ΜΑΡΟΥΣΙ

Έσπασε την παράδοση

Έσπασε την παράδοση
New Image

Ο Πανελλήνιος επιβλήθηκε του Αμαρουσίου με 75-65. Φραστική επίθεση των οπαδών κατά του Ρούσο

O Πανελλήνιος ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και αιφνιδίασε το Μαρούσι, ωστόσο οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον ρυθμό τους και με τρίποντο του Νίκο Μπουντούρη -που συμπλήρωσε τις 536 συμμετοχές στην Α1- λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου μπήκε μπροστά στο σκορ με 22-19 και φρόντισε στη συνέχεια να ανεβάζει τη διαφορά.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μαρουσιώτες έπαιξαν πολύ καλή άμυνα -κάτι που λατρεύει ο Ντέρκο Ρούσο- και εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά λάθη των παικτών του Γιώργου Καλαφατάκη. Έτσι στο 16' η διαφορά έφτασε στους δώδεκα πόντους (35-23) έπειτα απόι τρίποντο που σημείωσε ο Κώστας Χαραλαμπίδης ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο όπως και ο Τρέβον Μπράιαντ.

Η ομάδα της Κυψέλης αντέδρασε με τον Καλαφατάκη να γυρνάει την άμυνα σε ζώνη, με συνέπεια οι "Ολυμπιονίκες να μειώνουν την διαφορά με επιθετικές αιχμές τον Άντονι Γκράντι και τον Μαμαντού Ν' Τζάι. Με ένα σερί 5-0 μείωσαν την απόσταση που τους χώριζε από το Μαρούσι.

Στην επανάληψη ο Πανελλήνιος ήταν σαφώς πιο βελτιωμένος και κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος του εικόνα. Στο 26' πέρασε μπροστά με 48-43 έπειτα από πέντε συνεχόμενους πόντους του Γκράντι και ένα σερί 7-0. Η ανοδική πορεία των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησε εκεί καθώς ένα λεπτό αργότερα η διαφορά έφτασε τους 10 (43-53) με τρίποντο του Νίκου Αργυρόπουλου.

Oι γηπεδούχοι είχαν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα το οποίο έλυσαν στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου και προσπαθούσαν να μειώσουν, ωστόσο, ο Πανελλήνιος κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και κατάφερε να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

*H αναμέτρηση καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω προβλήματος που υπήρχε στον ηλεκτρονικό πίνακα του κλειστού.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 22-19, 39-34, 51-58, 65-75

Μαρούσι (Ρούσο): Πάρκερ 5(1), Χαραλαμπίδης 20(2), Μπουντούρης 7(1), Τζάζβιν 7, Μπράιαντ 8(1), Στεφανίδης 3, Κογιαντίνοβιτς 3(1), Γλυνιαδάκης 4, Καϊμακόγλου 8(2).

Πανελλήνιος (Καλαφατάκης): Γκράντι 17(1), Αργυρόπουλος 14(1), Καλαϊτζίδης, Καράμπουλας 3(1), Σακελλαρίου 3, Αποστολίδης, Πέτρουλας, Ντόζετ 3(1), Σκλάβος 13(3), Ν' Τζάι 22, Μπάντερ, Παπαιωακείμ.

Οπαδοί εναντίον Ρούσο

Φραστική επίθεση δέχτηκε μετά το τέλος του ματς ο Ντάρκο Ρούσο, από λιγοστούς φίλους του Αμαρουσίου. Οι εκνευρισμένοι οπαδοί με φωνές έδειξαν τη δυσαρέσκεια τους για το αποτέλεσμα, αλλά και για την εμφάνιση της ομάδας.

Συγκεκριμένα οι φίλαθλοι τα έβαλαν με τον Σέρβο τεχνικό για μια δήλωση που φέρεται να είχε κάνει μετά το παιχνίδι με την Ολύμπια Λάρισας για το κύπελλο και στην οποία γράφτηκε ότι είπε "έχουμε λίγους οπαδούς κι αυτοί γκρινιάζουν".

Ο προπονητής του Αμαρουσίου τους εξήγησε ότι δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο και μετά την ολιγόλεπτη ένταση κατευθύνθηκε στην αίθουσα που γίνονται οι συνεντεύξεις Τύπου.

Εκεί τόνισε: "Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τον κόσμο. Θα ήμουν τρελός να έλεγα κάτι εναντίον του. Όταν τα βάζεις κάποιους με τους φιλάθλους είτε είναι 100 είτε είναι 10.000 πέθανες! Μου αρέσει η δουλειά μου στο Μαρούσι και θέλω να τους κοιτάω στα μάτια. Δεν είπα ποτέ αυτά τα λόγια. Μεταφέρθηκαν λάθος τα λεγόμενα του.

Πρόσφατα γράφτηκα ότι ξύπνησα τους παίκτες μου στις 7.00 και κάναμε προπόνηση 12 ώρες. Δεν έχω πρόβλημα να πουν ότι είμαι κακός προπονητής ή ότι κάνω λάθος στις αλλαγές, αλλά με πειράζει να γράφονται πράγματα που δεν είπα".



Όσο για το παιχνίδι; "Ο Πανελλήνιος κέρδισε καθαρά. Ο βασικός λόγος είναι ότι εμείς είχαμε ανοιχτά τρίποντα και δεν τα βάλαμε. Κλείνουμε τη σελίδα με τον Πανελλήνιο και πρέπει να κερδίσουμε στην Κρήτη. Μας περιμένει δύσκολο πρόβλημα κι αυτό είναι το κακό με την ήττα. Έχουμε όντως επιθετικό πρόβλημα, ωστόσο, ψάχνουμε και δεν είναι εύκολο να βρεις έναν παίκτη αυτή την εποχή που να είναι καλός και να ταιριάζει στην ομάδα" πρόσθεσε ο Ρούσο.

Από τη μεριά του ο Γιώργος Καλαφατάκης δήλωσε: "Κάθε πρεμιέρα χρειάζεται προσοχή. Ξέραμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι. Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν καλή η εικόνα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ένα μέρος από τις δυνατότητες μας. Είναι αρχή κι όλες οι ομάδες ψάχνουν τον εαυτό τους. Ήταν δύσκολη και σημαντική αυτή η νίκη, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αν δεν κερδίσουμε το επόμενο ματς στην έδρα μας".




























TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ