ΚΟΣΜΟΣ

Μάτας Μπουζέλις, το λιθουανικό φαινόμενο που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά

Μάτας Μπουζέλις, το λιθουανικό φαινόμενο που θα πάρει τη σκυτάλη από τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά

Από τον Μπανκέρο στον Γουεμπανιαμά και από αυτούς στον Μάτας Μπουζέλις, ακόμη ένας Ευρωπαίος προορίζεται για το νούμερο 1 του NBA Draft.

Η παράνοια για τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά συνεχίζεται, το NBA μεταδίδει πλέον τους αγώνες του μέσω του NBA App στις ΗΠΑ και στον Καναδά, οι ομάδες της Λίγκας ελπίζουν ότι θα πάρουν την πρώτη επιλογή στο Draft του 2023 για να επενδύσουν στο μοναδικό του ταλέντο και την ίδια ώρα όλοι ψάχνουν για να βρουν τον επόμενο νεαρό που θα ιντριγκάρει. Αν και όλα δείχνουν πως αυτός έχει ήδη βρεθεί. Ονομάζεται Μάτας Μπουζέλις, εκτιμάται πως έχει ύψος μεταξύ 2μ.08 και 2μ.11, είναι 18 ετών και έχει μπροστά του δύο χρόνια για να αποδείξει πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει εν όψει του NBA Draft του 2024.

Ο γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ιλινόι Λιθουανός σμολ φόργουορντ (!) θα παίξει φέτος στην Sunrise Christian Academy και την επόμενη περίοδο (2023/24) θα αγωνιστεί στη G-League με την Ignite, με την ομάδα στην οποία βρίσκεται φέτος ο Σκουτ Χέντερσον που προορίζεται για το νούμερο 2 πίσω από τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά. Ο Μπουζέλις είχε προτάσεις από σπουδαία Πανεπιστήμια όπως το Κεντάκι, το Νορθ Καρολάινα και το Γουέικ Φόρεστ, ωστόσο τα προσπέρασε και προτίμησε τη G-League συνεχίζοντας τη μόδα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια.

Ο νεαρός Λιθουανός αποφάσισε το περασμένο καλοκαίρι να γυρίσει την πλάτη στην USA Basketball και να προτιμήσει τις εθνικές ομάδες της χώρας του, θεωρείται αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί για να βρεθεί στο νούμερο 1 του NBA Draft 2024 και είναι ένα καταπληκτικό επιθετικό ταλέντο με τεράστιο μέγεθος για τη θέση τρία. Αν πράγματι ο Μπουζέλις επιλεγεί πρώτος, τότε θα γίνει ο τρίτος Ευρωπαίος που θα βρεθεί στο νούμερο 1 μετά από τον Πάολο Μπανκέρο το 2022 και τον Βικτόρ Γουεμπανιαμά (όπως όλα δείχνουν) το 2023.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ