EUROLEAGUE

Τα σενάρια της EuroLeague: Με φόρα η Μακάμπι, ντεμαράζ η Μπαρτσελόνα, δεν αλλάζει στόχους ο Ολυμπιακός

Μονομαχία του Σάσα Βεζένκοβ με τον Γιώργο Παπαγιάννη
Μονομαχία του Σάσα Βεζένκοβ με τον Γιώργο Παπαγιάννη EUROKINISSI SPORTS

Λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) ο Ολυμπιακός είδε την Μπαρτσελόνα να τον φτάνει σε νίκες (και επί της ουσίας να απειλεί τη Ρεάλ) την ώρα που η Μακάμπι έχει πάρει φόρα για την 5η θέση. Ποιο είναι το δύσκολο σενάριο που βάζει την Εφές στα playoffs, κομβικά ματς την Παρασκευή

Το πρώτο μέρος της 32ης αγωνιστικής της Euroleague ολοκληρώθηκε σε τρία γήπεδα την Πέμπτη (30/3), μένει το πρόγραμμα της Παρασκευής (31/3), για να έχουμε το βράδυ μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι μπορούμε να περιμένουμε στις δυο αγωνιστικές οι οποίες θα απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου. Υπάρχουν πάντως και ορισμένα δεδομένα, από τα τρία ματς που έγινε χθες.

Η Μπαρτσελόνα μετά το σπουδαίο διπλό στο Βελιγράδι μπορεί να δυσκολεύτηκε έστω και για ένα ημίχρονο απέναντι στην Άλμπα (ομάδα-βρυκόλακας, μην το ξεχνάτε) έφτασε, ωστόσο, στη νίκη. Την 22η μέσα στη χρονιά, όσες έχουν Ολυμπιακός και Ρεάλ, με ένα αγώνα λιγότερο. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους μπορεί να μην εντυπωσιάζει, έχει όμως ένα ... ατέλειωτο ρόστερ και ήδη απειλεί τους δυο πρωτοπόρους, περισσότερο θα λέγαμε τη Ρεάλ, αφού ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ της ισοβαθμίας.

Μένει να παίξει ακόμα με το Μιλάνο εκτός και τη Βαλένθια στο γήπεδο της. Δεν αποκλείεται να κάνει και δυο νίκες, αν και στο Φόρουμ η Αρμάνι, παρότι τέθηκε νοκ-άουτ, δεν θα είναι "εύκολος" αντίπαλος. Η Ρεάλ από την πλευρά της παίζει σημερα ένα μεγάλο ματς στο Βελιγράδι κόντρα στην παθιασμένη Παρτίζαν κι έχει ακόμη την Μπάγερν στη Μαδρίτη και την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

Αν οι δυο ισπανικές ομάδες ισοβαθμήσουν, ευνοείται η Μπαρτσελόνα που υπερέχει στη διαφορά πόντων από τα ματς των δυο στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός ξέρει...

...ότι εφόσον κερδίζει, δεν τον αγγίζει κανείς. Είναι υπέρτερος στις ισοβαθμίες, με το διπλό 2-0 που έχει πετύχει απέναντι στα κορυφαία ισπανικά κλαμπ. Για να τον περάσουν, πρέπει να κάνουν μια νίκη παραπάνω. Οι Πειραιώτες παίζουν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απόψε (31/3, 21:30, Novasports Prime και LIVE από το SPORT24) στο ΣΕΦ. Αν το πάρουν θα έχουν κάνει ένα ακόμα βήμα προς την πρωτιά (ή τη δεύτερη θέση στη χειρότερη περίπτωση). Θα τους μένουν ακόμα οι αγώνες με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι την ερχόμενη εβδομάδα και κόντρα στην Μπασκόνια, στην τελευταία αγωνιστική, μέσα στο ΣΕΦ.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός αν πάρει δυο από τα τρία παιχνίδια του βγαίνει πρώτος και θα παίξει με τον όγδοο της τελικής κατάταξης (Μπασκόνια ή Ζαλγκίρις περισσότερο, Εφές πολύ λιγότερο).

Η Μακάμπι δεν χάνει στο Τελ Αβίβ!

Την ίδια ώρα η Μακάμπι έχει πάρει φόρα και έφτασε τις 19 νίκες με ένα εντυπωσιακό σερί 6-0, που έκανε τον τελευταία μήνα. Η Αρμάνι υπέκυψε φυσιολογικά στην ορμή της.

Ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα playoffs και φλερτάρει όπως έχουμε σημειώσει με την 5η θέση. Μπορεί να υστερεί στην ισοβαθμία με τη Φενέρ, αυτή τη στιγμή, όμως, έχει μια νίκη παραπάνω, καλύτερο πρόγραμμα και την ψυχολογία με το μέρος της. Ειδικά για τη Μακάμπι, αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο της απόδειξη και το 14-2 που έχει φέτος στο Τελ Αβίβ.

Οι "κίτρινοι" έχουν να παίξουν ακόμα ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις και κλείνουν, υποδεχόμενοι τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αν φτάσουν στις 20 νίκες, η Φενέρ πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον δυο ματς. Σήμερα (31/3) δοκιμάζεται στη Βιτόρια με την Μπασκόνια και ακολουθούν το ντέρμπι με την Εφές και ο εκτός έδρας αγώνας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα...

Το δύσκολο σενάριο για την Εφές

Η Εφές από την πλευρά της έκανε αυτό που έπρεπε, κερδίζοντας την Βαλένθια, έφτασε στις 16 νίκες, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί τις 18, ακόμη κι αν νικήσει και τα δυο παιχνίδια που της απομένουν (με Φενέρ εκτός και Μονακό εντός).

Αυτό σημαίνει ότι αν η Μπασκόνια νικήσει δυο από τα τρία ματς που της απομένουν μένει έξω, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία (έχει ηττηθεί δυο φορές). Θυμίζουμε ότι οι Βάσκοι υποδέχονται τη Φενέρ σημερα και τη Βαλένθια την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ τελειώνουν στο ΣΕΦ, κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η Εφές προκρίνεται (εφόσον βέβαια πάρει και τα δυο ματς) αν η Μπασκόνια κάνει μια νίκη και η Ζαλγκίρις δυο. Σε αυτή την περίπτωση θα ισοβαθμήσει με τους Λιθουανούς, τους οποίους έχει κερδίσει δυο φορές και έτσι τους αφήνει εκτός playoffs.

Η Ζαλγκίρις δεν ευνοείται ούτε στην ισοβαθμία με την Μπασκόνια, αλλά έχει και καλύτερο πρόγραμμα, με προοπτική για τρεις νίκες. Η ομάδα του Κάουνας περιμένει σήμερα τη Βαλένθια, την άλλη εβδομάδα την Μακάμπι και ολοκληρώνει στο Μόναχο εναντίον της Μπάγερν...

Τα κομβικά ματς

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή Παρασκευή έχει κομβική σημασία για την οριστικοποίηση της τελικής κατάταξης. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε αν:

Ο Ολυμπιακός εκτός από το σερί του απέναντι στον Παναθηναϊκό, συνεχίσει να είναι φαβορί για την πρωτιά.

✘ Η Παρτιζάν κάνει ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση, ρίχνοντας στο καναβάτσο τη Ρεάλ και δίνοντας προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα για τη 2η θέση.

✘ Μπασκόνια (κόντρα σε Φενέρ) και Ζαλγκίρις (με Βαλένθια) συνεχίσουν το εντός έδρας σερί του, φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής από την πρόκριση στα playoffs και βάζοντας στην πρέσα την Εφές.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ