NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Οι ασταμάτητοι Γουόριορς του Κάρι και το εναλλακτικό σχέδιο του Γιάννη

Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς
Ο Στεφ Κάρι με την φανέλα των Γουόριορς Ⓒ 2021 FRANK FRANKLIN II/ ASSOCIATED PRESS

Οι Γουόριορς που είναι ασταμάτητοι, οι Μπακς που πάνε από το καλό στο καλύτερο, οι μπασκετικές κάρτες του Γιάννη και τα δώρα του... Άη Γιάννη. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Οι Γουόριορς πάνε τρένο στη σεζόν έχοντας τον Στεφ Κάρι στο τιμόνι, οι Μπακς ανεβαίνουν ολοένα και περισσότερο και βρίσκουν τα πατήματά τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει βρει το εναλλακτικό του σχέδιο σε περίπτωση χρεοκοπίας και ως τότε μοιράζει χαμόγελα στα παιδιά.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με πέντε παιχνίδια.

Το ματς της βραδιάς

Το Κλίπερς - Γουόριορς ήταν το ματς που άνοιξε τη βραδιά στο ΝΒΑ. Ήταν το ντέρμπι της Καλιφόρνια εκεί όπου το Λος Άντζελες αντιμετώπισε το Γκόλντεν Στέιτ, ή καλύτερα το ματς όπου ο Στεφ Κάρι μονομάχησε με τον Πολ Τζορτζ. Νικητής, ποιος άλλος; Μα ο Στεφ Κάρι φυσικά που πραγματοποίησε ακόμα μία γεμάτη εμφάνιση, πήρε από το χεράκι τους Γουόριορς (που δεν έχουν πλέον τόση ανάγκη γιατί μεγάλωσαν) και τους οδήγησε στην νίκη - νούμερο 18 - της σεζόν.

Θεωρητικά το ματς ήταν ντέρμπι αλλά στο παρκέ υπήρχε μόνο ένα αφεντικό και αυτοί ήταν οι Γουόριορς. Ο Πολ Τζορτζ προσπάθησε αλλά στο τέλος της ημέρας κερδίζει ο φοβερός και τρομερός Στεφ Κάρι.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Τόσο ο Πολ Τζορτζ όσο και ο Στεφ Κάρι θα μπορούσαν να πάρουν αυτό το βραβείο, ωστόσο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο αυτό καθώς έκανε για ακόμα μία βραδιά... παππάδες, αυτή τη φορά κόντρα στους Πέισερς. Ήταν ασταμάτητος, σαν τρένο δίχως φρένα και με εκείνον οδηγό, το Μιγλουόκι έκανε την έβδομη σερί του νίκη στο ΝΒΑ. Ο Greek Freak είχε συνολικά 26 πόντους και με 13 ριμπάουντ έκανε ακόμα ένα (από τα πολλά) double-double στην καριέρα του (10/13 δίποντα, 6/10 βολές, 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 μπλοκ, 5 λάθη).

Αλλά δεν του αρκεί αυτό. Θέλει σε κάθε ματς να είναι και καλύτερος. Όχι για τον εαυτό του, αλλά για την ομάδα, για το Μιλγουόκι. Θεωρητικά τα έχει καταφέρει όλα, πήρε τον τίτλο στο ΝΒΑ αλλά όπως λένε στην Αμερική, "Another day, another dollar".

Οι τριαντάρες του πάνε;

Είναι ο Βασιλιάς του ΝΒΑ, πολλοί θα συμφωνήσουν με αυτό, ενώ ορισμένοι ακόμα πιστεύουν πως είναι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν έχει βοηθήσει τους Λέικερς σε όσα ματς θα ήθελε καθώς έμεινε για κάμποσο καιρό εκτός λόγω τραυματισμού. Στα τελευταία ματς όμως δείχνει να... ρεφάρει. Έχει πάνω από 30 πόντους στα τελευταία τρία ματς. Συγκεκριμένα, 33 κόντρα στους Πίστονς τα χαράματα της Δευτέρας, 30 κόντρα στους Κινγκς εκεί όπου οι Λέικερς ηττήθηκαν στην τρίτη παράταση και 39 (!) απέναντι στους Πέισερς.

Έχει προσθέσει και ακόμα μία τριαντάρα πρόσφατα, απέναντι στους Σέλτικς αλλά λίγη σημασία έχουν αυτά για τον ίδιο καθώς το μόνο που θέλει είναι να κερδίζει η ομάδα του. Και ίσως το εκφράζει με έναν αρκετά έντονο τρόπο. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Λέικερς τον χρειάζονται για να καταφέρουν το κάτι παραπάνω.

Ο Κάρι το έκανε και αυτό

Όλο το ΝΒΑ ξέρει την ικανότητά του στο τρίποντο. Σκοράρει εκατοντάδες κάθε σεζόν. Αυτή τη φορά όμως έπιασε τριψήφιο αριθμό τριπόντων πιο γρήγορα από ποτέ. Για την ακρίβεια χρειάστηκε 19 μόνο ματς για να γίνει ο παίκτης που φτάνει τα 100 τρίποντα τόσο γρήγορα και να σπάσει το ρεκόρ που κράταγε ο ίδιος. Ο Στεφ Κάρι παίζει σαν αφιονισμένος, θέλει να κερδίζει και να σκοράρει κάθε φορά πολλούς πόντους για την ομάδα του.

Στο ματς κόντρα στους Κλίπερς ο Κάρι έπιασε τα 100 τρίποντα στη σεζόν. Κι όλας! Έχει παίξει σε μόλις 19 ματς αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Η διαίρεση βγάζει 5,2 τρίποντα σε κάθε ματς. Προφανώς δεν είναι τόσα, είναι μοιρασμένα. Κάποιες φορές 1-2, κάποιες φορές 5-6 αλλά το σύνολο είναι 100. Και έπεται συνέχει μιας και η σεζόν δεν είναι καν στα μισά της.

Ο Άη... Βασίλης ήρθε νωρίς και φόραγε πράσινα

Είναι πραγματικά μοναδικό το πώς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καταφέρνει να κάνει τα παιδιά χαρούμενα. Ίσως επειδή εκείνος και τα αδέλφια του στερήθηκαν αρκετά σαν παιδιά και τώρα θέλει να κάνει εκείνος με τη σειρά του τους μικρούς του υποστηρικτές χαρούμενους. Μετά από την έκπληξη στον πιτσιρικά που είχε γενέθλια, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ακόμα ένα μικρό φίλο των Μπακς ευτυχισμένο χαρίζοντάς του τόσο τα παπούτσια του, όσο και την εμφάνισή του. Η αντίδραση του αγοριού ήταν επική και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο χαμογέλασε με την ψυχή του μόνο και μόνο που είδε ένα παιδί τόσο χαρούμενο με κάτι τόσο μικρό.

Ου μπλέξεις με τον Στεφ Κάρι

Ο Στεφ Κάρι είναι σταρ και το ξέρει. Το ξέρουν όλοι στο ΝΒΑ, από τους συμπαίκτες του μέχρι τους αντιπάλους, τους φιλάθλους και τους διαιτητές. Αλλά κανείς δεν θέλει να νευριάσει τον Κάρι. Ο συγκεκριμένος διαιτητής όμως το κατάφερε. Ο Κάρι πήγε για το λέι απ, ζήτησε φάουλ (που δεν πήρε ποτέ) και τα... έβαλε με τον ρεφ με αποτέλεσμα να χρεωθεί με τεχνική ποινή.

Η απάντηση όμως από τον σούπερ σκόρερ των Γουόριορς στον διαιτητή που τόλμησε να τον τιμωρήσει ήρθε άμεσα. Ο Κάρι σκόραρε τρίποντο (ένα από τα 100 σε 19 ματς) και με πολύ ύφος και θράσος κοίταξε τον διαιτητή δείχνοντάς του χαρακτηριστικά πως ίσως και γι αυτό το τρίποντο θα έπρεπε να δεχτεί τεχνική ποινή. Προφανώς και δεν έγινε αλλά ο Κάρι είχε ήδη νευριάσει και αυτό δεν ήταν καλό για τον διαιτητή.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν

Αυτό το ρητό θα μπορούσε να ταιριάξει άριστα στην περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο που μετά από την νίκη των Μπακς επί των Πέισερς, είχε όρεξη στη συνέντευξη Τύπου. Έδειξε στους δημοσιογράφους τις μπασκετικές του κάρτες, αυτές που κάθε παιδί μάζευε και μαζεύει ακόμα. Κάποιες είναι πολύτιμες λόγω παλαιότητας και ο Γιάννης ξέρει πως θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Έτσι παραδέχτηκε πως σε περίπτωση που φτάσει στο έσχατο σημείο και χρεοκοπήσει θα βγάλει στο...σφυρί τις κάρτες του. Όπως ανέφερε είναι το εναλλακτικό του σχέδιο και ακολουθεί πιστά τις συμβουλές της μαμάς και του μπαμπά του που του λένε πάντα να έχει εναλλακτικό πλάνο αν κάτι δεν πάει καλά. Ο Γιάννης το βρήκε!

Η βεντέτα καλά κρατεί...

Πριν λίγες μέρες στο Ντιτρόιτ παραλίγο να υπάρξει σύρραξη ανάμεσα στον Αϊζάια Στιούαρτ και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Αυτή τη φορά στο Staples Center υπήρξε ένα ακόμα επεισόδιο με τον ίδιο παίκτη των Πίστονς αλλά με άλλο συμπρωταγωνιστή, τον Άντονι Ντέιβις. Ο παίκτης των Λέικερς έφαγε μία... γερή στο πρόσωπο από τον Στιούαρτ σε προσπάθεια για ριμπάουντ ωστόσο όπως δείχνει το video δεν ήταν εσκεμμένο.

Ο σταρ των Λέικερς ωστόσο έδειξε να πονάει αρκετά. Η έδρα πάντως έκανε τη δουλειά της και αποδοκίμασε έντονα τον Στιούαρτ και για τα περασμένα καμώματά του αλλά και για την φάση απέναντι στον Ντέιβις.

Αυτό θα πει αποθέωση

Και ποιος παίκτης στην καριέρα του δεν θα ήθελε να χαίρει εκτίμησης και απόλυτης αναγνώρισης από συμπαίκτες, φιλάθλους και αντιπάλους; Ο Στεφ Κάρι δεν είναι εξαίρεση και έζησε στο Staples Center απέναντι στους Κλίπερς μία πολύ έντονη στιγμή στην καριέρα του που σίγουρα θα του μείνει. Όλο το γήπεδο σηκώθηκε στο πόδι και πραγματοποίησε standing ovation για τον σούπερ σταρ των Γουόριορς όταν αυτός κατευθύνθηκε προς τον πάγκο.

Είχε κάνει τη δουλειά του με 33 πόντους, πλήγωσε τους Κλίπερς και είχε έρθει η ώρα να αποσυρθεί ησύχως στον πάγκο ξέροντας ότι είχε πετύχει αυτό που ήθελε.

Νίκη-πυροτέχνημα

Ίδρωσαν πάρα πολύ για να επικρατήσουν των Λέικερς και χρειάστηκαν τρεις παρατάσεις. Ο λόγος για τους Κινγκς που λίγες μέρες μετά από τον θρίαμβο απέναντι στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την αρμάδα του, τα έκαναν... μαντάρα απέναντι στους Γκρίζλις και ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια από τους γηπεδούχους. 27 πόντοι διαφορά δεν είναι και λίγοι και μάλλον η νίκη απέναντι στους Λέικερς ήταν κάτι περαστικό που απλά... έτυχε. Ή διαφορετικά, κόντρα στους Γκρίζλις έπαιξε καθαρό ρόλο η κούραση των τριών παρατάσεων.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ