ΜΠΑΣΚΕΤ

The Last Dance: Το "αν μπει ο Τζόρνταν στην ρακέτα ρίξτε τον στο έδαφος" των Πίστονς

The Last Dance: Το "αν μπει ο Τζόρνταν στην ρακέτα ρίξτε τον στο έδαφος" των Πίστονς
AP Photo/John Swart AP PHOTO/JOHN SWART

Στα επεισόδια 3&4 του "The Last Dance" έγινε αναφορά στους περίφημους "Jordan Rules" των Πίστονς, με τους τρεις να είναι μπασκετικοί και τον τέταρτο βγαλμένο από το... ΜΜΑ.

Τα επεισόδια 3&4 του " The Last Dance" προβλήθηκαν. Και αν υπάρχει ένα πράγμα που έκανε εντύπωση στους νεότερους που δεν το ήξεραν ήταν οι "Jordan rules των Πίστονς στα τέλη της δεκαετίας του 80' στην σειρά με τους Μπουλς.

Οι παλαιότεροι ήξεραν τι σήμαινε, οι νεότεροι το έμαθαν. Βασική αρχή των Πίστονς λοιπόν ήταν να μην σκοράρει ο Μάικλ Τζόρνταν, όποιο και αν ήταν το τίμημα. Ακόμα και αν αυτό σήμαινε ότι θα τον πέταγαν στο παρκέ. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι πραγματικό μέρος της τακτικής των Πίστονς. Ο κανόνας Νο4 για την ακρίβεια στους "Jordan Rules"!

Ο Τζόρνταν χρειάστηκε να περάσει πολλά μέχρι να φτάσει στην κορυφή και τίποτα δεν ήταν πιο δύσκολο από την πρόκληση που εμφάνισαν μπροστά του οι Πίστονς στο λυκόφως της δεκαετίας του 80', με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα, 30 χρόνια αργότερα, ο Τζόρνταν να αποκαλεί "μαλ..α" τον ηγέτη του Ντιτρόιτ, Αϊζάια Τόμας.

Οι τέσσερις "Jordan Rules" των Πίστονς λοιπόν όπως αναλύθηκαν από έναν πρώην ασίσταντ κόουτς της ομάδας ήταν οι εξής:

Νο1: "Όταν είναι στα "φτερά" (45 μοίρες) στείλτε τον προς το κέντρο μην τον αφήσετε να κάνει drive από την βασική γραμμή".

Νο2: "Όταν είναι στην κορυφή της ρακέτας, στείλτε τον αριστερά".

Νο3: "Όταν πάρει τη μπάλα στο low post, κάνετε του παγίδα με βοήθεια από την κορυφή".

Νο4: "Αν μπει την ρακέτα, ρίξτε τον στο έδαφος"

Δείτε και ένα VIDEO με την ανάλυση της τακτικής τους:

AP Photo/John Swart

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ