NBA

Τα 10 πράγματα που μας έμειναν από την βραδιά του NBA: Ο Μπουντενχόλζερ προστατεύει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μπακς Ⓒ 2021 MORRY GASH/ASSOCIATED PRESS

Ο Μπαντ Μπουντενχόλζερ που ενίοτε χρησιμοποιεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο λιγότερο από όσο θέλει ο “Greek Freak” για να τον προστατεύσει, ο Εμπίντ που έκανε πάρτι κόντρα στους Χόρνετς και ο ανεβασμένος Άντριου Γουίγκινς. Το SPORT24 παρουσιάζει τα 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA τα χαράματα.

Ο Τζοέλ Εμπίντ συνεχίζει να βιώνει τις επιπτώσεις του κορονοϊού αλλά κυριάρχησε κόντρα στους Χόρνετς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πάτησε τους Καβαλίερς και οι Γκρίζλις νικούν χωρίς τον Τζα Μοράντ.

Το SPORT24 σας παρουσιάζει τ 10 πράγματα που ξεχώρισαν στο NBA σε μία βραδιά με 10 αγώνες.

Το ματς της βραδιάς

Οι Σίξερς πήγαν στην Σάρλοτ για να αντιμετωπίσουν τους χτυπημένους από απουσίες Χόρνετς, αφού 5 παίκτες των γηπεδούχων (Μπολ, Ροζίερ, Σμιθ, ΜακΝτάνιελς, Πλάμλι) είναι στο πρωτόκολλο κορονοϊού. Ίσως πίστευαν ότι θα είχαν εύκολο βράδυ. Αποδέιχθηκε ότι έπρεπε να δώσουν ό,τι είχαν για να νικήσουν, αφού χρειάστηκαν την παράταση για να πάρουν την νίκη με 127-124.

Ο Τζοέλ Εμπίντ με 43 πόντους (περισσότερα για αυτόν σε λίγο) ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τομπάιας Χάρις να ακολουθεί με 21 πόντους. Για τους ηττημένους, ο Κέλι Ούμπρε είχε 35 πόντους.

Η εμφάνιση της βραδιάς

Ο Τζοέλ Εμπίντ εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν είναι καλά μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό. Δεν έχει ανάσες, αισθάνεται κουρασμένος. Κόντρα στους Χόρνετς ωστόσο δεν άφησε αυτό τον τον επηρεάσει, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 43 πόντους με 15/20 σουτ (1/2 τρίποντα), 12/14 βολές, 15 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 41 λεπτά συμμετοχής.

Έχοντας απέναντί του έναν ρούκι σέντερ (τον ύψους 2.13 μέτρων Νικ Ρίτσαρντς) και κανέναν άλλο αντίπαλο ψηλότερο από 2.04 μέτρα ο Εμπίντ έκανε bullying στους ψηλούς της Σάρλοτ, στην πιο παραγωγική φετινή του εμφάνιση.

Ο Μπουντενχόλζερ προσέχει τον Γιάννη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε γενέθλια και κέρασε…τους Καβαλίερς, οδηγώντας τους Μπακς στην νίκη με 112-104, έχοντας 27 πόντους με 6/16 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 6/7 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κόψιμο σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Ο Γιάννης ήθελε να παίξει περισσότερο. Το κατάλαβε αυτό και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, ο οποίος δήλωσε μετά τον αγώνα ότι “σίγουρα θα ήθελε να παίξει περισσότερο, αλλά πρέπει να τον κρατάω υγιή και να κρατάω τα λεπτά του χαμηλά” εξηγώντας γιατί τον χρησιμοποίησε μόνο 27 λεπτά, γεγονός που φάνηκε να μην απολαμβάνει ο “Greek Freak”. Ο μακροπρόθεσμος στόχος ωστόσο είναι πιο σημαντικός από τον κοντινό για τους Μπακς, κάτι που πρώτος από όλους ξέρει ο Γιάννης.

Ο Γιάννης δήλωσε πρόσφατα ότι αναγνωρίζει ότι ένας αγώνας κανονικής περιόδου δεν έχει πλέον για αυτόν την σημασία που είχε κάποτε. Προερχόμενος από απουσία δύο αγώνων μάλλον ήθελε να… ξεμπουκώσει. Ο Μπουντενχόλζερ ωστόσο έχει ως αποστολή να τον προστατεύει, συχνά ακόμα και από τον εαυτό του.

Αλύγιστοι οι Μπουλς

Τρεις παίκτες στο πρωτόκολλο κορονοϊού (ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, Κόμπι Γουάιτ και Ντεβόντε Γκριν) και δύο τραυματίες (Άλεξ Καρούσο και Πάτρικ Γουίλαμς). Κοινώς, πέντε απουσίες. Και δεν είχε καμία σημασία για τους Μπουλς, που νίκησαν (και) τους - επίσης χτυπημένους απουσίες - Νάγκετς (109-97), φτάνοντας τις 4 σερί νίκες.

Η νίκη επί των Νάγκετς μοιάζει λιγότερο εντυπωσιακή όταν λαμβάνει κανείς υπόψη τις τραυματίες του Ντένβερ (Τζαμάλ Μάρεϊ, Μάικλ Πόρτερ, Πι Τζέι Ντόζιερ, Όστιν Ρίβερς, Μπόουνς Χάιλαντ). Αυτό δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι το Σικάγο καταφέρνει κόντρα στην μαζεμένη κακοδαιμονία να νικάει, πατώντας στην 2η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 17-8.

Ο Άντριου Γουίγκινς βρήκε τον ρόλο του

Υπάρχει ένα πράγμα που έχει γίνει σαφές για τον Άντριου Γουίγκινς, ο οποίος πλέον βρίσκεται στην 9η σεζόν του στο NBA: Δεν πρόκειται να γίνει σούπερ σταρ. Δεν είναι όμως όλοι προορισμένοι να γίνουν σούπερ σταρ, ακόμα και αν βάσει στοιχείων θα μπορούσαν να γίνουν. Και δεν πειράζει.

Το Νο1 του NBA Draft 2014 φαίνεται ότι βρήκε αυτό που έψαχνε στους Γουόριορς, κάτι που απέδειξε και στην νίκη επί των Μάτζικ (126-95) όπου είχε 28 πόντους με 8/10 τρίποντα, δίνοντας συνέχεια σε μία σεζόν όπου αριθμεί 18.7 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μέσο όρο με 41.6% στα τρίποντα (ρεκόρ καριέρας) σε 30 λεπτά συμμετοχής.

Στο Γκόλντεν Στέιτ ο Γουίγκινς έχει γίνει ο παίκτης που βάσει του μαζεμένου χαρακτήρα του προοριζόταν να γίνει: Ένας εξαιρετικός two-way παίκτης - έχει βάλει ξεκάθαρα υποψηφιότητα για μία θέση στις κορυφαίες αμυντικές πεντάδες της σεζόν - ο οποίος μαρκάρει τον καλύτερο αντίπαλο περιφερειακό και στην επίθεση είναι κάτι ανάμεσα σε 2η και 3η επιλογή (και πιθανότατα σύντομα 4η επιλογή με την επιστροφή του Κλέι Τόμπσον), ξέροντας να εκμεταλλεύεται τους χώρους που ανοίγει ο Στεφ Κάρι με το σουτ του και ο Ντρέιμοντ Γκριν με την ικανότητά του στην δημιουργία.

Ο Γουίγκινς κάποτε βαφτίστηκε ο επόμενος σταρ του NBA. Η πίεση που έπεσε στους ώμους του ήταν τεράστια και φάνηκε να μην την αντέχει. Στο Γκόλντεν Στέιτ ωστόσο φαίνεται να έχει βρει τον ρόλο που του ταιριάζει.

Ο Μάρκους Μόρις δίνει λύσεις στους Κλίπερς

Σε μία ιδιαίτερη σεζόν για τους Κλίπερς λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την πιθανή επιστροφή του Κουάι Λέοναρντ λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, ο Μάρκους Μόρις έχει αποδειχθεί πολύτιμος. Βασικά, από την στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του έχει αποδείξει ότι σε αυτή την εκδοχή της ομάδας είναι πολύ σημαντικός, κάτι που έδειξε και στην νίκ με 102-90 επί των Μπλέιζερς, όπου είχε 17 πόντους με 3/8 τρίποντα.

Ο Μόρις την φετινή σεζόν έχει 12.1 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο με 38.5% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής. Στους τρεις τελευταίους αγώνες όμως έχει 19.7 πόντους, 4 ριμπάουν και 2.3 ασίστ μέσο όρο με 56.5% στα τρίποντα σε 32 λεπτά συμμετοχής. Το καλό του σουτ ανοίγει χώρους για τον - πεσμένο τις τελευταίες ημέρες - Πολ Τζορτζ. Ο Μόρις ήταν και θα είναι ρολίστας. Εξακολουθεί όμως να δίνει πολύτιμες λύσεις στους Κλίπερς.

Οι Γκρίζλις μπορούν και χωρίς τον Μοράντ

240. Τόσα είναι τα συνεχόμενα λεπτά που οι Γκρίζλις είναι μπροστά στο σκορ στους τελευταίους πέντε αγώνες τους, μετρώντας πεντε σερι νίκες μετά και την επικράτησή τους με 90-105 επί των Χιτ στο Μαϊάμι. Δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Στους τελευταίους 5 αγώνες τους οι Γκρίζλις δεν έχουν βρεθεί ποτέ πίσω στο σκορ, ούτε καν με 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα. Και όλα αυτά με τον Τζα Μοράντ τραυματία!

Οι Γκρίζλις είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Έχουν τον σταρ τους εκτός δράσης αλλά τρέχουν σερί 5 νικών και έχουν ρεκόρ 14-10. Ο Τζάρεν Τζάκσον δεν είναι καν ο κορυφαίος παίκτης τους σε όλα τα παιχνίδια, αφού συχνά αυτό τον ρόλο τον έχει ο Ντέσμοντ Μπέιν ή ο Ντίλον Μπρουκς. Το Μέμφις είναι σκληρό. Μένει να φανεί πόσο θα αντέξει μέχρι να επιστρέψει ο Μοράντ.

Ανεβαίνει ο Κάνινγκχαμ

Έχοντας επιλεγεί στο Νο1 του NBA Draft 2021 από τους Πίστονς, ο Κέιντ Κάνινγκχαμ είχε και την αντίστοιχη πίεση. Το γεγονός ότι ξεκίνησε την σεζόν στα… πιτς λόγω τραυματισμού (διάστρεμμα) τον πήγε πίσω. Σταδιακά όμως ο νεαρός γκαρντ βρίσκει ρυθμό. Στην ήττα από τους Θάντερ (103-114) είχε 28 πόντους με 11/24 σουτ (6/11 τρίποντα), 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 λάθη σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Στους τελευταίους πέντε αγώνες του ο Κάνινγκχαμ έχει 19.6 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και - το απαγορευτικό για γκαρντ - 5.2 λάθη ανά αγώνα με 46.9% στα σουτ και 45.9% στα τρίποντα. Τα λάθη είναι πολλά, αλλά είναι αναμενόμενα για έναν ρούκι γκαρντ. Το βασικό για τον Κάνινγκχαμ είναι ότι συνηθίζει στους ρυθμούς του NBA. Αν συνεχίσει έτσι, τότε η κούρσα για το βραβείο του “ρούκι” της χρονιάς - στην οποία προς το παρόν προπορεύονται οι Σκότι Μπαρνς των Ράπτορς και Έβαν Μόμπλεϊ των Καβαλίερς - θα πάρει “φωτιά”.

Ο Γκαλινάρι αρχίζει να συνέρχεται

Σε μία ανερχόμενη ομάδα γεμάτη νεαρούς παίκτες,ο Ντανίλο Γκαλινάρι βρίσκεται για να δώσει το κάτι διαφορετικό ερχόμενος από τον πάγκο. Στο ξεκίνημα της σεζόν κάποιοι τραυματισμοί τον πήγαν πίσω. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο έχει αρχίσει να συνέρχεται.

Στην νίκη των Χοκς επί των Γουλβς (121-110) ο Ιταλός φόργουορντ είχε 20 πόντους (ρεκόρ για φέτος) με 5 ριμπάουντ. Στους τελευταίους 3 αγώνες έχει 18.3 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο με 46.6% στα τρίποντα σε 26 λεπτά συμμετοχής. Αν συνεχίσει να δίνει πράγματα ερχόμενος από τον πάγκο τότε οι Χοκς θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνοι.

Καλώς τον Τζέιμς Μπούκναϊτ

Οι μαζεμένες απουσίες στις θέσεις των γκαρντ των Χόρνετς λόγω κορονοϊού είχαν ως αποτέλεσμα να βρει χώρο ο Τζέιμς Μπούκναϊτ (Νο11 στο NBA Draft 2021). Κόντρα στους Σϊξερς ο ρούκι γκαρντ είχε 11 πόντους με 4/8 σουτ (1/2 τρίποντα), 2/2 βολές και 5 ριμπάουντ. Και είχε και αυτό το τρομερό κάρφωμα:

Ο Τζέιμς Μπούκναϊτ μόλις συστήθηκε στο ΝΒΑ. Ας τον καλωσορίσουμε.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ