ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Δεν παίζει μόνος του για Γουίλιαμς-Γκος, παρακολουθεί Ντόρσεϊ υπό προϋποθέσεις

EUROLEAGUE 2022-2023 /  / FINAL-4 /  /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2022-2023 / / FINAL-4 / / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει εστιάσει τις προσπάθειές του στον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, για τον οποίο όμως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και άλλες ομάδες της EuroLeague, ενώ παράλληλα έχει ανοιχτές τις κεραίες του και για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, εξετάζοντας - υπό προϋποθέσεις - πιθανή επανασύνδεση.

Ο Ολυμπιακός κάνει τον σχεδιασμό του για την νέα σεζόν, με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Μπαρτζώκα και ο παίκτης στον οποίο έχουν εστιάσει οι "ερυθρόλευκοι", σε μία περίπτωσή που δεν σχετίζεται με αυτή της παραμονής του Κώστα Σλούκα.

Οι "ερυθρόλευκοι" πάντως δεν είναι οι μοναδικοί που ενδιαφέρονται για τον Αμερικανό γκαρντ. Τουναντίον, έχουν αρκετό ανταγωνισμό, με τον πρώην παίκτη της Ρεάλ να έχει δεχθεί κρούσεις από την Αρμάνι Μιλάνο, την Φενέρμπαχτσε και την Μπάγερν, αφού στην αγορά υπάρχουν λίγοι γκαρντ κλάσης με παραστάσεις από EuroLeague.

Για την ακρίβεια υπάρχουν τρεις: Ο Κώστας Σλούκας, ο Γουίλιαμς-Γκος και ο Ντάριους Τόμπσον, οι οποίοι και βρίσκονται στις λίστες των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης.

Η Αρμάνι και η Φενέρμπαχτσε είναι ξεκάθαρο ότι έχουν ως πρώτο στόχο τον Ντάριους Τόμπσον. Όσο ο Αμερικανός όμως έχει υψηλές απαιτήσεις (λέγεται ότι ζητάει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές ανάμεσα στα 1.5 και 1.8 εκατ. ευρώ) λοξοκοιτούν και προς την πλευρά του Γουίλιαμς-Γκος, που έχει ελαφρώς χαμηλότερο κασέ. Παράλληλα, η Φενέρ εξετάζει και την περίπτωση της επανασύνδεσης με τον Κώστα Σλούκα, παρακολουθώντας την περίπτωσή του.

Την ίδια στιγμή, η Μπάγερν, που έχει υψηλούς στόχους μετά την πρόσληψη του Πάμπλο Λάσο, έχει επίσης στο στόχαστρό της τον Γουίλιαμς-Γκος, με τον Βάσκο τεχνικό να μην διστάζει μάλιστα να δηλώσει ότι θα τον ήθελε στην ομάδα του.

Όπως γίνεται σαφές, ένα από τα πλέον βασικά επιχειρήματα του Ολυμπιακού για να πείσει τον Γουίλιαμς-Γκος είναι ότι η περίπτωσή του αποτελεί προτεραιότητα για τον "ερυθρόλευκο" οργανισμό σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τις Αρμάνι και Φενέρμπαχτσε, ενώ έχει καλύτερο brand name από την Μπάγερν σε επίπεδο EuroLeague. Αυτό δεν αλλάζει βέβαια τις δυσκολίες της υπόθεσης.

Το ενδιαφέρον - υπό προϋποθέσεις - για Ντόρσεϊ και ο Παναθηναϊκός

Ο Ολυμπιακός έχει εστιάσει τις προσπάθειές του στον Γουίλιαμς-Γκος για την θέση του πόιντ γκαρντ. Την ίδια στιγμή όμως παρακολουθεί διακριτικά και την υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ για την θέση του σούτινγκ γκαρντ. Μία υπόθεση που - υπό προϋποθέσεις - μπορεί να καταλήξει σε ενδιαφέρον αν ο ομογενής γκαρντ μείνει ελεύθερος από την Φενέρμπαχτσε, με τον Παναθηναϊκό επίσης να εξετάζει την περίπτωσή του, ως εναλλακτική για τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Ντόρσεϊ δεν υπάρχει άμεσα στο μυαλό των "ερυθρόλευκων", αφού είναι ξεκάθαρο πως προτεραιότητα αποτελεί η παραμονή του Κώστα Σλούκα. Ο 33χρονος γκαρντ υπήρξε ο ηγέτης της ομάδας την τελευταία τριετία και ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει να ισχύει αυτό, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή όσον αφορά τον ρόλο του. Αν όμως τελικά ο διεθνής γκαρντ αποφασίσει να αποχωρήσει, τότε τα δεδομένα είναι πιθανό να αλλάξουν.

Ο Ντόρσεϊ είναι ένας παίκτης επιπέδου EuroLeague και - κυρίως - διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, σε μία εποχή που οι Έλληνες παίκτες κλάσης δεν είναι πολλοί. Παράλληλα, θα μπορούσε να μοιραστεί το παρκέ τόσο με τον Γουόκαπ (όπως την σεζόν 2021/22) όσο και με τον Γουίλιαμς-Γκος.

Η δε συνύπαρξή του με τον Κάναν (όλα δείχνουν ότι θα μείνει, με τον Ολυμπιακό να μπορεί να ενεργοποιήσει την σχετική option στο συμβόλαιό του μέχρι τις 5 Ιουλίου) δεν θεωρείται απαγορευτική, ενώ την ίδια στιγμή είναι σαφές ότι σε αυτό το σενάριο οι Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ θα περνούσαν περισσότερη ώρα σε θέση σμολ φόργουορντ, ξεκουράζοντας και τον Κώστα Παπανικολάου.

Σε μία αγορά που μετράει λίγους γκαρντ που έχουν την ικανότητα να κάνουν την διαφορά, είναι σαφές ότι τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και αρκεί η κίνηση μίας ομάδας να οδηγήσει σε ντόμινο εξελίξεων.

Το μόνο που μένει, είναι να φανεί ποιο θα είναι το πρώτο κομμάτι που θα κινηθεί, υποχρεώνοντας και τις υπόλοιπες ομάδες σε κινήσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ