ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Τζένεραλ μάνατζερ Φενέρμπαχτσε: "Ο Ντόρσεϊ έχει συμβόλαιο και τον υπολογίζουμε, αν έρθει πρόταση για παίκτη θα το συζητήσουμε"

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε, Ντερία Γιανιέρ, δήλωσε ότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ υπολογίζεται κανονικά από την Φενέρμπαχτσε αφού έχει συμβόλαιο, ωστόσο την ίδια στιγμή πρόσθεσε ότι αν οποιοσδήποτε παίκτης ζητήσει να αποχωρήσει και φέρει πρόταση, τότε θα γίνει συζήτηση.

Το μέλλον του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Φενέρμπαχτσε είναι αβέβαια, με τον Παναθηναϊκό να παρακολουθεί την περίπτωσή του. Ο τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρ όμως, Ντερία Γιανιέρ, προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους με δηλώσεις του στο κανάλι του συλλόγου, αν και - διακριτικά - άφησε τα πάντα ανοιχτά.

Με την κουβέντα να πηγαίνει στον ομογενή γκαρντ, ο GM της τουρκικής ομάδας δήλωσε αρχικά: "Είναι μία κίνηση που κάναμε στα μέσα της σεζόν, υπογράφοντας μαζί του συμβόλαιο 2.5 χρόνων. Αυτή ήταν μία κίνηση με στόχο κυρίως το μέλλον, αλλά και για την φετινή σεζόν. Περιμέναμε να μας βοηθήσει, αλλά δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί σε ένα νέο μέρος και να δώσει το 100%. Επειδή όμως ήταν δύσκολο να τον φέρναμε το καλοκαίρι, αρπάξαμε την ευκαιρία έχοντας στο μυαλό μας ένα πλάνο διετίας".

Ακολούθως ο Γιανιέρ τόνισε: "Υπήρχαν φήμες ότι έχει πρόβλημα με τον προπονητή, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Αν παρατηρήσουμε την περίπτωσή του, θα δούμε ότι δεν συμπεριλήφθηκε στα τουρκικά playoffs για αγωνιστικούς λόγους. Με τους τραυματισμούς των Μπίρσεν και Χάζερ, χάσαμε δύο γηγενείς παίκτες από το ροτέισον, οπότε η επιλογή των 5 ξένων επηρεάστηκε από αυτό".

Κλείνοντας, ο τζένεραλ μάνατζερ της Φενέρμπαχτσε τόνισε ότι η ομάδα του υπολογίζει τον Ντόρσεϊ, αφήνοντας ωστόσο και ένα παράθυρο ανοιχτό: "Δεν έχει αλλάξει το πλάνο μας για τον Τάιλερ. Υπάρχουν ομάδες της EuroLeague που ενδιαφέρονται για αυτόν, αλλά και για άλλους παίκτες μας. Αυτό δείχνει ότι κάναμε καλές επιλογές στους παίκτες. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν συμβόλαιο και αρκετές ομάδες θα ενδιαφερθούν για αυτούς αν μείνουν ελεύθεροι.

Ξέρετε ότι ο Ντόρσεϊ έχει ελληνικό διαβατήριο και αυτό ίσως κινήσει το ενδιαφέρον ελληνικών ομάδων. Δεν μας δεσμεύει κάτι τόσο πολύ με τους παίκτες. Αν κάποιος παίκτης μας έρθει και μας πει ότι θέλει να αποχωρήσει, ή αν έρθει κάποια πρόταση για παίκτη μας που έχει συμβόλαιο, τότε θα καθίσουμε με την διοίκηση και θα συζητήσουμε, ζυγίζοντας την κατάσταση. Όσοι παίκτες μας έχουν συμβόλαιο όμως υπολογίζονται για την νέα σεζόν".

TAGS ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ EUROLEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ