ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τελικά η πίεση θα κρίνει τα πάντα

Τελικά η πίεση θα κρίνει τα πάντα
Ομπράντοβιτς

Ομπράντοβιτς και Γιαννάκης είχαν αντίθετες απόψεις για το αν νιώθουν πίεση ενόψει των αιώνιων τελικών (V)

Πρώτα ρωτήθηκε ο κόουτς του Παναθηναϊκού κατά πόσο νιώθουν πίεση στο ''τριφύλλι'' καθώς κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τίτλο την φετινή χρονιά αν χάσουν στους τελικούς από τον αιώνιο αντίπαλο. ''Καμία πίεση!'', ήταν η άμεση αντίδραση του Ομπράντοβιτς.

"Είναι δυνατόν να νιώθει πίεση μια ομάδα που έχει κατακτήσει 11 τίτλους πρωταθλήματος τα τελευταία 12 χρόνια;''αναρωτήθηκε στη συνέχεια ο Σέρβος τεχνικός.

Όταν όμως η αντίστοιχη ερώτηση τέθηκε στον Παναγιώτη Γιαννάκη, σχετικά με το αν νιώθουν στο Πειραιά πίεση που αγνοούν την κορυφή της Ελλάδας από το 1997, ο Ελληνας τεχνικός σχολίασε: ''Φυσικά και νιώθουμε πίεση. Άλλωστε αν δεν νιώθεις πίεση, τότε δεν μπορείς να βελτιωθείς''.

Αμφότεροι, πάντως, ξεκαθάρισαν πως θέλουν το πρωτάθλημα. Τώρα το ποιος θα το κατακτήσει θα το γνωρίζουμε σε περίπου δύο εβδομάδες, ίσως λίγο νωρίτερα, ίσως λίγο αργότερα.

Ομπράντοβιτς: "Άλλος πρέπει να έχει την πίεση, όχι εμείς"


Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε: "Τι μπορώ να πω; Ειναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα, αυτό που νιώθω. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παίζουμε σε έναν ακόμα τελικό. Είναι κάτι για το οποίο αγωνιστήκαμε από το ξεκίνημα της σεζόν. Είναι από τα καλύτερα παιχνίδια που μπορεί να δει κανείς στην Ελλάδα. Είναι το αποκορύφωμα της προσπάθειάς μας.

Πιστεύω ότι όλοι καταλαβαίνουν την ποιότητα που έχουν οι παίκτες και τφν δύο ομάδων. Έχω λοιπόν ένα μήνυμα για τους φιλάθλους της ομάδας μου. Να μην ασχολούνται με τον Ολυμπιακό, αλλά μόνο με εμάς και να αφήσουν τους παίκτες να απολαύσουν το παιχνίδι.

Στην ερώτηση, αν υπάρχει πίεση στον Παναθηναϊκό που φέτος δεν έχει πάρει τίτλο ακόμα, τόνισε: "Όχι δεν υπάρχει πίεση, είναι ένας ακόμα τελικός. Το σημαντικό είναι ότι παίξαμε εξαιρετικά και στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ.

Οι παίκτες μου και οι προπονητές έχουν πολύ μεγάλη θέληση να αγωνιστούμε στον τελικό. Έτσι, λοιπόν, αν θυμάμαι καλά ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει 11 φορές το πρωτάθλημα τα τελευταία 12 χρόνια, οπότε μάλλον κάποιος άλλος πρέπει να έχει την πίεση".




Για το ρόλο που θα παίξουν οι δύο προπονητές από τους πάγκους και για τη σύγκριση με το ποδόφαιρο ο Ομπράντοβιτς σχολίασε: " Πιστεύω ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Οι προπονητές του μπάσκετ έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τα πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, μπορούν να αντιδράσουν, ενώ οι προπονητές του ποδοσφαίρου δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό".

Τέλος, ρωτήθηκε αν την επόμενη σεζόν θα βρίσκεται στον Παναθηναϊκό: " Το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στους τελικούς με τον Ολυμπιακό και πουθενά αλλού. Δεν ξέρω τι θα γίνει".





Διαμαντίδης: "Να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα"

Μήνυμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έστειλε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης, μέσω της κοινής συνέντευξης Τύπου του ΕΣΑΚΕ, σχολιάζοντας: "Η ομάδα έχει προκριθεί σε έναν τελικό και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν υπάρχει κούραση. Έχουμε μπει στην τελική ευθεία των τελικών. Θέλουμε να τα δώσουμε όλα για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα κριθούν σε κάποιες λεπτομέρειες τα παιχνίδια, αλλά είμαστε έτοιμοι.

Μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα, είχαμε το χρόνο να δουλέψουμε σαν ομάδα. Είναι καλό για εμάς. Όταν έχεις αποκλειστεί από μία διοργάνωση, σίγουρα θίγεται ο εγωισμός σου. Εμείς στρέψαμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα, και επόμενος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον κατακτήσουμε".





Γιαννάκης: "Δουλεύω σαν να είναι να μείνω χίλια χρόνια"

Μέσα στους στόχους του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, λίγο πριν την έναρξη των φετινών πλέι οφ του πρωταθλήματος.

"Νομίζω ότι στην αρχή της σεζόν είχαμε στο πλάνο και τις τρεις διοργανώσεις. Συνεχίζουμε να είμαστε μέσα στο πλάνο μας, καθώς πήραμε το Κύπελλο, βρεθήκαμε στο Final Four της Ευρωλίκα και τώρα στους τελικούς του πρωταθλήματος. Παίζοντας καλό μπάσκετ και έχοντας καθαρό μυαλό θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε μέσα στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε τον τίτλο.

Πρέπει όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι εκπληκτικό παιχνίδι και συναρπαστικό το μπάσκετ. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι το άθλημα για να νικήσουμε. Ο κάθε προπονητής θέλει να αποτελεσματικότητα. Το αποτελεσματικό είναι και θεαματικό. Δεν έχουν σημασία τα χάιλαιτ. Το σημαντικό είναι η ομάδα να παίξει καλό μπάσκετ και να πάρει το πρωτάθλημα".

Περί πίεσης ο λόγος και ο Παναγιώτης Γιαννάκης φρόντισε να στείλει πίσω στον Ομπράντοβιτς το... μπαλάκι που είχε στείλει: "Πίεση αισθάνεται όποιος θέλει να είναι στην κορυφή. Όλοι θέλουν να παίζουν υπό πίεση γιατί ανταποκρίνοντραι καλύτερα. Δεν υπάρχει άναθρωπος που βελτιώνεται αν δεν πιέζεται. Βελτιώνεις τις ικανότητες και τις δυνατότητες του καθενός και συνεπώς η πίεση υπάρχει".

Τέλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης στην καίρια ερώτηση αν θα βρίσκεται στον πάγκο του Ολυμπιακού την ερχόμενη σεζόν, τόνισε: "Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ άλλη μία. Δουλεύω σαν να είναι να μείνω χίλια χρόνια".



Παπαλουκάς: "Η επίθεση φέρνει κόσμο και η άμυνα τίτλους"

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος. " Είχαμε ένα πλάνο από το ξεκίνημα της σεζόν όπως είπε και ο κόουτς. Πήραμε το Κύπελλο, στην Ευρωλίγκα, κάναμε ένα βήμα παραπάνω και πλέον μένει να πάρουμε το πρωτάθλημα.

Είναι ένας στόχος που ο Ολυμπιακός κυνηγάει για πολλά χρόνια. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας του δίνει ένα μικρό αβαντάζ. Πρέπει να έχουμε πάθος για να κάνει η ομάδα το μπρέικ. Είναι σημαντικό που η ομάδα βρίσκεται τον Ιούνιο να κηνηγάει το στόχο της.

Συνεχίζοντας, ο κορυφαίος κατά πολλούς γκαρντ της Ευρώπης, υποστήριξε απαντώντας σε ερώτηση που θα ρίξει το βάρος η ομάδα του: "Η επίθεση φέρνει κόσμο και η άμυνα τίτλους. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής. Ξέρουμε όλοι ότι οι παίκτες του είναι στο υψηλότερο επίπεδο, ο προπονητής του είναι είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι πόκας. Εμείς έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά.

Όσον αφορά στον τελικό της Ευρωλίγκα, ο Παπαλουκάς επισήμανε: "Μας αδίκησε η εικόνα που είχαμε στον τελικό γιατί δώσαμε τροφή, δίνοντας την ευκαιρία να κάνουν κάποιοι άσχημα σχόλια. Έχουμε κάνει προσπάθεια και στην άμυνα και στην επίθεση. Έχουμε δουλέψει πολύ και απομένει οι παίκτες να το βγάλουμε στο παρκέ, προκειμένου να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Όταν παίζουμε με τον Παναθηναϊκό είναι σαν ένα σκληρό παιχνίδι πόκας".



Μπαρτζώκας: "Να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε η 3η καλύτερη ομάδα"

Στην τελική φάση όμως των πλέι οφ δεν αγωνίζονται μόνο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει και η σειρά των μικρών τελικών, ανάμεσα στο Μαρούσι και τον Πανελλήνιο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε πρώτος το λόγο: "Αν το ζητούμενο είναι η θέση στην Ευρωλίγκα, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η ομάδα μας κατάφερε να εκπροσωπήσει το σύλλογο και το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρωλίγκα ως η τρίτη ομάδα, με τον καλύτερο τρόπο.

Θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σταθερά η καλύτεραη ομάδα στην Ελλάδα. Θα ήταν καλύτερο να ξέραμε από τώρα ποιο είναι το έπαθλο της 3 ης θέσης, γιατί δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Πρέπει οι παίκτες να καταθέσουν τον μπασκετικό τους εγωισμό και την ποιότητά τους σε καθοριστικά παιχνίδια".

Σε ερώτηση για τους τελικούς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο τεχνικός του Αμαρουσίου σχολίασε: " Είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσω για άλλες ομάδες. Είναι οι δύο καλύτερες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι διαφορές τους στον τρόπο παιχνιδιού είναι δεδομένες.

Δεν τα καταφέραμε με τον Ολυμπιακό να πάμε τη σειρά στα πέντε παιχνίδια. Γιατί όταν ο Ολυμπιακός πήγε τη σειρά στο 2-0, στο τρίτο παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερος. Θα δούμε πως οι παίκτες θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση".

Πάντως, ο Έλληνας τεχνικός ήταν ο μοναδικός που απάντησε ευθέως στην ερώτηση αν θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του τη νέα αγωνιστική περίοδο: "Η συνέχεια μας ανησυχεί όλους. Δεν ξέρω αν θα είμαι στην ομάδα. Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσει να υπάρχει η ομάδα, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά".

Από την πλευρά του, ο Κώστας Καϊμακόγλου υπογράμμισε: "Σε μια σειρά στο τέλος της χρονιάς δεν μετράει ούτε η κούραση ούτε τίποτα, συμφωνώ με όσα είπε ο Δημήτρης (σ.σ. Διαμαντίδης). Οι έδρες δεν θα παίξουν κανένα ρόλο. Αυτός που θα το θέλει πιο πολύ και όποιος παίξει καλύτερα θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της 3ης θέσης".

Ζούρος: "Πρωταγωνιστές θα είναι οι παίκτες"

Η σταχτοπούτα των φετινών τελικών του πρωταθλήματος, είναι ο Πανελλήνιος και ο Ηλίας Ζούρος στη συνέντευξη Τύπου, ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του μπορεί να πετύχει το στόχο της που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση της 3ης προνομιούχου θέσης:

"Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν άσοι στα μανίκια, υπάρχει μόνο προσπάθεια. Έχουμε φτάσει φέτος στο υψηλότερο σημείο για εμάς καθώς βρεθήκαμε στο φάιναλ φορ του Eurocup και βρεθήκαμε στους «4» της Ελλάδας. Τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μας έκαναν πολύ καλό. Όταν είσαι κοντά στο στόχο πιστεύεις ότι μπορείς να το πετύχεις κι εμείς το πιστεύουμε. Δεν υπάρχουν έδρες. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς φίλαθλους οι δύο ομάδες. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια θα είναι κλειστά".

Μιλώντας για τους τελικούς ανάμεσα στους αιώνιους, ο προπονητής του Πανελληνίου σχολίασε: " Εγώ από την πλευρά μου, ξέρω ότι σε αυτές τις σειρές δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά. Παίζουν στους τελικούς, παίζουν στο Κύπελλο. Άρα δεν θα ήθελα να πω κάτι συγκεκριμένο.

Μόνο ότι ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλή κατάσταση επειδή παίξαμε μαζί. Οι μεγάλες ομάδες γνωρίζουν ότι και ένα ματς να χάσουν, έχουν τη δυνατότητα να το διορθώσουν. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες, ενώ οι προπονητές είναι και οι δύο πολύ έμπειροι και γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Το λέω από προσωπική εμπειρία, όταν ο Αλβέρτης είχε βάλει τα τρία συνεχόμενα σουτ".

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα: "Όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις, θα σκεφτούμε τι θα γίνει. Έχουμε κάνει μία σημαντική πρόοδο τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Ξεκινήσαμε από ένα επίπεδο και φτάσαμε σε ένα άλλο, πολύ υψηλότερο. Απόλαυσα την παρουσία μου στην ομάδα, γιατί υπήρχε ηρεμία".

Τέλος, ο αργοπορημένος λόγω της κίνησης που βρήκε στους δρόμους της Αθήνας Μανώλης Παπαμακάριος υποστήριξε: "Για μας είναι πολύ σημαντικές οι εμπειρίες που αποκτήσαμε φέτος τόσο από τη συμμετοχή μας στο Eurocup, όσο και στα πλέι οφ. Νομίζω ότι εμπειρίες που πήραμε φέτος μας έχουν χαλιβδώσει σαν ομάδα. Θα δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, γιατί το Μαρούσι είναι πολύ καλή ομάδα".

Οικονομίδης: "Έχουμε χορτάσει όλοι από ευχολόγια"

Πρώτος το λόγο πήρε ο Βασίλης Οικονομίδης ο οποίος υποστήριξε: " Σας καλωσορίζω στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Η μέρα είναι αφιερωμένη στους προπονητές και στους παίκτες των ομάδων που έφτασαν στο ψηλότερο επίπεδο του πρωταθλήματος.

Εμείς από την πλευρά μας είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει σε πλαίσια αθλητικά η τελική φάση του πρωταθλήματος, καθώς είμαστε σίγουροι για τις συμπεριφορές των παικτών και των προπονητών. Φυσικά, η μεγάλη ευθύνη πέφτει στους διαιτητές από τους οποίους περιμένουμε όλοι ισονομία και ισότητα προκειμένου το αποτέλεσμα να μην εξαρτάται από διαιτητικά λάθη.

Από ευχολόγια έχουμε χορτάσει όλοι. Μπορεί να είμαστε σίγουροι από τις συμπεριφορές των πρωταγωνιστών στο παρκέ, αλλά δεν είμαστε από εκείνες των φιλάθλων. Με πρώτους και καλύτερους τους ιδιοκτήτες των ομάδων πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.

Να κάνουμε προσπάθεια από όλους, για να προστατεύσουμε το άθλημα που αγαπάμε όλοι. Εύχομαι μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα αυτό να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι και να έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά".





























































































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ