EUROLEAGUE

Τα σενάρια για Ρακόσεβιτς και ο κόκκινος Ρεαλ-ισμός

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÁÏÕ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2008)<BR>
OLYMPIAKOS - TAU (EUROLEAGUE 2008)
γιαννάκης ομαδική INTIME SPORTS

Σενάρια για Ρακόσεβιτς, αλλά ο Ολυμπιακός παραμένει ΡΕΑΛιστής και προσηλωμένος στο στόχο του

Ανυπόσαστες φήμες και παιχνίδια ατζέντηδων δημιούργησαν μεταγραφικά σενάρια με πρωταγωνιστή τον Ιγκόρ Ρακότσεβιτς και... θύμα την ΚΑΕ Ολυμπιακός που είδε και πάλι το όνομα της ομάδας να εμπλέκεται σε θεωρίες και δημοσιεύματα που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Όπως αυτό, που έκανε λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ρακόσεβιτς.
Το δημοσίευμα στο σέρβικο mtsmondo.com έδωσε το έναυσμα για να ξεκινήσει ένα ντεμαράζ ερωτήσεων "ισχύει;", "θα τον πάρει κι αυτόν;" και να συνεχιστεί με αναδημοσίευση του θέματος από το ισπανικό solobasket.com, το οποίο αναφέρει πως ο Ολυμπιακός θέλει τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς και θα τινάξει την μπάνκα για να τον αποκτήσει!

Στη συνέχεια, η ισπανική (και αρκετές φορές έγκυρη) ιστοσελίδα τονίζει πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πλησιάσει τον παίκτη και ότι δεν υπάρχουν κανενός είδους επαφές, παρά μόνο ένα έντονο ενδιαφέρον προς την απόκτησή του και τη δημιουργία μιας πληρέστατης περιφέρειας, αφού ο Ρακόσεβιτς είναι ο πρώτος σκόρερ της ACB και ένας από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες της φετινής Ευρωλίγκα.

Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ διαψεύδει κατηγορηματικά τα σενάρια και τις παραφιλολογίες γύρω από το όνομα του Ρακόσεβιτς, αλλά και οποιοδήποτε όνομα παίκτη αυτή την περίοδο, αφού προέχει η ομάδα και οι στόχοι της μέσα στο γήπεδο.

Σαράντα μέρες μετά...

Ο τελικός Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό έχει περάσει στο παρελθόν. Πιθανόν να έχει περάσει και στη λήθη, αφού μετά από την ήττα σε εκείνο το παιχνίδι και κυρίως ύστερα από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γύρο της Α1, ο Ολυμπιακός πέταξε από πάνω του όλα τα βαρίδια της πίεσης, του άγχους και της αμφισβήτησης και πλέον παίζει καλύτερα. Πιο αποφασιστικά.

Ο τρόπος παιχνιδιού είναι ο ίδιος, αλλά η αποτελεσματικότητα των ερυθρολεύκων είναι διαφορετική, όπως και η σωματική... αντίδρασή τους στο πιο κρίσιμο σημείο της περιόδου, κάτι που πιστώνεται ο γυμναστής (και προσωπική επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη το καλοκαίρι) Ανδρέας Γκατζούλης, ο οποίος αποτελεί το κοινό μυστικό των παικτών για το φορμάρισμά τους.

Το οποίο μεταφράζεται σε πιεστικές ομαδικές άμυνες ή προσωπικές σε... σκιά (όταν ακολουθείς από πίσω τον παίκτη στα σκριν), σαν αυτές που έπαιξε ο Θοδωρής Παπαλουκάς τον Λούις Μπούλοκ. Όπως μεταφράζεται, σε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία, αφού υπάρχουν περισσότερες ανάσες, άρα και πιο σωστές επιλογές και αποφάσεις όταν η μπάλα καίει.

Όμως, αυτό που όλοι στον Ολυμπιακό λένε, είναι ότι η ψυχολογία τους είναι εντελώς διαφορετική και φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Έχουν αντιληφθεί, ότι πλέον έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα ματς στο δικό τους ρυθμό μαι να κάνουν εκείνοι... παιχνίδι με τους αντιπάλους, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Πάντως, το πιο χαρακτηριστικό στοίχημα του Γιαννάκη, είναι η προσήλωση όλων στο ότι "τίποτα δεν έχει τελειώσει, δεν έχουμε κερδίσει κάτι".

Γιαννάκης: "Θέλουμε να κτίσουμε μια κόκκινη αυτοκρατορία!"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Φως των Σπορ και τόνισε πως στον Πειραιά θέλουν να ξανακτίσουν μια κόκκινη αυτοκρατορία: " Στη δεκαετία του '90, ο Ολυμπιακός είχε δημιουργήσει μια αυτοκρατορία και αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Όμως, είμαστε ακόμη στην αρχή. Δεν έχουμε κερδίσει τίποτα και θα έρθουν και δύσκολες βραδιές. Σε αυτές, όμως, ο κόσμος θα βλέπει το πάθος και τη θέλησή μας. Ο στόχος μας είναι να φτάσουμε στην κορυφή και να μείνουμε εκεί για πολλά χρόνια".

Στη συνέχεια ο "δράκος" μίλησε και για το τηλεφώνημα που δέχθηκε μετά το ματς της Πέμπτης, από τον κύριο Κωσταντίνο Αγγελόπουλο: " Ήταν συγκινητικό που έδωσε συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Τον ευχαριστήσαμε για τη συμπαράστασή του. Είμαστε περήφανοι που αυτή η οικογένεια είναι δίπλα στον Ολυμπιακό και θέλει να την ξαναφέρει στην κορυφή".

Γκριρ: "Να τους αποτελειώσουμε στο τρίτο ματς"

Ο Λιν Γκριρ, έδωσε κι αυτός συνέντευξη, στην εφημερίδα Sportday, στέλνοντας μήνυμα ενόψει των αγώνων στη Μαδρίτη: " Είναι ήδη πεσμένοι και πρέπει να τους αποτελειώσουμε. Πρέπει να πάμε εκεί με ένα και μοναδικό σκοπό. Να τους... σκοτώσουμε μέσα στο σπίτι τους και μάλιστα από το τρίτο παιχνίδι! Αυτό μπορούμε να το κάνουμε, αν παίξουμε όπως στη Βιτόρια με αντίπαλο την Τάου. Με πολύ καλή άμυνα, από εκεί ξεκινούν όλα".

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε και στην απόφαση του Παναγιώτη Γιαννάκη να τον επιλέξει έναντι του Τζανίρο Πάργκο για την Α1: " Όσο καιρό υπήρχε αυτό το θέμα στον αέρα, προσπάθησα να μην ακούω τι λέγεται και τι γράφεται. Δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ. Έμεινε συγκεντρωμένος και έδινα το 100% του εαυτού μου στις προπονήσεις και τους αγώνες. Αισθάνομαι πολύ καλά, αν και πέρασα κι εγώ μια περίοδο αγωνιστικής κάμψης, όπως συμβαίνει με όλους τους παίκτες".





























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ