ΣΙΕΝΑ

Στόουνρουκ: "Καλύτεροι για να επιβιώσουμε"

Στόουνρουκ: "Καλύτεροι για να επιβιώσουμε"
INTIME SPORTS

Το στόχο της ομάδας του που δεν είναι άλλος από δύο νίκες μέσα στη Σιένα εξήγησε ο Σόουν Στόουνρουκ ο οποίος επισήμανε ότι το μομέντουμ είναι πλέον με την πλευρά της ιταλικής ομάδας

Στο προσωπικό του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο Σόουν Στόουνρουκ μίλησε τόσο για τα δύο πρώτα ματς ανάμεσα στη Σιένα και τον Ολυμπιακό όσο και για τα δύο που ακολουθούν.

" Γεια σας, είμαι ο Σον Στόουνρουκ της Σιένα και σας ξαναγράφω έπειτα από μια από τις πιο περίεργες εβδομάδες της καριέρας μου αλλά και της ιστορίας της Euroleague. Όπως γνωρίζετε, χάσαμε από τον Ολυμπιακό στο πρώτο από τα μεταξύ μας παιχνίδια για τα πλέι οφ με 48 πόντους! Ναι… πάρτε βαθιά ανάσα", ξεκίνησε ο 34χρονος φόργουορντ και συνέχισε:

Στη συνέχεια νικήσαμε στο δεύτερο με 17! Δύο ημέρες μετά από μια από τις χειρότερες ήττες από οποιαδήποτε ομάδα σε αυτό το επίπεδο, πηγαίνουμε για δύο παιχνίδια στην έδρα μας έχοντας κάνει το 1-1. Αν τελικά τους νικήσουμε και πάρουμε το εισιτήριο για το Final 4 θα έχουμε να λέμε μια εκπληκτική ιστορία για πολύ καιρό.

Για την ώρα πάντως, δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι πολύ θετικό το πλεονέκτημα έδρας που έχουμε, όμως είναι ξεκάθαρο τόσο τώρα όσο και από την αρχή, ότι όλοι μπορούν να νικήσουν οπουδήποτε. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτεροι τώρα από ότι πριν αν θέλουμε να επιβιώσουμε.

Το πρώτο παιχνίδι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, ήταν πραγματικά περίεργο. Ήταν κάτι που εμένα δεν μου είχε συμβεί ποτέ στα όσα χρόνια παίζω μπάσκετ. Υποθέτω ότι ήταν απλά μια από εκείνες τις ημέρες που τίποτα δεν πηγαίνει καλά. Στη διάρκεια του παιχνιδιού λέγαμε: "Ας κάνουμε ένα μικρό σερί 5-10 πόντων για να ξαναμπούμε στο ματς".

Όμως ό,τι κι αν κάναμε, ό,τι κι αν δοκιμάζαμε, δεν δούλευε. Δεν μπορούσαμε να σκοράρουμε ή να κάνουμε οτιδήποτε σωστό. Ήταν περίεργο συναίσθημα. Παίζεις και έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει, όμως τα καλάθια που συνήθως κάνει η ομάδα σου δεν μπαίνουν, οι ελεύθερες βολές δεν μπαίνουν. Απλά σκέφτεσαι: «Τι συμβαίνει;». Στη συνέχεια είδαμε το ματς και μπορέσαμε να δούμε τι ήταν λάθος.

Δεν παίζαμε σκληρά, δεν ήμασταν επιθετικοί, δεν κάναμε δυνατά φάουλ, δεν κάναμε τίποτε από ότι συνήθως. Ήμασταν πολύ… ευγενικοί. Σουτάραμε και αν έμπαινε, έμπαινε. Αυτή δεν είναι νοοτροπία με την οποία πρέπει να αγωνίζεσαι και αυτό το διαπιστώσαμε στους εαυτούς μας όταν είδαμε τον αγώνα σε video. Ωστόσο αυτό δεν το καταλάβαμε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Απλά πιστεύαμε ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Αν είσαι πίσω με 10-15 πόντους μετά από ένα δεκάλεπτο λες θα κάνω ένα σερί και θα επιστρέψω. Όμως με 30 πόντους στο ημίχρονο, ήδη σκεφτόμασταν ότι πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να βελτιωθούμε στο επόμενο παιχνίδι.

Ήταν δύσκολα ανάμεσα στους δύο αγώνες. Κανένας από εμάς δεν είχε ανάλογη… εμπειρία από μια ήττα τέτοιου μεγέθους. Και δεν ήταν τόσο ότι χάσαμε με πολλούς πόντους, αλλά το πώς χάσαμε. Καταλάβαμε παρατηρώντας τους εαυτούς μας ότι δεν ήμασταν η Σιένα. Δεν είχαμε παίξει καθόλου το παιχνίδι μας, οπότε ξέραμε ότι δεν θα χρειάζονταν τεράστιες αλλαγές για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Ξέραμε ότι έπρεπε να παίξουμε πιο αθλητικά και να εφαρμόσουμε όλα τα πράγματα πάνω στα οποία δουλεύαμε όλη τη χρονιά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Οπότε δεν είχαμε και πολλά να πούμε. Είχαμε έναν περίεργο αγώνα γιατί κατά βάση δεν εμφανιστήκαμε ποτέ στο παρκέ. Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, όμως δεν έκανε κάτι το οποίο δεν περιμέναμε, κάποια ζώνη ή κάποια plays για τα οποία δεν είχαμε προετοιμαστεί.

Δεν… πατήσαμε στο παρκέ και όταν αυτό συμβαίνει κόντρα σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός μπορεί να ηττηθείς και με 50 πόντους. Ξέραμε ότι μπορούσε να συμβεί και το απέδειξαν στο πρώτο ματς. Δεν είναι εύκολο να λες ότι δεν θα ξανασυμβεί, αν ξαναπαρουσιαστούμε όπως την περασμένη Τρίτη. Όμως ξέραμε πως είτε χάναμε με 48 είτε με 1 ήταν ένα και το αυτό: βρισκόμασταν πίσω με 1-0 και είχαμε πάει στην Ελλάδα για να πάρουμε μια νίκη. Μπορούσαμε ακόμα να το καταφέρουμε, όμως έπρεπε να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας.

Έτσι στο δεύτερο ματς, βγήκαμε πιο επιθετικοί και αυτό άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού και ελπίζω και της σειράς. Ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση μας κατευθείαν. Καταλάβαμε πολύ γρήγορα ότι μπορούσαμε να τους νικήσουμε.

Τώρα απλά λέμε ότι δεν παραδοθήκαμε. Θυμάμαι μια παρόμοια κατάσταση με την Ρεάλ Μαδρίτης όταν παίξαμε στην έδρα μας για το Top16. Προηγηθήκαμε με 18 και μετά τους αφήσαμε να καλύψουν τη διαφορά και τελικά να πάρουν το ματς. Δεν θέλαμε να επαναληφθεί. Θέλαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι καθώς ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα έκανε ένα σερί και δεν θέλαμε να πανικοβληθούμε.

Στο δεύτερο παιχνίδι ξεκινήσαμε εγώ και ο Μάρκο Καραρέτο -σε αντίθεση με το πρώτο- κι αυτό νομίζω πως έπαιξε το ρόλο του. Ο προπονητής μας, Σιμόνε Πιανιτζάνι, έβαλε αυτούς που θεωρούσε καταλληλότερους τη δεδομένη στιγμή. Δεν είναι περίεργο για μας να αλλάζει η αρχική πεντάδα και δεν είμαι σίγουρος για το πώς θα είναι στο τρίτο αγώνα. Με την ομάδα που έχουμε, κανένας δεν ενδιαφέρεται αν θα είναι στην αρχική πεντάδα. Θέλουμε να νικήσουμε και καθένας από εμάς θέλει να συνεισφέρει είτε παίξει δύο είτε 30 λεπτά.

Το ότι έχουμε δύο παιχνίδια στην έδρα μας δεν σημαίνει ότι θα τα πάρουμε και τα δύο. Ελπίζουμε πάντως να γίνει, αυτός είναι ο στόχος. Πάντως ο Ολυμπιακός θα έρθει εδώ έτοιμος. Το να κερδίσεις ένα ματς δεν σημαίνει τίποτα, το ξέρουμε αυτό καλά αφού δύο χρόνια πριν που συνέβη το αντίστοιχο με τον Παναθηναϊκό, χάσαμε και τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας. Αυτό που θέλουμε τώρα είναι να συγκεντρωθούμε, καθώς ο τρίτος αγώνας θα είναι δυσκολότερος από τον δεύτερο.

Πλέον εξαρτάται από το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη βραδιά. Μπορούν να μας νικήσουν με 20, το ίδιο κι εμείς ή μπορεί να είναι ματς που θα πάνε στον πόντο. Ευτυχώς το… μομέντουμ είναι με το μέρος μας. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι από εδώ και στο εξής οι δύο ομάδες θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να φτάσουν στη νίκη".

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ