ΑΕΚ

Τα κεφάλια μέσα

BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 4ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ντροπιαστική ήττα από τον Παναθηναϊκό στον 4ο ημιτελικό της Stoiximan.gr Basket League προσγείωσε απότομα στην πραγματικότητα την ΑΕΚ. Το θέμα πλέον είναι τι θα κάνει τώρα και – κυρίως – το καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ βίωσε μία από τις χειρότερες και πιο ντροπιαστικές ημέρες της ιστορίας της στον 4ο ημιτελικό της Stoiximan.gr Basket League. Η ήττα με 38 πόντους διαφορά είναι κάτι που δεν χωνεύεται εύκολα από κανέναν . Πρέπει όμως να αποτελέσει και οδηγό για την συνέχεια.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, αλλά και ο Δημήτρης Μαυροειδής το είπαν και μόνοι τους μετά τον αγώνα: Ο αγώνας δεν επιδέχεται κριτικής . Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, πιο γρήγορος, πιο συγκεντρωμένος, πιο δυνατός. Έκανε σχεδόν το τέλειο παιχνίδι και η ΑΕΚ ήταν ανύπαρκτη. Αυτό δε μπορεί να αμφισβητηθεί.

Μπορεί κανείς να σταθεί στην τακτική όσο θέλει. Να σταθεί στην αλλαγή της άμυνας του Παναθηναϊκού στο Pick and Roll ανάμεσα στον Ούκιτς και τον Μαυροειδή που μπέρδεψε την “Ένωση”. Στο κλείσιμο όλων των διαδρόμων από τους “πράσινους” και το “γέμισμα” της ρακέτας, απόρροια της αδυναμίας της ΑΕΚ να σκοράρει από την περιφέρεια, που οδήγησε σε κακά σουτ και συνεχόμενους αιφνιδιασμούς. Στο γεγονός ότι το παιχνίδι πήγε σε ένα τέμπο που η “Ένωση” δεν θα μπορούσε να ακολουθήσει ποτέ, εξού και η συντριβή. Στο γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά η ΑΕΚ σταμάτησε να ακολουθεί το πλάνο που την είχε βοηθήσει να είναι ανταγωνιστική στα 3 πρώτα παιχνίδια της σειράς.

Όλα αυτά δεν αλλάζουν πάντως ότι η ΑΕΚ απλώς δε μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Έκανε για ακόμα ένα παιχνίδι το λάθος να ξεκινήσει νωθρά το παιχνίδι, όπως και στους 3 πρώτους αγώνες της σειράς, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ και το πλήρωσε (πολύ) ακριβά. Κάποια στιγμή θα έβαζε εξάλλου τα σουτ και ο Παναθηναϊκός. Το γεγονός ότι τα έβαλε... όλα, είναι μία λεπτομέρεια. Από αυτό βέβαια μέχρι να ηττηθεί η ομάδα με 38 πόντους διαφορά η απόσταση είναι τεράστια.

Ψυχραιμία ενόψει της συνέχειας και του... καλοκαιριού

BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / 2ïò ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στην “Ένωση” υπάρχει στεναχώρια, αλλά και ψυχραιμία. Όλοι ξέρουν ότι η ομάδα μόλις έγραψε αρνητική ιστορία, “χαλώντας” την όμορφη εικόνα που έδειξε τον τελευταίο μήνα. Όπως όμως οι καλές εμφανίσεις της στους πρώτους αγώνες της σειράς δεν έκαναν αυτόματα την ΑΕΚ διεκδικήτρια του τίτλου, έτσι και μία κάκιστη εμφάνιση δεν γίνεται να επισκιάσει την εξαιρετική εικόνα της ομάδας τον τελευταίο μήνα.

Πράγματι κάτι φάνηκε να αλλάζει στην ΑΕΚ από την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα πρώτου προπονητή ο Σωτήρης Μανωλόπουλος. Η ομάδα δείχνει να μπαίνει στον σωστό δρόμο και να έχει τον τρόπο σκέψης που αξίζει στο όνομα της. Η ατάκα του τεχνικού της ΑΕΚ στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε του τέταρτου ημιτελικού ότι “ στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα και οι παίκτες θα ήταν ευχαριστημένοι που χάσαμε με μικρή διαφορά στον 3ο αγώνα της σειράς, αλλά τώρα ήταν όλοι στεναχωρημένοι” δείχνει από μόνη της ότι η ΑΕΚ σιγά-σιγά μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα.

Στο παρελθόν η “Ένωση” χειρίστηκε με κακό τρόπο τις γκέλες και τις βαριές ήττες. Έκανε σπασμωδικές κινήσεις. Αυτή τη φορά όμως φάνηκε να διαχειρίζεται καλύτερα αυτό το γεγονός, κάτι που αποτελεί κέρδος για μία ομάδα που θέλει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Έτσι πρέπει να αντιδρά ένας σύλλογος που θέλει να ανέβει επίπεδο και φαίνεται ότι πλέον το έχουν αντιληφθεί αυτό οι "κιτρινόμαυροι".

Η “Ένωση” έχει μπροστά τις μία σειρά μικρών τελικών, πιθανότατα κόντρα στον Άρη, όπου θα παίξει καθαρά για το γόητρο. Ακόμα όμως και από την εικόνα της σε αυτούς τους αγώνες θα φανούν πολλά. Γιατί έχει σημασία πως κλείνεις μία σεζόν, ανεξάρτητα με τα κίνητρα που έχεις, αφού είναι πάντα η τελευταία εικόνα αυτή που μένει.

Όταν με το καλό ολοκληρωθεί η σεζόν, τότε είναι που στην ΑΕΚ θα πρέπει να βάλουν τα κεφάλια μέσα και να δουν τι θα κάνουν το καλοκαίρι. Με ποιον τρόπο θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις φετινές τους αδυναμίες και πού θα στοχεύσουν, με τις πληροφορίες να θέλουν την “Ένωση” να αυξάνει ελαφρώς το μπάτζετ και να προσπαθεί να προσθέσει στην ομάδα αυτό που τόσο της έλειπε φέτος: Αθλητικά προσόντα. Το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ εξάλλου με την φιλοσοφία που υπήρχε την τελευταία τριετία το έμαθε. Είδε ποιο είναι το ταβάνι της. Τώρα ήρθε η ώρα και να το σπάσει. Μέχρι όμως να γίνει κουβέντα για τις μεταγραφές, τα “πήγαινε-έλα” και την αξιοποίηση των νεαρών παικτών, προέχουν οι μικροί τελικοί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ