ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Κλείνει ο Μάρτιν στον Παναθηναϊκό

Κλείνει ο Μάρτιν στον Παναθηναϊκό

Ο 37χρονος Κένιον Μάρτιν είναι έτοιμος να φορέσει τα πράσινα και να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού. Τι θα προσφέρει; Το Sport24 αναλύει.

Από τους Τελικούς του ΝΒΑ στο ελληνικό πρωτάθλημα; Γιατί όχι; Ο Κένιον Μάρτιν βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Παναθηναϊκό και εκτός απροόπτου, από αύριο θα είναι και επίσημα παίκτης του Πρωταθλητή Ελλάδας που θέλει να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το κενό που έμεινε στη front-line της ομάδας μετά το συμβάν με τον Τζέιμς Γκιστ.

Ο 37χρονος ψηλός που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Cincinnati και έγινε draft από τους New Jersey Nets στο νούμερο 1 (!) το καλοκαίρι του 2000, παραμένει στη "δεξαμενή" των free agents μετά από ένα σύντομο πέρασμα από τους Bucks. Ηταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως μετά από δυο δεκαήμερα συμβόλαια και ενώ είχε υπογράψει μέχρι το τέλος της περιόδου, αποχώρησε στις 19 Φεβρουαρίου. Από τότε έχει να παίξει μπάσκετ. Παρόλα αυτά, διατηρείται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση με εντατικές μάλιστα προπονήσεις.

Κλείνει ο Μάρτιν στον Παναθηναϊκό
Κλείνει ο Μάρτιν στον Παναθηναϊκό

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προτίμησαν να βρουν έναν σέντερ, ένα βαρύ κορμί που θα βοηθήσει κοντά στο καλάθι, θα παίξει σκληρή άμυνα και θα βοηθήσει στα ριμπάουντ, παρά ένα ελαφρύ τεσάρι σαν τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Μάρτιν είναι πλέον (λόγω ηλικίας) παίκτης ειδικών καταστάσεων και όπως είναι λογικό, οι "πράσινοι" τον χρειάζονται για να "ματσάρει" με τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Οθέλο Χάντερ στους Τελικούς της Basket League.

Το 2002 έπαιξε με τους Nets στους Τελικούς του ΝΒΑ (ηττήθηκε από τους Lakers) και την επόμενη χρονιά διεκδίκησε εκ νέου το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή, πριν "λυγίσει" απέναντι στους Spurs.

Σε 757 αγώνες κανονικής περιόδου (667 συμμετοχές στη βασική πεντάδα) μετρά 12.3 πόντους με 48.3% στα συνολικά σουτ και 62.9% στις βολές, ενώ έχει 6.8 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 1.1 μπλοκ ανά 30.6 λεπτά συμμετοχής. Φέτος έπαιξε μόλις 11 ματς με τους Milwaukee Bucks και είχε 1.8 πόντους και 1.7 ριμπάουντ ανά 9.5 λεπτά. Το 2004, τέλος, αγωνίστηκε στο All Star Game ενώ από τα συμβόλαιά με τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε (Nets, Nuggets, Clippers, Knicks, Bucks) κέρδισε 113 εκατομμύρια δολάρια.

Αν δεν υπάρξει απρόοπτο στις συζητήσεις του ατζέντη του Μάρτιν με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, η συμφωνία θα επιτευχθεί ακόμη και στη διάρκεια της νύχτας. Και ένας σπουδαίος μπασκετμπολίστας θα έρθει έστω και στα 37 του να κοσμήσει το ελληνικό μπάσκετ.

Κλείνει ο Μάρτιν στον Παναθηναϊκό
Κλείνει ο Μάρτιν στον Παναθηναϊκό
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ