ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τα δεδομένα για Ντόρσεϊ: Το υψηλό συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε και η προϋπόθεση για Παναθηναϊκό

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 παρουσιάζει τα δεδομένα που ισχύουν για τον Τάιλερ Ντόρσεί και τον Παναθηναϊκό. Το υψηλό συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε, το σενάριο στο οποίο θα εμπλακούν οι "πράσινοι", αλλά και το ενδιαφέρον - υπό προϋποθέσεις - του Ολυμπιακού για τον ομογενή γκαρντ.

Η απόφαση του Κέβιν Πάντερ να συμφωνήσει με την Μπαρτσελόνα είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να στρέψει την προσοχή του στον Τάιλερ Ντόρσεϊ, που ήταν το Plan B.

Οι "πράσινοι" παρακολουθούσαν πάντα την υπόθεση του ομογενή γκαρντ, τόσο λόγω της γνωστής αξίας του, όσο και λόγω του ελληνικού διαβατηρίου του. Δεδομένου όμως ότι έχει συμβόλαιο σε ισχύ με την Φενέρμπαχτσε - με τον GM της ομάδας να δηλώνει ότι ο Ντόρσεϊ υπολογίζεται κανονικά - το "τριφύλλι" δεν είχε κάνει την κίνησή του, αφού παράλληλα είχε εστιάσει στον Πάντερ.

Τα δεδομένα βέβαια είναι πλέον διαφορετικά για τον Παναθηναϊκό. Από την στιγμή που χάθηκε ο πρώτος στόχος, οφείλει πλέον να κοιτάξει και άλλες περιπτώσεις. Ο Ντόρσεϊ λοιπόν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, με τα πράγματα να είναι - προς το παρόν - πολύ συγκεκριμένα.

Το συμβόλαιο με την Φενέρ, οι σκέψεις και ο Ολυμπιακός

Όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24 τον περασμένο Μάρτιο, ο Ντόρσεϊ είχε υπογράψει ένα "χρυσό" συμβόλαιο με την Φενέρμπαχτσε, διάρκειας 2.5 χρόνων. Η συμφωνία προέβλεπε αποδοχές ύψους 700.000 ευρώ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, ενώ για την διετία 2023-2025 ο ομογενής γκαρντ θα εισπράξει κοντά στα 3.1 εκατ. ευρώ (1.5 εκατ. ευρώ για την σεζόν 2023/24 και 1.6 εκατ. ευρώ για την σεζόν 2024/25).

Ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει με τον τρόπο που κινείται στην αγορά ότι είναι διατεθειμένος να φτάσει σε αυτά τα νούμερα. Ενδεχομένως όμως να πρέπει να ανεβάσει κιόλας λίγο την πιθανή προσφορά του προκειμένου να πειστεί ο Ντόρσεϊ να ντυθεί στα "πράσινα". Όλα αυτά όμως μπορούν να γίνουν μόνο με μία προϋπόθεση: Να μείνει ο άλλοτε NBAερ ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε.

Ο Ντόρσεϊ δεν έχει κάποιο buy out στο συμβόλαιό του. Και - τουλάχιστον με τα ισχύοντα δεδομένα - ο Παναθηναϊκός δεν σκοπεύει να κάνει πρόταση στην Φενέρ για να αποκτήσει τον διεθνή γκαρντ, αφού σε αυτή την περίπτωση το κόστος της απόκτησης του απόφοιτου του Κολεγίου του Όρεγκον θα εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.

Την ίδια στιγμή βέβαια, δεν γίνεται να μην ληφθεί υπόψιν ότι την περίπτωση του ομογενή γκαρντ παρακολουθεί υπό προϋποθέσεις και ο Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα, αν οι "ερυθρόλευκοι" δεν βρουν την χρυσή τομή για την παραμονή του Κώστα Σλούκα και χάσουν τον ηγέτη τους, τότε θα είναι σχεδόν υποχρεωμένοι να κοιτάξουν προς την πλευρά του Ντόρσεϊ, λόγω του ελληνικού διαβατηρίου του, που τον κάνει πολύτιμο.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του παρακολουθεί βέβαια κι άλλες περιπτώσεις γκαρντ. Ο Ντόρσεϊ όμως ήταν - και είναι - το Plan B. Μέχρι ωστόσο να υπάρξει κάποιο άνοιγμα από πλευράς Φενέρμπαχτσε, το "τριφύλλι" πρέπει να κάνει υπομονή και παράλληλα να στελεχώνει το ρόστερ του, έχοντας υπόψη κι άλλα ζητήματα, με πρώτο αυτό του Γιώργου Παπαγιάννη.

Η παραμονή του διεθνή σέντερ αποτελεί άμεση προτεραιότητα για τους "πράσινους". Αν ο διεθνής σέντερ αποχωρήσει, τότε γίνεται σαφές ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν στον τρόπο που θα προσεγγίσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους. Και δεν αποκλείεται αυτό να επηρεάσει και τον τρόπο που θα είναι διατεθειμένη να κινηθούν στην περίπτωση του Ντόρσεϊ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ