ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είναι ο εκλεκτός του Μπαρτζώκα για μια θέση στην περιφέρεια

Real Madrid's Nigel Williams-Goss, left, drives to the basket as Partizan's Yam Madar tries to block him during the Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid, in Belgrade, Serbia, Tuesday, May 2, 2023. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Real Madrid's Nigel Williams-Goss, left, drives to the basket as Partizan's Yam Madar tries to block him during the Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid, in Belgrade, Serbia, Tuesday, May 2, 2023. (AP Photo/Darko Vojinovic) © 2023 AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC / AP IMAGES

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη θέση των γκαρντ. Ο Αμερικανός είναι εδώ και καιρό διακαής πόθος του Γιώργου Μπαρτζώκα και ήδη έχει γίνει η πρώτη επαφή μαζί του.

Πριν από δύο χρόνια ο Ολυμπιακός ήθελε τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, όμως ο Αμερικανός προτίμησε τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άλλωστε εκείνη την περίοδο οι ερυθρόλευκοι ήταν στη διαδικασία της ανοικοδόμησης και όχι ομάδα Final Four.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έπαψε ποτέ να εκτιμά τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του 28χρονου γκαρντ και από τη στιγμή που έληξε το συμβόλαιό του με τους Ισπανούς, θέλει να τον φέρει τώρα στην Ελλάδα.

Με άλλα λόγια, ο ύψους 1.92 πλέι μέικερ είναι ο υπ' αριθμόν ένα στόχος για την ερυθρόλευκη περιφέρεια και ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει εισηγηθεί ήδη την απόκτησή του στον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

Ο Γουίλιαμς-Γκος είχε φορέσει τα ερυθρόλευκα και τη σεζόν 2018-'19, για να ακολουθήσει η μεταγραφή στους Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι πλήρωσαν και το buy out στον Ολυμπιακό.

Μετά από ένα ενάμιση χρόνο στο ΝΒΑ, ο Αμερικανός επέστρεψε στην Ευρώπη για τη Λοκομοτίβ Κουμπάν και το καλοκαίρι του 2021 μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει εκφραστεί πολλές φορές στους συνεργάτες του με εξαιρετικά λόγια για τον 28χρονο και πλέον απομένει να δούμε την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων μαζί του. Τον θέλει στην Μπάγερν και ο Πάμπλο Λάσο - όπως και άλλες ομάδες της EuroLeague - αλλά ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να τον δελεάσει.

Ξέρει άλλωστε το περιβάλλον και ίσως τις επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις.

Γουίλιαμς-Γκος ανεξάρτητα από Σλούκα

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι ο η υπόθεση του Γουίλιαμς-Γκος δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση του Κώστα Σλούκα. Ο Ολυμπιακός τον θέλει στο ρόστερ του ανεξάρτητα από την έκβαση των συζητήσεων με τον Ελληνα γκαρντ και θα προχωρήσει τις επαφές μαζί του.

Ο Μπαρτζώκας θέλει πολλούς χειριστές της μπάλας, ο Αμερικανός είναι ομαδικός, του αρέσει η άμυνα και γενικά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Έλληνα κόουτς.

Η περίπτωσή του δηλαδή δεν αφορά υποψήφιο αντικαταστάτη του Σλούκα αν και εφόσον δεν τα βρει τελικά με τους ερυθρόλευκους, αλλά μια ξεχωριστή κίνηση, που πάντως δείχνει πόσο υπολογίζει ο Ολυμπιακός τον διεθνή Θεσσαλονικιό.

Διότι ο Σλούκας μπορεί να ταιριάξει και με τον Γουόκαπ και με τον Γουίλιαμς-Γκος, αλλά και τον Κάναν, αν μείνει κι αυτός στο ρόστερ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN BASKET LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ