ΣΙΕΝΑ

Στόουνρουκ: "Αρκετά με τα λόγια"

Στόουνρουκ: "Αρκετά με τα λόγια"

Το σύνθημα για νίκη στον ημιτελικό του Final 4 με τον Παναθηναϊκό έδωσε ο Σόουν Στόουνρουκ ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του blog και ξεκαθάρισε πως για μία φορά ο Σάτο πρέπει να χάσει!

Ο άσος της Σιένα έγραψε στην προσωπική του σελίδα που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και τόνισε πως το μόνο που έχει να κάνει η ομάδα του είναι να πάει στη Βαρκελώνη και να νικήσει!

"Είστε έτοιμοι όλοι για το φάιναλ φορ αυτού του Σαββατοκύριακου; Εγώ σαφώς και είμαι. Δουλεύουμε όλοι τη σεζόν έχοντας κατά νου αυτό το στόχο και τώρα που είναι τόσο κοντά μας, πρέπει απλά να πάμε εκεί και να κερδίσουμε", ήταν το αρχικό σχόλιο του Στόουνρουκ που συνέχισε:

"Προσωπικά θα προτιμούσα να υπάρχει λιγότερος χρόνος ανάμεσα στα πλέι οφ και το φάιναλ φορ, παρ' ότι δεν συμβαίνει. Ωστόσο, αυτό γίνεται για όλες τις ομάδες, οπότε δεν υπάρχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για κάποιους. Υπάρχει όμως τόσο μεγάλη αναμονή που απλά θες να παίξεις τώρα!

Ο άλλος λόγος που ανυπομονώ είναι να βρεθώ εκεί είναι ότι η τελευταία φορά που έδωσα το παρών σε μία τέτοια διοργάνωση έφυγα με μία πικρή γεύση στο στόμα την οποία έχω ακόμα. Ήταν το 2008 όταν πέσαμε πάνω στην ισχυρή Μακάμπι Τελ Αβίβ και χάσαμε στον ημιτελικό. Πάντα είχα την αίσθηση ότι αφήσαμε μία μεγάλη ευκαιρία να φύγει από τα χέρια μας. Τώρα όμως πιστεύω πως μάθαμε και θα κάνουμε κάτι ιδιαίτερο.

Η αλήθεια είναι ότι το 2008 ήταν μία εκπληκτική σεζόν μέχρι τον ημιτελικό. Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και μπορώ να πω ότι διασκέδασα που βρισκόμασταν εκεί, όμως μετά την ήττα μας δεν μπορούσα να απολαύσω τίποτα. Πάντα πίστευα πως έπρεπε να βρεθούμε στον τελικό και πως ήμασταν μία από τις ομάδες που θα παλεύαμε με την ΤΣΣΚΑ για το τρόπαιο. Φυσικά ίσως να χάναμε στον τελικό αλλά θα ήταν εξαιρετικό να προσπαθήσουμε. Αυτό που πονάει δεν το μαθαίνεις ποτέ. Γι' αυτό λοιπόν, θέλω μία καλύτερη ανάμνηση από αυτό το φάιναλ φορ, προκειμένου να αντικαταστήσω στο μυαλό μου εκείνη από το 2008.

Πάμε στην Βαρκελώνη πολύ πεινασμένοι. Έχω τους λόγους μου, ο συμπαίκτης μου Ρίμας Καουκένας δεν μπορούσε να παίξει το 2008 λόγω ενός τραυματισμού, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ενθουσιασμένος για να επιστρέψει. Ο Μπο ΜακΚάλεμπ πήγε στο φάιναλ φορ πέρσι, έπαιξε καλά αλλά έχασε δύο παιχνίδια. Θέλει να γνωρίσει την αίσθηση του να κερδίζεις.

Πρέπει απλά να σιγουρέψουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι και ξέρω ότι θα είμαστε. Βλέπουμε τον Μπο (σ.σ. ΜακΚάλεμπ) να είναι συνεχώς καλύτερος σε κάθε προπόνηση μετά από δύο μήνες που ήταν εκτός λόγω τραυματισμού. Είναι και πάλι γρήγορος και επιθετικός. Είδαμε τον Μαλίκ Χέστον να... εκρύγνειται στα προημιτελικά. Έκανε ότι έπρεπε όταν χρειαζόμασταν έναν σκόρερ. Το ίδιο συνέβη και με τον Μάρκο Γιάριτς ο οποίος είχε ξανά το γνωστό του "άγγιγμα" και "φίλινγκ" για το παιχνίδι που ήρθαν πίσω σε εξαιρετικό χρονικό σημείο. Υπό αυτές τις συνθήκες είμαστε σε καλύτερη φόρμα τώρα απ' ότι κάθε άλλη στιγμή τη φετινή σεζόν. Είμαστε ενθουσιασμένοι και νομίζω ότι έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο.

Παίξαμε εναντίον του αντιπάλου στα ημιτελικά, Παναθηναϊκού αρκετά κατά τη διάρκεια των περασμένων ετών, οπότε είμαστε πολύ εξοικειωμένοι. Έχουν κάνει μερικές αλλαγές αλλά ως επί το πλείστον έχουν αρκετούς ίδιους παίκτες που είχαν και τα προηγούμενα χρόνια. Κατά καιρούς τους έχουμε νικήσει, είναι η αλήθεια, αλλά πρόκειται για μία ομάδα που έχει κερδίσει την Ευρωλίγκα πάνω από μία φορά.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο τους. Θα πρέπει να τους σταματήσουμε την Παρασκευή για να φτάσουμε εκεί. Είναι μία μεγάλη αντιπαλότητα με δύο μεγάλους προπονητές και αυτή τη σεζόν ο φίλος μας ο Ρομέιν Σάτο, ο οποίος έπαιξε για μας πολλά χρόνια είναι πλέον με την αντίπαλη ομάδα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε αντίπαλοί του και θα είναι περίεργο στην αρχή. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται εκεί αλλά η φιλία δεν θα μας επηρεάσει όταν ξεκινήσει ο αγώνας. Όσο καλός φίλος κι αν είναι ο Ρομέιν για μία φορά ελπίζουμε ότι θα χάσει. Ακόμα και όταν στην αντίπαλη ομάδα παίζει ο αδερφός σου όταν βγαίνεις στο παρκέ κάνεις ότι μπορείς για να νικήσεις.

Φυσικά, έξω από το γήπεδο το φάιναλ φορ θα είναι ένα τεράστιο πάρτι για όλους όσοι θα βρίσκονται εκεί. Έχω πολλούς φίλους και συγγενείς που θα έρθουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για μερικούς από τους φίλους μου θα είναι η πρώτη φορά που θα παρακολουθήσουν από κοντά ευρωπαϊκό μπάσκετ. Θα περάσουν καλά, κι εγώ το ίδιο βλέποντας τις αντιδράσεις τους.

Στα δύο τελευταία ματς των πλέι οφ άλλωστε είχα τον προπονητή του κολεγίου μου που παρακολούθησε τα παιχνίδια, ήταν και για εκείνον η πρώτη φορά. Όποιος έρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες μαγεύεται από το κοινό αλλά και από το αγωνιστικό επίπεδο στην Ευρώπη. Έχουν πάντα την αίσθηση ότι το επίπεδο είναι ελαφρώς χαμηλότερο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά μαθαίνουν γρήγορα. Είναι πάντα εντυπωσιασμένοι από τη φυσική δύναμη από το μπάσκετ εδώ και πόσο υψηλό είναι το επίπεδο των ικανοτήτων".

TAGS ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ