ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Το 2-0 για τον... Άντονι

Το 2-0 για τον... Άντονι
New Image

Νίκη αφιερωμένη στον Άντονι Γκράντι πέτυχε ο Πανελλήνιος που επικράτησε με 80-67 της Ολύμπια

Οι "Ολυμπιονίκες" σημείωσαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα παίζοντας χωρίς του Σάντερς και Σιμς για ακόμη μία αναμέτρηση. Βρήκαν λύσεις στην άμυνα της Ολύμπιας -που δεν ήταν και η καλύτερη- και δείχνουν ότι πάνε για ψηλά...
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσουν, ωστόσο, ο Πανελλήνιος είχε το πάνω χέρι από τα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη πέρασαν την μπάλα κοντά στο καλάθι και συγκεκριμένα στον Βαγγέλη Σκλάβο που δημιούργουσε προβλήματα στην άμυνα της Ολύμπιας.

Οι Θεσσαλοί αντέδρασαν και στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέτπου με ένα σερί 5-0 πέρασαν μπροστά με 17-16 έχοντας επιθετική αιχμή τον Φάνη Κουμπούρα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό άλλαξε καθώς η ομάδα της Κυψέλης βρήκε επιθετικές λύσεις τόσο από τον Μίλαν Ντόζετ όσο και από τον Άντονι Γκράντι με αποτέλεσμα να ανοίξει τη διαφορά, την ώρα που οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν είχαν σωστές επιλογές.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι καθώς οι γηπεδούχοι κατάφερναν να βγάζουν ελεύθερα σουτ ενώ ο Γκράντι συνέχισε να φορτώνει το καλάθι της Ολύμπιας. Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Λάρισας προσπαθούσε με τους -νεαρούς Έλληνες που διαθέτει- Φάνη Κουμπούρα και Μάριο Μπατή να ανατρέψει το σκορ.

Oι Θεσσαλοί έκαναν καλές άμυνες στην τελευταία περίοδο, ωστόσο, δεν μπορούσαν να κλείσουν τη διαφορά αφού οι επιθετικές τους επιλογές δεν έβρισκαν στόχο. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε στο 38 όταν ο Γιάννης Σακελλαρίου ευστόχησε δύο συνεχόμενα τρίποντα καθώς στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι παραπάνω.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 37-29, 37-29, 80-67

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Γκράντι 17, Αργυρόπουλος 4, Καλαϊτζίδης, Καράμπουλας 3, Σακελλαρίου 9(3), Αποστολίδης 2, Πέτρουλας 9, Ντόζετ 18(3), Σκλάβος 12(2), Ν' Ντζάι 4, Μπάντερ 2, Παπαιωακείμ.

Ολύμπια Λάρισας (Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 8(1), Kουμπούρας 21(1), Λέισι, Λάκσα3, Τσιάρας 8(2), Μπατής 14(2), Αριγκμπάμπου 7, Τριχόπουλος 6.

Αφιερωμένη στον Γκράντι

"Ήταν μια σημαντική νίκη για μας διότι ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Για αυτό ήμασταν αγχωμένοι στην αρχή. Στη συνέχεια, όμως, επιβάλαμε τον ρυθμό μας και επικρατήσαμε σχετικά εύκολα απέναντι σε μια πολύ καλή και πειθαρχημένη ομάδα.

Αφιερώνουμε τη νίκη στον Γκράντι, που έχασε τον πατέρα του. Οφείλουμε να το κάνουμε γιατί πρώτα είμαστε άνθρωποι και στον Πανελλήνιο είμαστε μια οικογένεια"

τόνισε ο Βαγγέλης Σκλάβος, για να συνεχίσει: "Κοιτάμε τώρα το παιχνίδι με τον Κολοσσό. Κι εκεί θέλουμε μόνο τη νίκη".

"Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας, διότι ξέραμε ότι παίζαμε μια πολύ καλή ομάδα. Το ματς χάθηκε στην άμυνα, διότι οι 80 πόντοι είναι πολύ για την ομάδα μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι και έπρεπε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο" ήταν τα λόγια του Φάνη Κουμπούρα.

Μπαρτζώκας: "Την υποστήριξη όσων λείπουν"

"Το ρόστερ του Πανελληνίου είναι τέτοιο που για να διεκδικήσεις τη νίκη στο γήπεδο του πρέπει να έχεις συγκέντρωση στην τακτική για 40 λεπτά. Πρέπει να είσαι παράλληλα και σε καλή ημέρα, να βάλεις δηλαδή τα σουτ για να μείνεις μες στο ματς.

Από την άλλη οι παίκτες μας χρειάζονται την υποστήριξη από τους συμπαίκτες τους που απουσιάζουν. Δεν έχω παράπονο από αυτούς που παίζουν διότι κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Δεν είναι μόνο τα παιχνίδια. Κάποια παιδιά δεν ξεκουράζονται ούτε στην προπόνηση, ενώ στα ματς αναγκαστικά επιμένουμε σε περιορισμένες λύσεις.

Από τη μεριά μας οφείλουμε και πιστεύω ότι θα γίνουμε γρήγορα καλύτερη ομάδα"



κατέληξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Τέλος ο Γιώργος Καλαφατάκης σχολίασε: "Η νίκη επί του Αμαρουσίου θα αποκτούσε αξία μόνο αν κερδίζαμε αυτό το ματς. Τα θεωρητικά εύκολα είναι και τα πιο... δύσκολα για μας.

Δεν ξεκινήσαμε καλά ενώ είχαμε και άγχος, αλλά στη συνέχεια βρήκαμε τις λύσερις και γίναμε καλύτεροι. Σιγά σιγά βελτιώσαμε την άμυνα μας, πήραμε τα ριμπάουντ -κι ο Μπάντερ έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτό το κομμάτι- και αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερο μπάσκετ. Μας βοήθησε στο τέλος κι η ζώνη που μπλόκαρε τον αντίπαλο μας.

Είναι σημαντικό ότι βγάλαμε δύο ματς χωρίς κόστος, παρά τις απουσίες των Σιμς-Σάντερς.

Θέλω να δώσω συγχ;αρητήρια, αλλά και συλλυπητήρια στον Γκράντι, που φάνηκε πιεσμένος. Δεν είχε πει τίποτα στα άλλα παιδιά...".






























TAGS ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ