ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Καϊμακόγλου, αλλά...

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Καϊμακόγλου, αλλά...
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έκανε κίνηση για την απόκτηση του Κώστα Καϊμακόγλου, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ δεν δέχεται να αλλάξει ατζέντη, την ώρα που έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με την Ούνικς Καζάν.

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις μεταγραφές θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός εν όψει των πλέι οφ της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Οι "πράσινοι", που έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Κένιον Μάρτιν και βρίσκονται πολύ κοντά στον Ντι Τζέι Κούπερ , "χτυπάνε" σε όλα τα μέτωπα, θέλοντας να φέρουν στο ΟΑΚΑ (και) τον Κώστα Καϊμακόγλου! Ο 32χρονος παίκτης ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του -για φέτος- με την Ούνικς Καζάν το βράδυ της Πέμπτης (7/5), μετά την ήττα από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν .

Άμα τη ολοκλήρωση της σεζόν για την Ούνικς Καζάν, το "τριφύλλι" έκανε κίνηση για τον πρώην παίκτη του, θέλοντας να τον φέρει πίσω στο ΟΑΚΑ, για να αλλάξει τις ισορροπίες εν όψει των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μάλιστα για κλειστό διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με την ολοκλήρωση της μεταγραφής να "κολλάει" στον... ατζέντη του Κώστα Καϊμακόγλου.

Πρόκειται για τον Νίκο Λώτσο, ο οποίος αποτελεί "persona non grata" για τους διοικούντες τον Παναθηναϊκού, εδώ και μία τριετία. Κι αυτό γιατί θεωρήθηκε εν πολλοίς υπεύθυνος για το μαζικό κύμα φυγής των παικτών που εκπροσωπούσε (Στράτος Περπέρογλου, Κώστας Καϊμακόγλου, Μάικ Μπατίστ), την ώρα που οι "πράσινοι" προσπαθούσαν να διατηρήσουν αναλλοίωτο τον αγωνιστικό τους κορμό.

Σε περίπτωση που ο 32χρονος πάουερ φόργουορντ "απεμπλακεί" από τον ατζέντη του και κάνει άλλος τη δουλειά, τότε θα πέσουν άμεσα οι υπογραφές. Ειδάλλως, η συμφωνία θα "κολλήσει" και η μεταγραφή δεν θα γίνει ποτέ. Όπως και να έχει, ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Ανάλογο πρόβλημα προέκυψε το περασμένο καλοκαίρι με την περίπτωση του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος επίσης εκπροσωπούταν από τον Νίκο Λώτσο. Τότε, για να μην χαλάσει η μετακίνηση του 21χρονου γκαρντ στον Παναθηναϊκό, η δουλειά έγινε από τον Γιώργο Σφαιρόπουλο. Το αυτό (με οποιονδήποτε ατζέντη, πλην Νίκου Λώτσου) πρέπει να γίνει και τώρα.

Πιστός στον Λώτσο -μέχρι νεωτέρας

Από την πλευρά του, ο 32χρονος παίκτης δεν έδειξε διάθεση να αλλάξει ατζέντη, πράγμα που σημαίνει πως δεν πρόκειται να προχωρήσει η περίπτωσή του. Ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τον Νίκο Λώτσο, με το μεγαλύτερο πρόβλημα της υπόθεσης να μην λύνεται. Οι ώρες μετρούν αντίστροφα μέχρι τη λήξη της προθεσμίας για τις αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, με τον χρόνο να μην λειτουργεί υπέρ της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου.

Με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές πάντως, ο Κώστας Καϊμακόγλου δείχνει να είναι σε σύγχυση, κι ενώ φαίνεται πως έχει πάρει τις αποφάσεις του, ξεκάθαρο είναι πως δεν έχει καταλήξει στον τρόπο που θα κάνει αυτό που θέλει.

Τι συμβαίνει με την Ούνικς Καζάν

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί πάντως είναι η... προθυμία της Ούνικς Καζάν να αφήσει ελεύθερο τον παίκτη. Τι σημαίνει αυτό; Οι Ρώσοι θέλουν να ξεφορτωθούν όλα τα μεγάλα συμβόλαια, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Sport24.gr. Το πρόβλημά τους όμως είναι πως οι περισσότεροι ξένοι έχουν ακόμη έναν (ή δύο, ανάλογα με την περίπτωση) χρόνο συμβόλαιο. Ομοίως και ο "Κάι".

Θέλοντας όμως να "σπάσουν" τα περισσότερα συμβόλαια, δίνουν ένα κίνητρο. Προσφέρουν ένα -σημαντικό- αντίτιμο στους παίκτες για να παραιτηθούν του υπολοίπου του συμβολαίου τους, με σκοπό να αποδεσμευτούν. Κι από εκεί να είναι ελεύθεροι να βρουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ