχνουν τον επόμενο Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά μάλλον κάποιος μας κάνει πλάκα και στο παγκόσμιο μπάσκετ εμφανίζονται ταλέντα πολύ διαφορετικά από τον Greek Freak.

Ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά είναι ένας 18χρονος ύψους 2μ.22 (τουλάχιστον) πάουερ φόργουορντ που παίζει σαν τον Ντουράντ, τον Γιάννη και τον Γκομπέρ. Ο Μάτας Μπουζέλις είναι ένας 18χρονος small forward με ύψος περίπου 2μ.10 που πιστεύεται πως θα πάρει τη σκυτάλη από τον Γάλλο για να επιλεγεί στο νούμερο 1 του NBA Draft 2024. Και ξαφνικά, έρχεται άλλο ένα φαινόμενο για να μας απασχολήσει και να μας αναγκάσει να παρακολουθήσουμε στενά τη Σαραγόσα.

Ή μάλλον, όχι και τόσο ξαφνικά, διότι όσοι "επενδύουν" στις μικρές εθνικές και στα τουρνουά της FIBA κάθε καλοκαίρι, ξέρουν ήδη ποιος είναι ο Αδάι Μάρα. Στα 17 του, με ύψος 2μ.20, ο Ισπανός ψηλός παίρνει φέτος τις πρώτες ευκαιρίες του με την Σαραγόσα στη Liga Endesa και την Κυριακή (6/11) συστήθηκε σε όλο τον κόσμο ή τέλος πάντων σε όσους δεν τον είχαν δει τον περασμένο Ιούλιο να παλεύει με τον ύψους 16χρονο ύψους 2μ.28 Καναδό Ολιβιέ Ριού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων.

Ο Αδάι Μάρα Γκόμεθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αγωνίστηκε πέρυσι στην Α2 Ισπανίας με τη φανέλα της Ουέσκα, όμως η αλήθεια είναι πως πήρε μόλις 10.2 λεπτά σε μόνο έξι αγώνες για να γράψει 2.7 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε αυτόν τον περιορισμένο ρόλο και τα πολύ λίγα λεπτά. Φέτος όμως, η Σαραγόσα αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία και εκείνος την αρπάζει. Το έκανε απέναντι στη Ρεάλ, ενθουσιάζοντας όλη την Ισπανία.

Σε μόλις 8 λεπτά ο Μάρα σκόραρε 8 πόντους από 3/5 δίποντα και 2/3 βολές, μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, έδωσε μία υπέροχη ασίστ, έκοψε ένα σουτ, κέρδισε ένα φάουλ και έγραψε 10 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Η Σαραγόσα θριάμβευσε με 94-89 απέναντι στη Ρεάλ και αυτή ήταν η πρώτη νίκη του στη Liga Endesa. Ο Μάρα πήρε 19 λεπτά απέναντι στη Μπασκόνια (8 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 μπλοκ), τέσσερα απέναντι στη Φουενλαμπράδα (4 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 1 μπλοκ) και έξι απέναντι στη Μπανταλόνα (2 πόντοι, 3 ριμπάουντ).

Ο Μάρα πιστεύεται ότι θα πάρει κι άλλο ύψος και ίσως ξεπεράσει και τα 2μ.25. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Εφήβων έγραψε 12.6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 16.4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ανά αγώνα, έχει αίσθηση του παιχνιδιού, τελειώνει τις φάσεις με δύναμη, είναι καλός μπλοκέρ, έχει άριστο footwork για την ηλικία του, έχει σουτ μέσης απόστασης και μπορεί να αποκτήσει αξιόλογο τρίποντο, κυρίως όμως πασάρει καλά. Κι αυτό το στοιχείο θα κάνει πάντα τη διαφορά.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ