ΑΡΗΣ

Τέρι: "Ήμασταν αυτοί που έπρεπε"

Τέρι: "Ήμασταν αυτοί που έπρεπε"
Τέρι

Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, η αποστολή του Άρη, που την Παρασκευή θα προπονηθεί, παρόντος του Μπόισα

Ο Γεωργιανοσλοβένος φόργουορντ/σέντερ, θα έχει έτσι την ευκαιρία να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες, αλλά και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας. Το πρωί πέρασε όλα τα απαραίτητα ιατρικά τεστ, αλλά δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα της Κυριακής (04/01) κόντρα στο Ρέθυμνο.
Για το συγκεκριμένο γεγονός, ευθύνεται η Ομοσπονδία της Ρωσίας (αφού ο παίκτης αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Σπαρτάκ Βλαδιβοστόκ), που θα παραμείνει κλειστή λόγω εορτών μέχρι τις 10/01 και κατά συνέπεια δεν έχει σταλεί ακόμη το letter of clearance που θα του επιτρέψει να αγωνίζεται για λογαριασμό του Άρη.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι της ομάδας καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου ο Μπόϊσα να πάρει έγκαιρα το letter of clearance και να ντεμπουτάρει με την κίτρινη φανέλα στον αγώνα της προσεχούς Τετάρτης (09/01), απέναντι στην Λιέτουβος Ρίτας.

Τέρι: " Ήμασταν αυτοί που έπρεπε"
Στη νίκη επί της Τσιμπόνα, τις πολλές επιλογές που διαθέτει ο Άρης και τη δύσκολη συνέχεια στην Ευρωλίγκα, αναφέρθηκε, ο Ρεϊσόν Τέρι, που έπλεξε και το εγκώμιο των οπαδών της ομάδας.

" Η νίκη της Πέμπτης, αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα στην καριέρα μου, αφού είναι πολύ σημαντικό να παίζεις καλά και να κερδίζεις σε μια μεγάλη και σπουδαία διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να κρατήσει ο Άρης τον ίδιο ρυθμό κι ενόψει της συνέχειας", είπα αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

" Aπέναντι στην Τσιμπόνα εφαρμόσαμε τα βασικά πράγματα του μπάσκετ και ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ένα βασικό προσόν της ομάδας μας είναι ότι διαθέτει πληθώρα επιλογών στο παιχνίδι της, αφού διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις και να κάνουν αρκετές δουλειές μέσα στο γήπεδο. Το γεγονός λοιπόν ότι έχουμε πολλά "όπλα" και μπορούμε να παρουσιάσουμε πολλά διαφορετικά πρόσωπα μέσα στο παρκέ είναι κάτι που δυσκολεύει πολύ τους αντιπάλους μας".

Στη συνέχεια, ο φόργουορντ των "κιτρίνων", μίλησε για τους φιλάθλους της ομάδας, που ταξίδεψαν με το τραίνο για 31 ώρες ώστε να την ενισχύσουν στο Ζάγκρεμπ. Τόσο ο Τέρι, όσο και ο Μάσεϊ, έτρεξαν προς το μέρος του αφού ολοκληρώθηκε το ματς, για να τους δώσουν συγχαρητήρια: " Ήταν κάτι που το ένιωσα και το έκανα. Είναι πολύ σημαντικό τόσο για μάς, όσο και για τους φίλους της ομάδας που ήρθαν μέχρι το Ζάγκρεμπ για να μας υποστηρίξουν και θέλαμε να τους δείξουμε έμπρακτα πόσο πολύ εκτιμάμε την αγάπη τους για την ομάδα".

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι εναντίον της Τσιμπόνα, πήρε πολύ κρίσιμα σουτ στα οποία ευστόχησε, τόνισε: " Αν και δεν είναι αυτός ο ρόλος μου στην ομάδα, εντούτοις δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να το κάνω όποτε μου δίνεται η ευκαιρία. Οι προσωπικές επιδόσεις ωστόσο περνούν σε δεύτερη μοίρα, αφού αυτό που νοιάζει είναι να βοηθώ με κάθε τρόπο την ομάδα μου".

Τέλος, ο Αμερικανός, αναφέρθηκε και στη συνέχεια της ομάδας, στην Ευρωλίγκα: " Δεν αισθανόμαστε καμία πίεση και φυσικά δεν θα αφήσουμε να μας αποπροσανατολίσει η χθεσινή νίκη. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον βασικό μας στόχο κοιτάζοντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και πιστεύω ότι όλα θα μας πάνε καλά".

Χέρμπερτ: " Οι ομάδες χτίζονται στα δύσκολα"
Στη σπουδαία νίκη επί της Τσιμπόνα, στο Ζάγκρεμπ, τη συνέχεια του Άρη στην Ευρωλίγκα, αλλά και τους φετινούς στόχους της ομάδας, αναφέρθηκε ο προπονητής των "κιτρίνων", Γκόρντον Χέρμπερτ.

" Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη δεδομένου ότι η Τσιμπόνα είχε 3-6 πριν τον αγώνα κι εμείς 5-4. Αποκτήσαμε μία βαθμολογική απόσταση και μάλιστα την κερδίσαμε δύο φορές ενόψει της συνέχειας. Δείξαμε χαρακτήρα, στο δεύτερο μέρος καταφέραμε να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και μετά από δικά μας λάθη, που έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να πλησιάσει, είχαμε το σθένος για να φτάσουμε στη τελική επικράτηση", είπε αρχικά στο "Αθλητικό Metropolis", ο προπονητής του Άρη.

" Είμαστε κοντά στη πρόκριση αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα, αφού πρέπει να το πετύχουμε και στο παρκέ. Δεν έχουμε ακόμη περάσει και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι, να μην προτρέχουμε. Τώρα βλέπουμε τον αγώνα της Κυριακής στο Πρωτάθλημα. Θέλουμε μια νίκη ακόμη στην Ευρωλίγκα κι ελπίζω να την πετύχουμε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας. Μετά τη χθεσινή νίκη το παιχνίδι με το Ρέθυμνο θα είναι πιο σκληρό. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να καταβάλλουμε δυνατή προσπάθεια για να τα καταφέρουμε".

Έχοντας στο μυαλό του το διάστημα κατά το οποίο ο Άρης, είχε τέσσερις συνεχόμενες ήττες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο τεχνικός των "κιτρίνων", τόνισε: " Περάσαμε ένα δύσκολο χρονικό διάστημα που χάσαμε 4 φορές, αλλά όταν περνάς μια δύσκολη περίοδο βοηθάει την ομάδα να γίνει δυνατή. Έτσι χτίζονται οι ομάδες μετά από τα δύσκολα, γίνονται πιο δυνατές πνευματικά. Μας βοήθησαν οι ήττες να παίξουμε καλύτερα. Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση και δουλεύουμε όπως θέλω".

"Είμαστε στους 4 του κυπέλλου πηγαίνουμε καλά στην Ευρωλίγκα αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι, δουλεύουμε πολύ σκληρά. Όσο για τον Μπόισα τις τελευταίες 6 εβδομάδες μελετούσαμε την πορεία του. Πέρασε μία δύσκολη κατάσταση στη Σλοβενία με την οικογένεια του. Συνεργαστήκαμε στην Εθνική Γεωργίας, χαίρομαι που θα τον έχω στην ομάδα μου. Είναι ένα καλός παίκτης και διοχετεύει μεγάλη ενέργεια στην ομάδα, ένας πολύ καλός χαρακτήρας. Είναι δύσκολο να πούμε αν θα παίξει την Κυριακή, γιατί είμαστε σε αναμονή της μπλε του κάρτας

".

Αναφερόμενος στους στόχους της ομάδας, ξεκαθάρισε: " Παραμένουν οι ίδιοι, να προκριθούμε στους "16" της Ευρωλίγκας, να κατακτήσουμε το κύπελλο Ελλάδας και να διεκδικήσουμε την είσοδο μας στους τελικούς του πρωταθλήματος. Βάζεις άλλους στόχους όταν πετύχεις ήδη αυτούς που έχεις βάλει. Πρέπει να κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αρχής γενομένης αυτό με το Ρέθυμνο την Κυριακή".

" Το δύσκολο καλοκαίρι του Καστλ"
Ο κόουτς του Άρη, δεν δίστασε να αναφερθεί και στον αρχηγό της ομάδας, Τέρελ Καστλ: " Ο Τερέλ είχε ένα δύσκολο καλοκαίρι γιατί κλήθηκε στη Εθνική Βοσνίας και είναι δύσκολο για ένα παίκτη της ηλικίας του να παίζει τόσους πολλούς αγώνες. Τελευταία ανεβαίνει, είναι σταθερός στην άμυνα και παίζει καλύτερα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ταξίδεψαν για το Ζάγκρεμπ, αφού ταξίδεψαν για τόσες ώρες αλλά ήταν τόσο εκδηλωτικοί. Η ομάδα παίζει καλύτερο μπάσκετ και περιμένω τον κόσμο να έρθει την Κυριακή να αποτελέσει τον έκτο μας παίκτη".

Έρχεται ως Σκοπιανός ο Ουάσινγκτον
Μετά την απόκτηση του Μπόισα, όπως όλα δείχνουν, η διοίκηση της ομάδας θα πραγματοποιήσει ακόμα μία μεταγραφή, αυτή του Ντάριους Ουάσινγκτον, ο οποίος αναμένεται να αποκτήσει σύντομα το απαραίτητο κοινοτικό διαβατήριο, oι διαδικασίες για την έκδοση του οποίου, έχουν ήδη ξεκινήσει από την ελληνική ομάδα και τον μάνατζερ του παίκτη στη χώρα μας.

Την περασμένη σεζόν, ο Αμερικανός πλέι μέικερ, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, αλλά το τροχαίο ατύχημα που είχε, του στέρησε τη συμμετοχή για πολλά παιχνίδια και στη συνέχεια αποπέμφθηκε από τη διοίκηση και αναζήτησε την τύχη του στην Τσεχία και την Νίμπουργκ, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου αγωνίστηκε δύο φορές στους Σαν Αντόνιο Σπερς και ενδιάμεσα στο NBDL. Στον παρακολούθησαν με προσοχή την περίπτωση του Ουάσινγκτον από τα τέλη της περυσινής αγωνιστικής περιόδου. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες και ελέω Μάσεϊ είχαν τσεκάρει αν μπορεί να προχωρήσει η έκδοση σλοβάκικου διαβατηρίου κάτι όμως που δεν κατέστη δυνατό. Από την στιγμή που έγινε στροφή στα Σκόπια για τον Μάσεϊ ακολούθησε η ίδια ερώτηση και για τον Ουάσινγκτον και όπως αποδείχτηκε στην γειτονική χώρα υπήρχε πρόσφορο έδαφος.




































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ