STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Stoiximan Basket League: Το μεγάλο ντέρμπι, ο απόλυτος Τολιόπουλος και οι κερδισμένοι της 15ης αγωνιστικής

Stoiximan Basket League: Το μεγάλο ντέρμπι, ο απόλυτος Τολιόπουλος και οι κερδισμένοι της 15ης αγωνιστικής
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Σπουδαία παιχνίδια και μεγάλες συγκινήσεις περιλάμβανε η 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, με τη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να ξεχωρίζει. Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 15ης στροφής της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Η 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League έλαβε τέλος σε τρεις δόσεις με αναμετρήσεις που κράτησαν την αγωνία των φιλάθλων στο κατακόρυφο.

Η μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο ασταμάτητος Βασίλης Τολιόπουλος, το buzzer beater του Τέβιν Μακ και όλα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στα παρκέ της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Το SPORT24 σάς παρουσιάζει την ανασκόπηση της 15ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Το ντέρμπι

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός διασταύρωσαν τα ξίφη τους στο μεγάλο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων του μπάσκετ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι πράσινοι είχαν τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ενώ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν γερά στο κόλπο της διεκδίκησης του ματς στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε την απαραίτητη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και πήρε μία καθοριστική νίκη αναφορικά με την υπόθεση του πλεονεκτήματος έδρας.

Ο απόλυτος

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης του Άρη στην έδρα της ΑΕΚ Betsson με μία ολοκληρωμένη εμφάνιση. Ο διεθνής γκαρντ προσέφερε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και ξεκινώντας από το σκοράρισμα, φόρτωσε το καλάθι της Ένωσης με 25 πόντους (2/2 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 9/10 βολές), ορισμένοι εκ των οποίων σημειώθηκαν μέσω καθοριστικών τριπόντων όταν η μπάλα έκαιγε. Παράλληλα έκανε 10 φορές χαρούμενους τους συμπαίκτες του με ισάριθμες ασίστ, ενώ μέτρησε και 12 κερδισμένα φάουλ. Συγκέντρωσε 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής.

Επίθεση... φωτιά

Ένα μεγάλο ματς έλαβε χώρα στο κλειστό των Άνω Λιοσίων με τον Άρη να αναδεικνύεται νικητής έπειτα από ένα δραματικό φινάλε. Παρά το γεγονός ότι οι κίτρινοι φημίζονται για την εξαιρετική τους άμυνα, έδειξαν πως μπορούν να ανταποκριθούν και στο υψηλό τέμπο, όταν ο δείκτης του σκορ ανεβαίνει. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πανηγύρισε τη νίκη στις λεπτομέρειες με 93-91, σκοράροντας περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα στην 15η αγωνιστική της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Άμυνα... μπετόν αρμέ

Ο Κολοσσός Ρόδου συνέτριψε τον Απόλλωνα Πάτρας με πολύ καλή δουλειά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Οι γηπεδούχοι περιόρισαν αισθητά τους φιλοξενούμενους, τους οποίους κράτησαν μόλις στους 60 πόντους. Με τέτοια αμυντική επίδοση δύσκολα δεν θα ερχόταν το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον Κολοσσό, όπερ και εγένετο με το εμφατικό 88-60 να αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Το σουτ

Ο Τέβιν Μακ ήταν ο λυτρωτής για την Καρδίτσα στο θρίλερ με αντίπαλο το Μαρούσι. Με το σκορ ισόπαλο στο 84-84 και την τελευταία επίθεση για τους Θεσσαλούς, ο Μακ πήρε την ευθύνη και με τρίποντο από τη γωνία στην εκπνοή έδωσε τη νίκη στην ομάδα του για να ακολουθήσουν ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους παίκτες του Παπανικολόπουλου και τον κόσμο που έδωσε δυναμικό παρών στο κλειστό "Γιάννης Μπουρούσης".

Οι κερδισμένοι της αγωνιστικής

Άρης, Περιστέρι bwin, ΠΑΟΚ, Κολοσσός, Καρδίτσα και Παναθηναϊκός AKTOR συνέχισαν νικηφόρα τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να διατηρείται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ούσα μόνη πρώτη και αήττητη.

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

  • ΑΕΚ Betsson - Άρης 91-93
  • Προμηθέας - Περιστέρι bwin 75-81
  • ΠΑΟΚ - Λαύριο 66-65 (παρ.)
  • Κολοσσός - Απόλλωνας 88-60
  • Καρδίτσα - Μαρούσι 87-84
  • Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός 85-80

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

  • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 27/1 στις 17:15
  • Λαύριο - Προμηθέας 27/1 στις 18:00
  • Περιστέρι bwin - Μαρούσι 27/1 στις 19:00
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ Betsson 27/1 στις 20:15
  • Άρης - Κολοσσός 28/1 στις 17:15
  • Απόλλωνας - Παναθηναϊκός AKTOR 28/1 στις 20:15
TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΑΥΡΙΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ