MUNDOBASKET 2023

Τα μεγάλα ονόματα του MundoBasket 2023 και οι απόντες

Τα μεγάλα ονόματα του MundoBasket 2023 και οι απόντες
Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις πανηγυρίζει FIBA

Τουρνουά γεμάτο από μεγάλα ονόματα θα είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 που θα διεξαχθεί σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία. Δείτε ποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες και ποιοι θα απουσιάσουν.

Πολλή συζήτηση γίνεται για το κατά πόσο οι μπασκετμπολίστες θεωρούν μεγάλη διοργάνωση το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρκετοί λένε -δικαίως- ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο τουρνουά, πολλοί ισχυρίζονται ότι τα EuroBasket και τα ηπειρωτικά τουρνουά έχουν επίσης μεγαλύτερη αξία. Ο Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, μίλησε στο SPORT24 και έδωσε τη δική του διάσταση, όμως ποια είναι η πραγματικότητα; Γυρίζουν οι αστέρες του αθλήματος την πλάτη στο MundoBasket ή όχι;

Αυτή τη στιγμή, λίγο πριν από τα μέσα Αυγούστου, τα καλά και τα μεγάλα ονόματα που θα ταξιδέψουν σε Ιαπωνία, Ινδονησία και Φιλιππίνες είναι πραγματικά πάρα πολλά.

Ο Λούκα Ντόντσιτς θα είναι εκεί. Οι Καναδοί (Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, Νάικιλ Αλεξάντερ-Γουόκερ, Αρ Τζέι Μπάρετ, Ντουάιτ Πάουελ, Κέλι Ολίνικ, Ντίλον Μπρουκς, Λου Ντορτ) είναι όλοι εκεί και ακόμη ελπίζουν ότι θα βρίσκεται μαζί τους κι ο πρωταθλητής με τους Ντένβερ Νάγκετς, Τζαμάλ Μάρεϊ. Οι Αυστραλοί το ίδιο (Πάτι Μιλς, Ντάισον Ντάνιελς, Τζος Γκίντι, Ντάντε Έξουμ, Ματίς Τάιμπουλ, Τζος Γκριν, Τάιλερ Κουκς, Τζο Ινγκλς, Τζοκ Λάνταλ), χωρίς όμως αυτοί να περιμένουν τον Μπεν Σίμονς.

Από εκεί και πέρα, ο Λάουρι Μάρκανεν θα ηγηθεί της Φινλανδίας, ο Ρουντί Γκομπέρ κι ο Εβάν Φουρνιέ της Γαλλίας, ενώ η Γερμανία θα έχει τους Ντένις Σρούντερ, Φραντς και Μο Βάγκνερ, Ντάνιελ Τάις στη σύνθεσή της. Το Πράσινο Ακρωτήρι πηγαίνει με τον Έντι Ταβάρες, η Λετονία με τον Κρίσταπς Πορζίνγκις και η Λιθουανία με τον Γιόνας Βαλαντσιούνας. Το Μαυροβούνιο με τον Νίκολα Βούτσεβιτς, η Ισπανία με τους αδελφούς Ερνανγκόμεθ, τον Σάντι Αλντάμα και πιθανότατα και με τον Ουσμάν Γκαρούμπα που αντιμετωπίζει έναν τραυματισμό.

Ο Σιμόνε Φοντέκιο είναι διαθέσιμος για την Ιταλία, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς για τη Σερβία, οι Αλ Χόρφορντ, Καρλ-Άντονι Τάουνς, Κρις Ντουάρτε θα παίξουν με την Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Τζόρνταν Κλάρκσον θα είναι το μεγάλο όνομα και η απόλυτη ατραξιόν των Φιλιππίνων και ο Κάιλ Άντερσον της Κίνας.

Στη λίστα των μεγάλων απόντων βρίσκονται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (γόνατο), ο Νίκολα Γιόκιτς (ξεκούραση), ο Βικτόρ Γουεμπανιαμά (διαχείριση εν όψει της rookie σεζόν του), ο Ντομάντας Σαμπόνις (τραυματίας) και μικρότερα ονόματα όμως ο Κώστας Σλούκας, ο Νικ Καλάθης, αρκετοί Σέρβοι για διαφορετικούς λόγους ο κάθε ένας (Μίτσιτς, Κάλινιτς, Λούτσιτς, Ποκουσέβσκι), ο Ρούι Χατσιμούρα της Ιαπωνίας (διαχείριση) κι ο Ρίκι Ρούμπιο που αποσύρθηκε για λόγους ψυχικής υγείας.

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι η Εθνική των ΗΠΑ, αν και δεν υπάρχουν πολλά καλύτερα ονόματα που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα γι' αυτό το τουρνουά. Παίκτες όπως ο Τζέισον Τέιτουμ κι ο Τζέιλεν Μπράουν θα ανέβαζαν επίπεδο την Team USA, για την οποία δεν είναι πλέον ενεργοί παίκτες όπως ο Λίλαρντ, ο Ίρβινγκ, ο Χόλιντεϊ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Κάρι κι ο Ντουράντ λόγω ηλικίας και διαχείρισης.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ